ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΒΡΟΝΤΕΡΟ μήνυμα στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδος για το εθνικό ζήτημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ έστειλε η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ! ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ εδώ και ΤΩΡΑ!

Κοινοποίηση:
fillipidis-omogeneia

Το δικό της βροντερό μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος για το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας έστειλε η έστειλε η Οργανωμένη Ομογένεια με ομόφωνη απόφαση σε μία ιστορική Συνεδρίαση που έλαβε χώρα στην εδρα της Ομοσπονδιας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι από όλες τις μεγάλες ομοσπονδίες των ΗΠΑ και με πρωτοβουλία της Παμμακεδονικης Ενωσης Αμερικής ψηφίστηκε ομόφωνα το ψήφισμα που θέτει τους πολιτικούς προ των ευθυνών τους. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων ΝΥ, Πετρος Γαλατουλας τόνισε ότι αποτελεί ιστορική στιγμή η συστράτευση όλης της ομογένειας μέσω της συμμετοχής τους στην συνάντηση αυτή και επεσήμανε ότι θα γίνουν όλες οι κινήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική ώστε να μην γίνουν λάθη στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο Αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής Δημήτρης Φιλιππίδης υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο  όπου η πίεση είναι μεγάλη όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίξει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της Μακεδονίας. Ο ίδιος ευχαρίστησε όλες τις οργανώσεις που στέκονται στο πλευρό των Μακεδόνων και επιβεβαίωσε την πλήρη στήριξη της Οργάνωσης στο Συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου που θα γίνει στην Θεσσαλονικη, κάνοντας και ένα κάλεσμα σε όλους τους συμπατριώτες να στείλουν ηχηρό μήνυμα με την συμμετοχή τους.

Ηδη όπως ανακοινωθηκε στην Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει βρίσκεται ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Στέλιος Κυριμλής. Ο πρώην Προεδρος της Παμμακεδονικής, Δημήτρης Χατζής, και πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων Δημήτρης Χατζής παρουσίασε τις κινήσεις που έχουν γίνει όλα αυτό το χρονικό διάστημα, με διαρκείς επαφές και συζητήσεις με το ΥΠΕΞ Ελλάδος και ΗΠΑ αλλά και τον Μάθιου Νιμιτζ, ενώ όπως τόνισε δεν σταματάει εδώ η δραστηριότητα, καθώς ο αγώνας θα είναι κρίσιμος.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων της Νέας Αγγλίας, Βασίλης Καυκάς, δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση προς την προσπάθεια που γίνεται και τόνισε ότι κανένας ομογενής δεν δέχεται την χρήση του όρου Μακεδονία.

Ακολουθεί το ψήφισμα

ΨΗΦΙΣΜΑ
Βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και πληροφορίες, η Κυβέρνηση της Ελλάδος και η Κυβέρνηση της FYROM, ετοιμάζονται για την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, υπό την πίεση του Διεθνή Παράγοντα για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες της σημερινής ηγεσίας του Ελληνικού ΥΠΕΞ να  σταματήσουν οριστικά οι αλυτρωτικές διαθέσεις και πολιτικές της ΠΓΔΜ. Ωστόσο, οι αλυτρωτικές διαθέσεις και πολιτικές της γείτονος δεν πρόκειται να σταματήσουν όσο παραμένει το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγό της στην ονομασία τους. Κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας ότι αποτελεί την πηγή της Σκοπιανής προκλητικότητας και προπαγάνδας.

Η μόνη λύση για την αποκατάσταση της παγκόσμιας ιστορίας της ανθρωπότητας είναι να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» ή παραγωγό του στην ονομασία της ΠΓΔΜ. Τα λάθη και η ελαστικότητα ορισμένων πολιτικών κατά το πρόσφατο παρελθόν στο ζήτημα αυτό δεν επιτρέπουν περιθώρια για να αγνοήσουμε τους κινδύνους.

Εν όψει των επιταχυνόμενων εξελίξεων για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στο άμεσο μέλλον, οι δυνάμεις της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας συσπειρώνονται και πλαισιώνουν την εντεινόμενη εκστρατεία της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α.

Με το παρών ψήφισμα θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η ομογένεια, με έντονη την εθνική συνείδηση και ανησυχία  για τις εξελίξεις, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση:

Οποιοσδήποτε πολιτικός, συνυπογράψει μία απόφαση που θα επιτρέπει την χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,  με γεωγραφικό ή επιθετικό προσδιορισμό, θαβρεθεί αντιμέτωπος με την οργή της Οργανωμένης ομογένειας.. Μία συμφωνία για λύση με χρήση του όρου Μακεδονία, θα σημάνει και την ρήξη στις σχέσεις του Εθνικού Κέντρου με την ομογένεια.

Η οργανωμένη Ομογένεια, οι εκπρόσωποι των φορέων που συνυπογράφουν το Ψήφισμα, ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς σε Συμβούλιο και να επαναβεβαιώσει την Εθνική Γραμμή που χαράχτηκε το 1992 υπό την προεδρεία  του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Πιστεύουμε ότι η οποιαδήποτε λύση που θα προκύψει, θα πρέπει να τεθεί υπό την κρίση του Ελληνικού λαού σε Δημοψήφισμα.

Λαμβάνεται η απόφαση να επιδοθεί Ψήφισμα προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ με τις θέσεις και την στάση της Οργανωμένης Ομογένειας για το Ζήτημα της Ονομασίας των Σκοπίων και να γίνει αίτημα συνάντησης μαζί του.

