“Πάνω σε αρχαιολογικά μνημεία χτίστηκε το μεγάλο Costa Navarino”-Σοβαρές καταγγελίες για τους ευνοούμενους του Σαμαρά στη Μεσσηνία

Κοινοποίηση:
arxaia

Πρόταση για καλοκαιρινές διακοπές που θα περιλαμβάνουν εργασία σε ανασκαφή, προωθείται από το ξενοδοχείο Costa Navarino στη Μεσσηνία:

“To Costa Navarino, διαφημίζει τουριστικά πακέτα.αρχαιολογικών ανασκαφών για τους πελάτες του, χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση ή άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού”, τόνισε μιλώντας πριν λίγο στην Ε.ΡΑ. Καλαμάτας, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Όλγα Σακαλή.

Η κ, Σακαλή, υπογράμμισε πως “όλη αυτή η διαδικασία, που εκπορεύεται από την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, είναι μια πρωτόγνωρη προσπάθεια οικονομικής εμετάλλευσης μιας ξεκάθαρης επιστημονικής διαδικασίας, όπως η αρχαιολογική έρευνα”, ενώ συμφώνησε με την διαπίστωση πως υπάρχει κίνδυνος για τα ευρήματα, από λαθροχειρίες και ύποπτες πρακτικές.

Άφησε επίσης αιχμές, για το οτι και οι ίδιες εγκαταστάσεις του Costa Navarino, έχουν χτιστεί πάνω σε αρχαιολογικά ευρήματα, η σημαντικότητα των οποίων ωστόσο, δεν αξιολογήθηκε και δεν διευκρινίστηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

http://www.ertopen.com/

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Πάνω από όλα τα λεφτά. Από τώρα έχεις την μπαγκαζιέρα πίσω από την νεκροφόρα σου έτσι?

  2. Κυρία Όλγα, ας υποθέσουμε ότι έρχομαι να παραθερίσω και συγχρόνως να κάνω ανασκαφή, εγώ που είμαι άσχετος με το θέμα, αλλά θέλω να το παίξω “Indiana Jones” και κάνω καταστροφές, ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ σου? Σ αυτά που δεν έχεις έτσι? Τα τάλιρα να πέφτουν, η κονόμα!! Θα δώσεις και το κάτι τις στον Γκαβό?

Comments are closed.