Σας ενδιαφέρει: Αναστέλλονται οι κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων!

Κοινοποίηση:
ÐÏÓÏ ØÇËÁ ÈÁ ÓÊÁÑÖÁËÙÓÏÕÍ ÔÁ ÓÐÉÔÉÁ ÓÔÉÓ ÐËÁÃÉÅÓ ÔÏÕ ÂÏÕÍÏÕ ÔÇÓ ÐÁÑÍÇÈÁÓ;  (EUROKINISSI / ×ÁÓÉÁËÇÓ ÂÁÚÏÓ)

Πάρτε ανάσα…

«Χαράς ευαγγέλια» σε όσους έχουν αυθαίρετο και ζούσαν με το φόβο της κατεδάφισης! Η κυβέρνηση βάζει πάγο στις κατεδαφίσεις και σύμφωνα με πληροφορίες η  τροπολογία Θα κατατεθεί άμεσα.

Όλα τα πρωτόκολλα κατεδαφίσεων θα ανασταλούν έως ότου κυρωθούν οι δασικοί χάρτες, κάτι που σημαίνει ότι για τουλάχιστον τα επόμενα 3-4 χρόνια δεν θα υπάρξει κατεδάφιση αυθαιρέτου, δεδομένης της πολυπλοκότητας κατάρτισης των δασικών χαρτών.

Η κατάρτιση των δασικών χαρτών αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα στην ολοκλήρωση του κτηματολογίου, γι’ αυτό και η κυβέρνηση σκοπεύει να φέρει μέσα στον Νοέμβριο νόμο για την επίσπευση της κύρωσης των δασικών χαρτών. Ιδιαίτερα για την Αττική, όπου το πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες είναι πολύ έντονο, ο στόχος είναι – με τον νέο νόμο – η κύρωσή τους να μην υπερβαίνει τη διετία.

Μέχρι στιγμής, η κύρωση των δασικών χαρτών, δεν υπερβαίνει το 1% της συνολικής έκτασης της Ελλάδας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Έκτακτο: Έρχονται εκλογές! Άρχισαν τις “εκπτώσεις” στην κυβέρνηση…
    Πληροφοριακά Στοιχεία
    Δημοσιεύθηκε : 05 Νοέμβριος 2015

    fShare
    inShare
    afthaireta

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναστέλλει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων προσωρινά, καθώς ετοιμάζεται να καταθέσει τροπολογία, με την οποία θα αναστέλλονται όλα τα πρωτόκολλα κατεδαφίσεων μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών. Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, χωρίς τους δασικούς χάρτες δεν μπορεί να υπάρχει ακριβής αποτύπωση μιας περιοχής.

    Εμείς ως voicenews.gr ωστόσο πιστεύουμε πως κρύβεται κάτι πολύ πιο μεγάλο πίσω από αυτή την απόφαση. Εκλογές συγκεκριμένα. Η κυβέρνηση βλέποντας τα “σκούρα” αποφάσισε να την “κάνει με ελαφρά”. Βλέποντας λοιπόν ότι η επόμενη προεκλογική περίοδος ίσως είναι θέμα… ημερών, αποφάσισε να αρχίσει τις “εκπτώσεις”. Μένει μόνο να δικαιωθούμε…

Comments are closed.