Ρώσος πέρασε 6 μήνες ζώντας όπως τον 10ο αιώνα! Δείτε τις φωτογραφίες…

Κοινοποίηση:
rosos1

Σε όλους μας αρέσει να διαβάζουμε ιστορίες για τα αρχαία χρόνια και να φανταζόμαστε τους πρόγονους μας πόσο όμορφα και ρομαντικά περνούσαν τότε, αλλά ήταν έτσι στην πραγματικότητα;

Ένας 24χρονος Ρώσος ο Pavel Sapozhnikov, αποφάσισε να δει πως πραγματικά ζούσαν οι πρόγονοι του, περνώντας 6 μήνες κυριολεκτικά σε καταστάσεις του 10ου αιώνα.

rosos2

Ο Alexey Ovcharenko ο οποίος ήταν πίσω από το πρότζεκτ “Alone in the Past” δήλωσε πως ιδέα ήταν να δει αν ένας σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να ζήσει μόνος του σε ένα πρώιμο μεσαιωνικό περιβάλλον, και τι επιπτώσεις θα έχει στην ψυχολογική του κατάσταση αυτός ο τρόπος ζωής.

rosos3

Για έξι μήνες ο Pavel θα ζούσε σε ένα μεσαιωνικό αγρόκτημα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τρεχούμενο νερό, πρόσβαση στο διαδίκτυο και άλλες σύγχρονες ανέσεις.

rosos4

Για το πείραμα αυτό επιλέχθηκαν το φθινόπωρο και ο χειμώνας γιατί οι επιστήμονες ήθελαν να δουν τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετώπιζαν οι μεσαιωνικοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πιο δύσκολης εποχής του έτους.

rosos5

rosos6

rosos7

rosos8

rosos-perase-6-mines-zontas-ton-10o-eona-10

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Το ρεπορτάζ δεν μας λέει τα αποτελέσματα του πειράματος. Αλλά γιατί μπήκαν σε τέτοιο κόπο; Μπορούν να έρθουν στη χώρα μας, όπου η πρόσβαση σε στεγαζόμενη κατοικία, ηλεκτρικό ρεύμα, πολύ σύντομα και σε τρεχούμενο νερό και σε πολλές άλλες που κακώς θεωρήσαμε απαραίτητες και αναγκαίες κατακτήσεις στον πολιτισμό μας θα είναι αυστηρά μόνο για λίγους. Αλλά η πρόσβαση στο διαδίκτυο θα είναι εφικτή για όλους!

Comments are closed.