Ποια επιδόματα κόβει η “ευαισθησία” του ΣΥΡΙΖΑ!! Τους τρίτεκνους και πολύτεκνους “πυροβολεί” ο Τσίπρας στην 3η αξιολόγηση

Κοινοποίηση:
1

Στις πιο ευάλωτες οικογένειες του ελληνικού πληθυσμού, δηλαδή τριτέκνους και πολυτέκνους, στοχεύει η τρίτη αξιολόγηση.

 

Οι αλλαγές που ήδη έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας θα αναδιατάξουν πλήρως τις παροχές αυτές, οι οποίες ανέρχονται σε 1,7 δισ, με στόχο να εξοικονομηθούν 240 εκατ. σε μόνιμη βάση από το 2018 και μετά, γεγονός που θα επηρεάσει περίπου 135 διαφορετικά επιδόματα.

Επιδόματα τέκνων

Τα επιδόματα τέκνων είναι τα πρώτα που μπαίνουν στο στόχαστο. Ο κορμός των αλλαγών που εξετάζονται είναι να ενοποιηθεί το ειδικό ετήσιο επίδομα ύψους 500 ευρώ ανά τέκνο που παίρνουν τρίκτεκνοι και πολύτεκνοι σε ένα ενιαίο επίδομα με χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια. Παράλληλα, θα επιχειρηθεί να ενισχυθούν οι οικογένειες με ένα και δύο παιδιά.

Τρία σενάρια

Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι τα εισοδηματικά όρια θα πέσουν πιο κάτω και μαζί θα μειωθούν και τα ποσά επιδόματος που θα λαμβάνουν όσοι έχουν τρία και άνω παιδιά. Αυτό είναι το ένα από τα σενάρια που εξετάζονται.

Το άλλο είναι να μειωθούν τα εισοδηματικά όρια, χωρίς να αλλάξουν τα ποσά. Σε αυτή την περίπτωση θα παίρνουν λιγότεροι δικαιούχοι τα επιδόματα, αλλά τα ποσά δε θα μειωθούν.

Το τρίτο σενάριο αυτό λέει ότι θα πρέπει να μειωθούν πολύ τα όρια εισοδήματος, σχεδόν στο μισό από αυτά που είναι σήμερα, ώστε αυτά που θα χάσουν οι σημερινοί δικαιούχοι να διοχετευθούν σε οικογένειες με ένα και δύο παιδιά. Το «σενάριο» αυτό είναι πιο κοντά, στις κυβερνητικές επιδιώξεις.

Επίδομα θέρμανσης

Στην περικοπή κατά 50% της ετήσιας δαπάνης του κρατικού προϋπολογισμού για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης θα προχωρήσει η κυβέρνηση το 2018. Το αποτέλεσμα θα είναι το επίδομα αυτό να το λαμβάνουν πολύ λιγότερα νοικοκυριά ενδεχομένως δε και σε χαμηλότερο ύψος.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ…..
    ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΗΝΙΑΙΟ 1600 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΓΥΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ……
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΜΕ ΟΚΤΩ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑ ΣΟΙΧΕΙΩΔΗ;;;;
    ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟ ΡΕΥΜΑ ΝΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΝΔΥΣΗ ΥΠΟΔΗΣΗ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ……
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
    ΑΘΛΙΟΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ ΠΡΙΝ ΚΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.

Comments are closed.