Ρέθυμνο: Προβλήματα στους κτηνοτρόφους από την έλλειψη κτηνιάτρων

Κοινοποίηση:
probara

Νέο πρόβλημα με τη στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας στο Ρέθυμνο αναμένεται να προκύψει τις επόμενες ημέρες που λήγει η σύμβαση των δύο κτηνιάτρων, που έχουν προσληφθεί με οκτάμηνες συμβάσεις. Και όλα αυτά λίγες ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που φυσικά οι ανάγκες για τη σφαγή ζώων θα είναι αυξημένες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτει το συγκεκριμένο πρόβλημα, αφού και πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο, η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή είχε επισημάνει τις ελλείψεις προσωπικού.

Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή η υπηρεσία διαθέτει μόλις δύο κτηνιάτρους, εκ των οποίων η μία για λόγους υγείας παραμένει εδώ και καιρό σε άδεια και θα επιστρέψει στα μέσα του 2014. Επομένως, η μία εναπομείνασα κτηνίατρος δεν μπορεί να ανταποκριθεί μόνη της στο αυξημένο φόρτο εργασίας.

Μετά από συνεχείς πιέσεις της αντιπεριφερειαρχη, στην αρχή της περασμένης άνοιξης προσελήφθησαν στην υπηρεσία δύο κτηνίατροι με οκτάμηνες συμβάσεις, οι οποίες ωστόσο λήγουν.

Μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση, η κα Λιονή τόνισε πως το πρόβλημα της υπηρεσίας δεν μπορεί να λυθεί μόνο με προσωρινές λύσεις, όπως αυτές της πρόσληψης συμβασιούχων κτηνιάτρων.

Σημειώνει για μία ακόμα φορά πως ένας κατεξοχήν κτηνοτροφικός νομός δεν μπορεί να έχει τόσους λίγους κτηνιάτρους και ότι πρέπει άμεσα το αρμόδιο υπουργείο να «ξεμπλοκάρει» τη διαδικασία για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων.

Μάλιστα, η ίδια τόνισε πως λύση υπάρχει, αρκεί το υπουργείο να αποφασίσει να την προωθήσει.
Το 2008 είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ πέντε κτηνίατροι από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, οι οποίοι ωστόσο ουδέποτε έπιασαν δουλειά, αφού η πρόσληψη τους σκόνταψε στα νέα μέτρα που προέκυψαν από τα μνημόνια και τις επιταγές της τρόικας σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους.

Τώρα που οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις έχουν αντικατασταθεί από την αιρετή περιφέρεια, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, των οποίων η πρόσληψη εκκρεμεί, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε οποιαδήποτε περιφερειακή ενότητα και μάλιστα ο ένας από αυτούς θέλει να υπηρετήσει στο Ρέθυμνο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Γνωρίζετε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν κτηνίατροι και γεωπόνοι ζωικής παραγωγής στα ΚΕΠΠΥΕΛ (Κέντρα Ελέγχου Πιστοοίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων !) οι οποίοι όπως καταλαβαίνεται δεν έχουν αντικείμενο εργασία; Για όποιον δε το πιστεύει ρωτήστε τον κύριο Τσαυτάρη.

Comments are closed.