Επιπροσθέτως, έπειτα από ομόφωνη απόφασητων Ομοσπονδιών που διοργανώνουν τις Εθνικές Παρελάσεις στις  ΗΠΑ, οι Παρελάσεις για την Επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, θα είναι αφιερωμένες στο Εθνικό Ζήτημα της Μακεδονίας.

Οι υπογεγραμμένοι τονίζουν την στήριξη τους προς την Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ τις κρίσιμες αυτές στιγμές και όλοι μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ομογένεια σέβεται την ιστορία της πατρίδας, Ενωμένη και Αποφασισμένη για κοινή πορεία.

Αντί επιλόγου, επικαλούμεθα τον  Ίωνα Δραγούμη: “Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει”.

Την ανακοίνωση προσυπογράφουν:

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ

Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης

Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας

Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Ιλινόις

Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας

Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νιου Τζέρσει

Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φλόριδας

Ηellenic American Congress

Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικής Νεολαίας

Πανκορινθιακή Ομοσπονδία

Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας ΗΠΑ

Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων

Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών ΗΠΑ0

Πανηλειακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕΣΑ.
    ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

  2. Μόνο με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ακυρώνεις τη διαδικασία που έχουν ξεκινήσει τα πολιτικά κόμματα παραχώρησης του ονόματος.
    Τι δε καταλαβαίνεις ?
    Σέρνουν την Ελλάδα να αποδεχτεί σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία μέσα και όλα τα μεγάλα κόμματα συναινούν σε αυτό.
    Θα το περάσουν στη βουλή με 150 ψήφους.

  3. Τα κανάλια έχουν λυσσάξει να προβάλλουν επιχειρήματα υπερ των Σκοπίων και δεν δείχνουν την αντίθετη άποψη. Αρκετά με την προπαγάνδα. Διαμαρτυρήθητε στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Πάρτε τους τηλέφωνα.

  4. αυτό να το δουν οι ελληναράδες στην ελλάδα ,ποιοι πραγματικά είναι οι πατριώτες ,,,,οι έλληνες στην ελλάδα δέχοντε να ψηφίζουν 200 φίλες στην ελλάδα αλλά όταν τους ρωτάς τη γνώμη έχετε να ψηφίζουν οι έλληνες του εξωτερικού στα προξενιά μας βρίζουν και λένε ότι νάνε ακούς να λένε ότι που ξέρουν αυτοί τα προβλήματα μας άκου οι σκατοφάρα τη λέει ,,,δεν καταλαβενουν ότι έχουν περιουσίες στην ελλάδα ότι είναι έλληνες,,, οι έλληνες του εξωτερικού ξεσηκώθηκαν για να μην σα διαλύσουν και όχι οι πακιστανοί μόνον η ελλάδα και κανα αφαντο κρατίδιο στην αφρική έχει αυτό το νόμο όλος ο πλανήτης ψηφίζουν όταν είσαι εκτός στα προξενιά καταλάβατε ,,, αυτοί είσαστε σκατοφάρα

  5. Δημοψηφισμα θελει ο Καμμενος για αλλοθι απεναντι στον Τσιπρα. Θελει τη δικη του δουλεια δηλαδη την αρνηση του για το ονομα, να τη παρει ο λαος και να στοιχισει αρκετα εκατομυρια, ετσι για να μην εχει την ευθυνη των λογων του
    και να μεινει στην εξουσια. Μιλαμε για καταντια!

  6. Οχι στο δημοψήφισμα. Δεν κανουμε δημοψήφισμα για ενα τετοιο θεμα. ΗνΜακεδονιαμειναινΕλληνικημκαιμεκτοσναυτου οι Σκοπιανοί εχουν υπο την κατοχη τους ενα τμήμα της Μακεδονίας μας, οπως και οι Βούλγαροι και οι Αλβανοί. Αν δηλαδη ο γείτονας μου ζητήσει το σπιτι μου, και ενω εγω εχω Ατρανταχτές αποδείξεις πως ειναι δικο μου, θα κανω δημοψήφισμα η θα καθίσω να το συζητήσω;; Πολυβαπλα θα του πω να παει στον διάολο και αν εχει αποδείξεις πως το σπιτι μου του ανηκει, ας τις φέρει. Εμεις εχουμε αποδείξεις την ιστορία, τον πολιτισμό, με ανασκαφές κλπ, τα αρχαια κείμενα και η ομολογία του ίδιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου πως ηταν Μακεδονας Ελληνας και μάλιστα γιος του Διος. Τι αλλο θελουμε;;; Πρεπει να απαιτήσουμε να σταματηςει καθε συζήτηση γύρω απο το θεμα αυτο. Ουτε συζήτηση, ουτε διαπραγμάτευση, ουτε δημοψήφισμα. Απλως τους λέμε να πανε στον διάολο. Εξ αλλου οοολος ο πλανήτης κι αν τους αναγνωρίσει, αν δεν το κανουμε εμεις, δεν μπορούν να κανουν τιποτα. Γι αυτο λυσσάνε Εξ αλλου. Αλλιως θα το εκαναν μονοι τους και εμας θα μας έγραφαν στα αρχ@@@δια τους.

  7. Για πιο λογο να γινει δημοψηφισμα;;;; Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ειναι ΕΛΛΑΔΑ! !!!!! Ποιος αμφιβαλει γιαυτο. Αλλωστε εχουμε δει τι γινεται στα δημοψηφισματα. Οι ξεπουλημενοι θα βγαλουν οτι αποτελεσμα τους πουν οι εντολωδοχοι.

Comments are closed.