Ποιος είναι ο νέος “τσάρος” του ΥΠ.ΟΙΚ: Γκίκας Χαρδούβελης. Άνθρωπος του Λάτση, διευθυντής του Λουκά Παπαδήμου, βοηθός του Σημίτη και “συνέταιρος” της τρόικας-Με τις υγείες σας…

Κοινοποίηση:
xardoyvelis

Δείτε ποιος είναι ο νέος τσάρος της οικονομίας:

Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής

Μέλη ΔΕΠ, καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης

hardouvelis_photo

Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητής

Β.Α. (Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Harvard University)

M.Sc. (Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Harvard University)

Ph.D. (Οικονομικά, University of California, Berkeley)

Προσωπικό site: www.hardouvelis.gr

Ο κ. Γκίκας Α. Χαρδούβελης είναι καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και Οικονομικός Σύμβουλος της EUROBANK. Στο εξάμηνο της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα (Νοε.2011 – Μάιος 2012), διατέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Είναι Ερευνητικός Εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου και στο Centre for Money, Banking and Institutions τουSurrey Business School. Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών καθώς και εκπρόσωπος της στο EBF- EMAC. Επίσης είναι μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του CIIM, της εκτελεστικής επιτροπής του ΙΟΒΕ και του ελληνικού Ιδρύματος Harvard. Είναι κάτοχος διδακτορικού Διπλώματος στα Οικονομικά από το Berkeley-Καλιφόρνια USA (1983), και Master of Science και Bachelor of Arts στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Harvard-Μασαχουσέτη USA (1978). Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Barnard College, Columbia University (1983-1989), και Αναπληρωτής και στη συνέχεια Τακτικός Καθηγητής στο Rutgers University- Νέα Υερσέη (1989-1993).

 

Την τετραετία 2000–2004 διετέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Σημίτη. Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα: Υπήρξε ο Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος(1996-2000), Οικονομικός Σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), όπου υπήρξε Αναπληρωτής του Διοικητή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και Σύμβουλος Ερευνών στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993).

 

Το επιστημονικό του έργο έχει δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά κύρους, συμπεριλαμβανομένων το American Economic Review, Journal of Finance, The Review of Financial Studies, The Quarterly Journal of Economics, The Journal of Monetary Economics, The Review of Economics and Statistics, κ.ά. Στο παρελθόν (1989-1995), οι βιβλιογραφικές αναφορές στο επιστημονικό του έργο τον ανέδειξαν στους 50 κορυφαίους στον κόσμο στον ευρύτερο τομέα της εφαρμοσμένης οικονομετρίας (βλ. Badi H. Baldagi, “Applied Econometrics Rankings: 1989-1995” Journal of Applied Econometrics, 1999, 14:423-441). Επίσης, οι εργασίες του στο θέμα των υποχρεωτικών καταβολών ασφάλειας (margin requirements) συνέδραμαν ουσιαστικά στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις αγορές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σε δείκτες μετοχών στις Η.Π.Α

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

 1. Έλα Αλέκο!!!!
  πότε είπαμε οτι είναι του Άη Γκίκα;;;;;

 2. τί διάολο με κλωνοποίηση τους βγάζουν σα τη ντόλυ;

  ίδιος ο δύδιμος του χριστοδουλάκη!!!

 3. Τα που τανοπαιδια που μας κυβερνουν .σιχαματα που μας εξοντωνουν . Και ομως μας αρεσει

 4. Αυτο ειναι το ‘κολλεγιο’ του Σαμαρα, του καμινι, του Γ.Χαρδουβελη του Δ. Αβραμοπουλου και αλλων πολλων ελληνοφωνων πολιτικων.

  …….αμερικανοτσολιαδες και γενιτσαροι της νεοτερης Ελλαδος μας……

  Εδω μαθανε πως να ειναι πιστοι στην πατριδα τους και στις αρχες της….την αμερικη!!

  http://www.youtube.com/user/anatoliacollege

 5. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!!!!
  ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ Μ….Σ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ!!!!
  ΦΑΤΕ ΛΟΥΤΣΟ ΤΩΡΑ!!!!

 6. Ότι γουστάρει κάνεις ο Βενιζέλας με ένα 8% . Άλλος ένας πασοκάρχης υπουργός Οικονομικών μετά από Παπα/νου , Στουρνάρι κτλ . Βασικά νέος υπουργός τραπεζών είναι , όχι οικονομικών .

 7. ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ , ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ………..ΑΛΛΟΣ ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟΣ…..ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ…ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ !!!

Comments are closed.