Πόσα τσεπώνουν οι φίλοι μας οι Γερμανοί; Αστρονομικοί μισθοί για τη Μέρκελ και τους υπόλοιπους

Κοινοποίηση:
4

Στις αποδοχές που λαμβάνουν οι Γερμανοί βουλευτές, υπουργοί, αλλά και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, εστιάζει δημοσίευμα της Deutsche Welle με τίτλο «Πόσο καλά αμείβονται οι Γερμανοί πολιτικοί;».

Το σύστημα με το οποίο αμείβονται οι κατ’ επάγγελμα πολιτικοί στη Γερμανία δεν είναι ιδιαίτερα απλό. Οι Γερμανοί βουλευτές δεν εισπράττουν επισήμως μισθό, αλλά βουλευτική αποζημίωση. Αυτή ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.542 ευρώ μηνιαίως. Σε αυτά προστίθενται κάθε μήνα 4.318 ευρώ για την κάλυψη εξόδων που αφορούν την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων. Επιπλέον κάθε βουλευτής της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής έχει στη διάθεσή του έως και 12.000 ευρώ ετησίως για ανανέωση του εξοπλισμού στο πολιτικό του γραφείο, χρήματα που μπορούν να αξιοποιήσουν μεταξύ άλλων και για αγορά κινητών τηλεφώνων ή και… καφετιέρας.

Οι καλύτερα αμειβόμενοι

Πόσο αδρά αμείβονται όμως τα «μεγάλα κεφάλια» της γερμανικής πολιτικής σκηνής; Για παράδειγμα η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ; Ο τελευταίος είναι ο καλύτερα αμειβόμενος εκ των τριών με 19.719 ευρώ μηνιαίως, με την Άγκελα Μέρκελ να εισπράττει 1.000 ευρώ λιγότερα και τον σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εξωτερικών και τους υπόλοιπους υπουργούς της κυβέρνησης να… λαμβάνουν έκαστος σε αποζημίωση 15.000 ευρώ τον μήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Συζητώντας με κάποιον πρόσφατα μούλεγε οτι ο τσίπρας κλαπακιάζει 80 000 το μήνα και στις αμφιβολίες μου επέμενε, οτι το γνωρίζει απο εγκυρες πηγές. Αληθεύει, ξέρει κανείς?

  2. Γιατί δεν μας λέτε πόσα παίρνουν οι Έλληνες βουλευτές , υπουργοί και ο πρωθυπουργός; Πιστεύω ότι παίρνουν περισσότερα…….

  3. Μιά χαρά τα κανόνισαν γιά την πάρτη τους οι λαθρολάγνοι ευρωπαίοι ψευτοδημοκράτες…Τα παιδιά τους σε κυριλέ ιδιωτικά σχολεία, μακριά από τους μουσουλμάνους που κουβάλησαν γιά να υποτάξουν – μπασταρδέψουν τα λαΊκά στρώματα, τρελοί μισθοί γιά τους εαυτούς τους ενώ οι εργατικοί μισθοί μειώνονται. Europa di merda…

Comments are closed.