ΠΡΟΚΛΗΣΗ χωρίς ΟΡΙΑ από τον ΥΠΕΞ των ΣΚΟΠΙΩΝ: «Είμαστε Μακεδόνες, Μιλάμε Μακεδονικά, Είναι Δικαίωμά Μας»! Πρέπει να του πει κάποιος ότι τα μακεδονικά είναι Ελληνικά!!!

Κοινοποίηση:
nimits-dimitrof-708-750x430

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων μετά τη συνάντηση με τον Μάθιου Νίμιτς διεμήνυσε «Δεν θα υπάρξει λύση για το όνομα αν χρειαστεί διαπραγμάτευση για αλλαγή στην εθνικότητα, τη γλώσσα και την ταυτότητα».

ο Νίκολα Ντιμιτρόφ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ δήλωσε: «Η “μακεδονική” γλώσσα είναι μια αναγνωρισμένη γλώσσα της ομάδας των σλαβικών γλωσσών».

«Θέλω να επισημάνω ότι αυτό το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο για τους πολίτες της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας.” Μερικοί από αυτούς παρακολουθούν το ζήτημα με ανησυχία, ορισμένοι με θυμό», είπε.
Και συμπλήρωσε: «Καταλαβαίνουμε κάποιους πολίτες στην Ελλάδα που αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες, αλλά ούτε οι Έλληνες γείτονές μας ούτε κανένας άλλος στην Ευρώπη του 21ου αιώνα μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμά μας να να είμαστε «Μακεδόνες» και να μιλάμε τη «μακεδονική» γλώσσα, ως μέρος των σλαβικών γλωσσών. Όσο περισσότερο συζητά κανείς δημοσίως για αυτό το θέμα, μειώνονται οι πιθανότητες εξεύρεσης λύσης. Εάν υπάρχει ένας αξιοπρεπής τρόπος που να σέβεται την ταυτότητα και των δύο μερών, τότε μπορεί να βρεθεί λύση».

«Συζητήσαμε ιδέες που παρουσίασε ο κ. Νίμιτς στη Νέα Υόρκη. Του είπα ότι υπάρχουν ιδέες που δεν είναι κακές, αλλά υπάρχουν ιδέες που δεν είναι καλές και προκαλούν ανησυχίες», πρόσθεσε ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος δείχνει αδιάλλακτος σε κρίσιμα ζητήματα που η ελληνική πλευρά απαιτεί να αλλάξει, διακινδυνεύοντας να βάλει «φρένο» σε ενδεχόμενη συμφωνία.

Από την πλευρά του ο Μάθιου Νίμιτς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης.

«Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ σήμερα. Το έχω κάνει αυτό επί πολλά χρόνια. Είχαμε ελπίδες τα προηγούμενα χρόνια, αλλά για τον έναν ή το άλλον λόγο δεν προχώρησε το ζήτημα. Τώρα έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας. Και στις δύο χώρες υπάρχουν ηγεσίες που ειλικρινά θέλουν συμφωνία, αλλά υπάρχουν και αντικειμενικοί λόγοι που τώρα είναι η ώρα για να βρούμε λύση».

Ωστόσο πρόσθεσε πως «υπάρχουν κίνδυνοι στο μέλλον αν δεν κάνουμε κάτι τώρα. Ο χρόνος δεν σταματάει. Είναι αβέβαιο το μέλλον. Εχουμε κάνει πρόοδο, πρέπει να βρούμε λύση τώρα. Ποιος ξέρει τι θα συμβεί σε έναν χρόνο, σε δύο χρόνια, σε τρία χρόνια, σε 20 χρόνια αν εξακολουθούμε να συζητάμε αυτό το θέμα. Θα είναι πραγματική τραγωδία για την περιοχή αν περάσουν άλλα 20 χρόνια και δεν έχουμε λύσει το ζήτημα. Ακουσα πολλές απόψεις και προβληματισμούς, αλλά για το καλό όλων των ανθρώπων της περιοχής και ειδικά των νέων, το θέμα πρέπει να λυθεί τώρα, να το αφήσουμε πίσω μας και οι άνθρωποι να ασχοληθούν με τα σημαντικά πράγματα στη ζωή τους. Είμαι αισιόδοξος γιατί οι ηγεσίες και των δύο χωρών δουλεύουν σκληρά για την εξεύρεση λύσης».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΕΙΣΑΙ ΣΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΓΥΦΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΤΑΓΑΡΙ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΣΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΑ ΘΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ Γ@ΜΗΣΟΥ ΠΑΛΙΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ !!!

  2. Αληθεια;;; Βρήκατε τιποτα αρχαίες επιγραφές με την δικη σας γλώσσα;;; Άφησε τιποτα ο Μέγας Αλέξανδρος σε τόσα μέρη που πήγε, στην δικη σας γλώσσα;;;; Ο Μέγας Αλέξανδρος ελεγε πως ηταν γιος του Διος, Μηπως και ο Δίας ηταν Σκοπιανός;;; Το ονομα Αλέξανδρος, τι σημαίνει στην γλώσσα σας;;; Το ονομα Φιλιππος;;; Στην δικη σας γλώσσα δεν σημαίνουν τιποτα, γιατι δεν ειναι δικα σας. Στα Ελληνικά Αλέξανδρος ειναι συνθέτη λέξη απο το αρχαίο ρήμα Αλεξω που σημαίνει διώχνω, πολεμάω και άντρας. Αλέξανδρος σημαίνει αυτος που διώχνει, πολεμάει τους άνδρες. Εξ ου και το αλεξίσφαιρο, το αλεξικέραυνο κλπ. Φιλιππος το λέει η λέξη, φιλος των ίππων. Ολυμπια, μια καθαρά Ελληνικη λέξη που δεν χρειάζεται ανάλυση.
    Να εχετε χαρη ομως που εχουμε τους μεγαλύτερους προδοτες που έβγαλε αυτος ο πλανήτης για κυβερνήσεις στην Ελλαδα, ειδικα μετα την μεταπολίτευση. Και οχι, δεν ειναι καθόλου δικαιωμα σας να κλέβετε την ιστορία και τον πολιτισμό μιας άλλης χώρας. Κλέφτες, ε κλέφτες. Παλιό κλεφτρόνια.

  3. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ ,
    ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΛΙΠΟΥ ΟΧΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ, ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΜΑΘΙΟΥ ΝΙΜΙΤΣ. ΤΟΥ ΦΙΛΛΙΠΟΥ!
    ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΦΥΛΗ , ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ.
    ΑΡΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΑΡΑ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ (ΕΙΝΑΙ) ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΡΩΜΙΟΙ ΚΟΛΟΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕ ΚΑΗΛΑ.

  4. παρτε τα κακαλα μας(αρχιδια μας) και φατε τα . γυφτοσκοπιανοι

Comments are closed.