Σε λίγους μήνες οι υπογραφές για μεταφορά ισραηλινού αερίου στην Τουρκία- Tί λέει ο Ερντογάν

Κοινοποίηση:
aerio

Εντός του καλοκαιριού, κατά πάσα πιθανότητα, οι κυβερνήσεις Ισραήλ και Τουρκίας αναμένεται να καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών και να επιχειρήσουν να έρθουν σε συμφωνία για έναν οδικό χάρτη, με τον οποίο σταδιακά το ισραηλινό φυσικό αέριο θα μεταφερθεί στην Τουρκία. Την παραπάνω άποψη εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και οι αξιωματούχοι της Τουρκίας μετά τις πρόσφατες επαφές τους με την ισραηλινή πλευρά στη Σύνοδο Ατλαντικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τουρκική πηγή την οποία επικαλείται η Καθημερινή η Τουρκία θεωρεί πως η κυβέρνηση του Ισραήλ το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει στρατηγική στο ζήτημα της ενέργειας.

Στη νέα περίοδο, το Ισραήλ φαίνεται να αποδίδει μεγαλύτερη σημασία στον παράγοντα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η συνεργασία Τουρκίας-Ισραήλ για το φυσικό αέριο προχωρά ανεξάρτητα από την πορεία του Κυπριακού.

Οι δηλώσεις Ερντογάν
Στη νέα στρατηγική της Τουρκίας στο χώρο της ενέργειας αναφέρθηκε το Σάββατο και ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας του στο ενεργειακό πεδίο. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι μέχρι το 2023 η Τουρκία φιλοδοξεί να είναι μια από τις δέκα πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη. Για να συμβεί αυτό η Τουρκία χρειάζεται νέες εναλλακτικές λύσεις στο πεδίο της ενέργειας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: