ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ! Άρχισαν τη… “σπάτουλα” οι Σκοπιανοί – «Ηγέτης με αξίες ο Τσίπρας», λέει ο Ζάεφ

Κοινοποίηση:
αεφ

Αισιοδοξία για εύρυθμη λύση στο ζήτημα της ονομασίας εξέφρασε στον Aplha και τον Δήμο Βερύκιο ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.
Σχετικά με τις ενστάσεις που θέτει για την ονομασία ανέφερε «Δεν χρησιμοποιώ κόκκινες γραμμές, γιατί αποτελούν εμπόδιο στην εξεύρεση μιας λύσης. Θα χρησιμοποιήσω άλλες μεθόδους, προκειμένου οι όποιες κόκκινες γραμμές να γίνουν το φώς εκείνο που θα μας βγάλουν από το σκοτάδι του προβλήματος».

Το μήνυμα που θέλει να στείλει ο κ. Ζάεφ είναι πως πρέπει να υπάρχει καλό κλίμα και καλή βούληση για να αναπτυχθούν φιλικές διμερείς σχέσεις.

«Θέλω ο Μέγας Αλέξανδρος να λειτουργήσει ενοποιητικά κι όχι διχαστικά ανάμεσα στους δυο λαούς», τόνισε ο κ. Ζάεφ. Για τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα έπλεξε εγκώμιο ο πρωθυπουργός των Σκοπίων και μεταξύ άλλων τόνισε: «Όταν συναντώμαι με τους ηγέτες των κρατών των Βαλκανίων διακρίνω σε αυτούς ενθουσιασμό, σοφές σκέψεις και εποικοδομητικές πρωτοβουλίες. Αυτό δεν σχετίζεται με τις ηλικίες των ηγετών των Βαλκανίων, φερ ειπείν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον οποίο βλέπω έναν ηγέτη, ο οποίος πιστεύει στις ίδιες αξίες που πιστεύω και εγώ, μπορεί να μην είναι ευγενικό εκ μέρους μου και να υπερθεματίζω, μοιραζόμαστε, όμως τις ίδιες ηγετικές αξίες και έχουμε γεννηθεί την ίδια χρονιά και απ’ ότι φαίνεται ο Θεός ήθελε να γεννηθούμε την ίδια χρονιά για να μπορέσουμε να λύσουμε ένα ευαίσθητο πρόβλημα που υφίσταται μεταξύ των δυο κρατών».

Παράλληλα, ο κ. Ζάεφ εξέφρασε την επιθυμία του να συναντηθεί με τον Πάνο Καμμένο αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Αφου μπορει ενα μπουλουκι γυφτων διαφορετικων φατριων να ενωθει και να ορθωσει αναστημα τετοιο που να απειλει την Ελλαδα ως Εθνος , αλλα οχι ως κρατος , εχουμε ηδη χασει , ειμαστε μειοψηφια οι γηγενεις… επειδη επιτρεψαμε να εισβαλλουν καθε λογης αλλοφυλοι παριστανοντας τους ομογενεις, απο την Ελληνικη Επανασταση του ’21 και μετα

  2. Απο που εινε ηγετης ρε βλακα. και μη πιανης στο στομα σου τον Μεγα Αλεξανδρο.ΗΜακεδονια εινε μια και εινε ΕΛΛΗΝΗΚΗ. Εσεις βρηκατε χωρα να μεινετε και λεγοταν σκοπια..

  3. Που τον ειδαν τον ηγετη;;;;;; ενας εντολοδοχος ραγιας ειναι. Για ποιες αξιες μιλαει;;; που τις ειδε;;.

Comments are closed.