Ποινική δίωξη στον εκλεγμένο μουφτή της Κομοτηνής – Αντίποινα για τους Έλληνες στρατιωτικούς “βλέπουν” οι Τούρκοι

Κοινοποίηση:
mouft

Ποινική δίωξη άσκησε το γραφείο του Εισαγγελέα στην Κομοτηνή στον εκλεγμένο μουφτή. Ο Ibrahim Serif κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας, κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η κατηγορία αυτή αφορά τη συμμετοχή του σε μια ισλαμική θρησκευτική εκδήλωση το 2016, κάτι που απαγορεύεται.

Ο ίδιος φαίνεται να δηλώνει πως «παρακολούθησα την εκδήλωση αφού με κάλεσαν μουσουλμάνοι συνάδελφοί μου». Ωστόσο ο τουρκικός τύπος κάνει λόγο για αντίποινα από ελληνικής πλευράς, για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

«Πρέπει να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε όσους μας καλούν και μας έχουν ανάγκη», προσέθεσε ο Σερίφ.

Πάντως για παρόμοιες υποθέσεις έχουν διωχθεί στο παρελθόν και εκλεγμένοι μουφτήδες της Ξάνθης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Κανει ντου τωρα, η πονηρη. Τι οριζει, ο νεος νομος, περι Μουφτηδων;;; Ο Ταγιπ, θελει να εκλεγονται, απο τα μελη, της Μουσουλμανικης Μειονοτητας. Και ο τσιπραλεξης, του λεει, οτι το ζητημα, ειναι εσωτερικο και οτι, δεν αφορα, τις διμερεις σχεσεις, με την Τουρκια. Ο συγκεκριμμενος Μουφτης, εξελεγη απο την Μειονοτητα και καθαιρεθηκε, με αποφαση, της Ελληνικης Πολιτειας και αντικατεσταθη. Ανηκε δηλαδη, στους ” Ψευτομουφτηδες. Και εδω, γενναται, το ερωτημα. Με ” Καμμενο Χαρτι “, κανουν δηθεν … παλληκαριες;;; Στο κολπο και η δικαστικη, εξουσια;;; Δεν γνωριζε, οτι ειναι ” Ψευτομουφτης “;;; Προφανως και το γνωριζε. Ομως, το αποδεχτηκε. Προφανως και το Πρωτοδικειο, εφ οσον οι οποιες αποφασεις του, τιθενται σε ισχυ, απο το Πρωτοδικειο. Επισης. Κατα μιαν εννοια, τα Ελληνικα Δικαστηρια, δεν αναγνωριζουν, τους εκλεγμενους, απο την μειονοτητα, μουφτηδες. Οποτε. Τζιφος, η υποθεση. Για δηθεν Αντιποινα, το πηγαινανε, σε μπουμερανγκ, θα τους γυρισει. Ευελπιστω. υ.γ. Πηγη: Οι Μουφτηδες της Θρακης – reportal.gr

Comments are closed.