ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ… ΑΚΟΝΤΙΑ! Υπόκλιση στους ΗΡΩΕΣ πιλότους των Canadair που δεν παίρνουν ούτε το 1/5 από αυτά που παντελονιάζουν 300 χαραμοφάηδες… [VIDS]

Κοινοποίηση:
canadair

Με αφορμή το καλοκαίρι, και την απίστευτη οικολογική καταστροφή που βιώσαμε για ακόμη μία φορά, θα μιλήσουμε για τους ηρωικούς μας πιλότους των Canadair, τα οποία δεν έχουν καν εκτινασσόμενες θέσεις.

 

Πετούν με αυτοθυσία, ξεπερνώντας τα όρια της εξάντλησης και το φόβου, ορμώντας κυριολεκτικά πάνω στη φωτιά, με σκοπό το κάλλιστο αποτέλεσμα.

Σας θυμίζουμε πως το 2007 στις τεράστιες πυρκαγιές της Πελοποννήσου  σχεδόν όλοι οι ξένοι πιλότοι των πυροσβεστικών αεροσκαφών είχαν πάθει την «πλάκα  τους» με τους Έλληνες συναδέλφους τους, για την αυτοθυσία και τον άκρως αποτελεσματικό  τρόπο κατάσβεσης των εστιών.

Eνώ οι ξένοι πιλότοι, που τους ευχαριστούμε για τη βοήθειά τους, πετούσαν στο ύψος ασφαλείας και έριχναν νερό από απόσταση, τηρώντας το πρωτόκολλο, οι δικοί μας, τα παλικάρια μας, πετούσαν με τις φλόγες να γλείφουν το αεροσκάφος.

Ωστόσο τα προβλήματα είναι τεράστια. Οικονομικής φύσεως που δεν επιτρέπουν στους πιλότους μας να κάνουν το έργο τους ακόμα καλύτερα, με μέγιστη ασφάλεια και σε λιγότερο ίσως χρόνο.

«Τα  αεροσκάφη canadair 215 πετούν μόνο με  τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες και της Πολεμικής Αεροπορίας», είχε δηλώσει παλαιότερα Έλληνας Υπουργός .

Το πιο  σοβαρό ζήτημα είναι ο τομέας της συντήρησης των αεροσκαφών. Από τα 13 παλαιού τύπου Canadair CL-215 τα 4 συντηρούνται στην 112 Πτέρυγα Μάχης και τα υπόλοιπα 9 στην ΕΑΒ.

Αντίθετα από τα 8 νέου τύπου Canadair CL-415 τα 6 συντηρούνται στην 113 Πτέρυγα Μάχης και μόλις 2 στην ΕΑΒ.

Η 112 Πτέρυγα Μάχης αδυνατεί να συντηρήσει μόνη της τα ήδη υπάρχοντα αεροσκάφη,  ενώ η 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη κατορθώνει να φέρνει σε πέρας το μεγαλύτερο μέρος της συντήρησης, παρά τους πετσοκομμένους μισθούς του τεχνικού προσωπικού της.

Το ηθικόν είναι ακμαιότατον, η εκπαίδευσή τους άριστη. Ωστόσο πρέπει και η πολιτεία να σκύψει πάνω από τα προβλήματά τους, να τους βοηθήσει και να τους ανακουφίσει ει δυνατόν…

Δεν είναι δυνατόν να πολεμούν με… ακόντια. Τα περισσότερα αεροσκάφη είναι ταλαιπωρημένα από τον χρόνο ενώ ακόμα και τα ανταλλακτικά καθυστερούν να φτάσουν στους τεχνικούς. Αρκεί να πούμε ότι φέτος το καλοκαίρι 5 canadair έμειναν καθηλωμένα. Κανένας από την Πολιτεία δεν μερίμνησε να έχει έτοιμα τα αεροσκάφη πριν το καλοκαίρι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Όχι όλοι όχι όλοι ο Ηλίας μας διέθεσε χρήματα από το μισθό του και τους πήγε νεράκια και κιουφτεδες!!!
    Ίσως καλό θα ήταν να γίνει και νομοσχέδιο αυτό να επιβάλλει στους 300 της βουλής να δίνουν από 10 ευρώ σε κάθε μεγάλη πυρκαγιά χαχαχαχα βλάκες Έλληνες σας φάγανε τα κόμματα σας δουλεύουν ψιλό γαζί μνημόνια μια ζωή γιατί γίναμε λαός ηλίθιων!!!
    Ελαφρομυαλοι ευκολακηδες κοιμαμαινοι Έλληνες στο όνομα αλλά όχι στη σημασία!!!

  2. Αν δεν ήταν αυτοι οι πιλότοι και οι πυροσβέστες που πολεμούσαν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση θα ειχαμε γινει σταχτη!ενα ευχαριστώ ειναι το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε σ αυτούς τους ανθρώπους!Άξιοι!!

  3. Χρόνια Πολλά στους πιλότους μάς και σε όλο το Τεχνικό προσωπικό, καθώς και στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι σώζουν δάση ζωές και περιουσίες και το κάνουν πανω απ΄ολα με αυταπάρνηση, η Παναγία μαζί σας και να σας έχει πάντα καλά.

Comments are closed.