Παρέμβαση Μουζάλα και Τσίπρα – Σε άλλο διαμέρισμα η οικογένεια του Αμίρ

Κοινοποίηση:
BC7C2D519AEFABE60235129D686383CE

Η οικογένεια του Αμίρ μετεγκαταστάθηκε σε άλλο διαμέρισμα, μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν στο σπίτι τους τα ξημερώματα της Παρασκευής. Την οικογένεια του εντεκάχρονου επισκέφθηκε το απόγευμα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ.Μουζάλας, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία με τον μικρό και τη μητέρα του είχε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Πήγα σαν μια ένδειξη ότι η πολιτεία θέλει να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους και ότι παρ’ όλες τις στιγμές σαν αυτή, ο λαός μας παραμένει αλληλέγγυος στους πρόσφυγες» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Μουζάλας.

Η οικογένεια του Αμίρ ανέφερε στον υπουργό ότι φοβήθηκαν πολύ με την επίθεση, αλλά εκείνος τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι ασφαλείς.

Επίσης, ο κ. Μουζάλας, μετέφερε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμίρ και τη μητέρα του και τους εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην περιπέτεια που περνάνε.

Ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρει σε αναρτήσεις του στο Twitter, ζήτησε από τα υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής να αντιμετωπίσουν το θέμα με τη δέουσα προσοχή.

Σημειώνει ότι «ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις».

Αναλυτικά οι σχετικές αναρτήσεις του Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα:

  • Μίλησα πριν από λίγο με τον Αμίρ και την μητέρα του και τους εξέφρασα τη συμπαράσταση μου στην περιπέτεια που περνάνε.
  • Ζήτησα ακόμη από τα Υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής πολιτικής να αντιμετωπίσουν το θέμα με την δέουσα προσοχή.
  • Ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Δεν ειναι γραμμενο απο Ελληνα αυτο που δειχνει.
    Καποιος ξενος η’ παιδι αντεγραψε τον τυπο των γραμματων που χρησιμοποιουν τα σχολικα βιβλια.

  2. ΜΩΡΕ ΜΠΡΑΒΟ! ΜΕΧΡΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ! ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΡΤΟΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΜΙΑ ΣΟΜΠΑ! ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ. ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΡΩΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΡΥΖΙ, ΨΩΜΙ Κ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Κ ΦΘΗΝΑ Κ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΝ;;; Ε,ΟΧΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ Κ ΝΑ ΤΡΩΓΟΠΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΝΕΙΣ! ΑΙ ΣΙΧΤΙΡΙ ΠΙΑ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ! ΔΡΟΜΟ!

  3. Να ετοιμαστούν για χιλιάδες μπινελίκια, ,, οι τύποι πλέον αποδεδειγμενα είναι ανθελληνες, ,, άλλωστε οποίος βοηθάει δεν το ανακοινώνει παντού, ,, αυτοί απλά θέλουν να καταλάβουμε τι πρεσβεύουν, ,, σίγουρα χρήζουν ψυχιατρική εξέταση, ,,

Comments are closed.