ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ! Μπαίνει φόρος για αγορά κατοικίδιου, επιδότηση για όσους υιοθετούν και πρόστιμο για όσους εγκαταλείπουν το ζωάκι τους!

Κοινοποίηση:
1

Τη «σφραγίδα» του Αλέξη Τσίπρα (επιτέλους και κάτι καλό, μετά από 3 χρόνια!), φέρει το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς (τα γνωστά μας κατοικίδια) αλλά και τα αδέσποτα, που στις αρχές του Φεβρουαρίου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Βασικός στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με το νέο νομοσχέδιο, είναι ο περιορισμός του αριθμού των αδέσποτων και παράλληλα βαριές κυρώσεις σε όσους προχωρούν στην εγκατάλειψη, των δεσποζόμενων ζώων τους.

Ποιους αφορούν οι αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Οι αλλαγές ωστόσο δεν αφορούν μόνο ιδιοκτήτες ζώων αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως εθελοντές, φιλόζωους, κτηνιάτρους, δήμους κλπ.

Μέσω του νέου σχεδίου νόμου, θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο σήμανσης και καταγραφής δεσποζόμενων και αδέσποτων προκειμένου να περιοριστούν οι ανεύθυνες συμπεριφορές, η παράνομη εμπορία και η εγκατάλειψη ζώων.

Επίσης, θα δημιουργηθούν θεσμοί που θα διασφαλίζουν τα χρήματα, του δημοσίου αλλά και των ζωόφιλων, να χρησιμοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την προστασία των ζώων.Βασικοί διαχειριστές των αδέσποτων αποτελούν οι δήμοι, οι οποίοι θα ενισχυθούν και πλέον θα τους δίνεται η δυνατότητα να επιλέγουν οι ίδιοι το έργο τους.

Ειδικός φόρος για αγορά κατοικιδίου και ατέλεια ή επιδότηση για όσους υιοθετούν

Οι δήμοι, που θα είναι αρμόδιοι, θα μπορούν να επιβάλλουν ειδικό τέλος στην αγορά ενός ζώου ενώ αντίθετα θα μπορούν να πριμοδοτούν, με ατέλεια, την υιοθέτηση ενός αδέσποτου καθώς τα ζώα που χρειάζονται κάποιοι για λόγους υγείας, όπως τους σκύλους οδηγούς των τυφλών.

Για τα ζώα εισαγωγής που θα διατεθούν προς πώληση, θα πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις ευζωίας και ιχνηλασιμότητας, από τη γέννηση του, τη μεταφορά του στην Ελλάδα και την πώληση του από δομές που εξασφαλίζουν επαρκή χώρο ενδιαίτησης.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα καταγεγραμμένα οικόσιτα ανέρχονται περίπου στις 200.000 και τα αδέσποτα τις 20.000.

«Ποτέ δεν θα ήμασταν διατεθειμένοι να κάνουμε ευθανασίες»

Στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισαν πως «σε κάθε περίπτωση αποτελεί νοσηρό αποκύημα φαντασίας η υπόνοια ότι θα προχωρούσαμε σε ευθανασίες. Ουδέποτε ετέθη από οποιονδήποτε φορέα τέτοια πρόταση, ούτε θα ήμασταν διατεθειμένοι να την αποδεχθούμε» και συμπλήρωσαν «οι ευθανασίες παραμένουν μία πράξη που αποφασίζεται αποκλειστικά για ιατρικούς λόγους, όπως προβλέπει και ο σημερινός νόμος».

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. καλά κάνουν ρε φίλε. Όποτε περπατάω στην Αθήνα νομίζω ότι είμαι στο Μαρόκο

  2. ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ ΕΑΝ ΣΙΩΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΘΥΝΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΩΖΩΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

  3. Οι φιλοζωικες παιρνουν τα χρηματα και κανουν ιδιωτικα ταξιδακια στην αμερικη…. , απο τα 3 εκατομμυρια που πηραν πριν ενα χρονο δεν περρισεψε ουτε ευρω για στειρωση , το μονον που μπορουν να κανουν για τα ζωα , ειναι να μεταφερουν τα αδεσποτα απο μια περιοχη που ειναι ανεπιθυμητα, σε αλλη περιοχη , και μετα σε αλλη….
    Τηλεφωνηστε σε οποιονδηποτε Δημο για να το διαπιστωσετε.

    1. Ποιος Δημος σου εδωσε αυτη την απαντηση????Για να ενημερωθει και η αντιστοιχη φιλοζωικη της περιοχης και να πεσει και καμμια καταγγελια!Οι φιλοζωικες οτι βγαζουν ειναι απο συνδρομες μελων και διαφορα bazaar!Ο καθε Δημος παιρνει ενα σοβαρο ποσο καθε χρονο και ειναι υπευθυνος για τα αδεσποτα της περιοχης του οπως επισης και υποχρεωμενος να τα ταιζει,αλλα δινει τα σακια με τις τροφες σε φιλοζωικεςκαι μεμονωμενους φιλοζωους για να μην ασχολειται καν!Τα αδεσποτα συμφωνα με τον νομο ανηκουν στο Δημο!Λογω της ανυπαρξιας οργανωσης ομως στον τομεα αυτο υποχρεωτικα συνεργαζονται με τις φιλοζωικες οι οποιες λογω της ευαισθησιας τους με τα ζωα και για να μην τα βλεπουν να σερνονται στους δρομους τρεχουν αυτες για ολα.Απο σιτιση μεχρι θεραπειες και αποκαταστασεις.Αν δεν εισαι απο τον κυκλο κανενος βλαχοδημαρχου και εσυ ανωνυμε γραψε το ονομα του Δημου που σου εδωσε τετοιες πληροφοριες!!!

  4. Στους περισσοτερους δημους της χωρας μας γινονται εγκληματα εις βαρος των ζωων.Θυμαστε τον Μπεο στον Βολο; Τον δημαρχο Σερρων ; Στα περισσοτερα χωρια και στις επαρχιακες πολεις οι ανθρωποι σκοτωνουν και κακοποιουν ζωα.Και σε τουριστικα μερη οι ξενοι εχουν φριξει απο αυτα που βλεπουν….Ας κανει κατι για τα ανυπερασπιστα ζωακια αυτη η κυβερνηση αφου δεν εκανε τιποτα για τους ανθρωπους……

  5. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΒΑΤΩΝ . ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΟΓΓΟΛΟΠΟΥΣΤΗ ΠΟΥ ΓΕΛΑ ;

    1. Είσαι άρρωστος και μάλλον επικίνδυνος, να το κοιτάξεις.

  6. Πολλοί δήμοι κάνουν παράνομα ευθανασίες, πηγαίνετε καλλιθέα και νέο ηράκλειο να δείτε που σε κάθε γειτονιά υπάρχουν καταγγελίες κατοίκων για το τι κάνουν στα αδέσποτα οι τσάτσοι του δήμου

Comments are closed.