Πάνε να ρίξουν τους 2 σκληροτράχηλους! Με ιδιωτικό αεροσκάφος μυστικά στην Αθήνα η Μέρκελ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ παραμύθια για ΑΓΡΙΟΥΣ!

Κοινοποίηση:
tsipraskammenos55106_np_00541478437927-1024x683 (1)

Δύο πρόσωπα-κλειδιά, το ένα με θεσμικό ρόλο και το άλλο με κομβικό αξίωμα για την λειτουργία του πολυπληθέστερου νομού της χώρας, είναι τα πρόσωπα που έχουν ήδη στρατολογηθεί για την ανατροπή της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ. Το πρόσωπο με τον θεσμικό ρόλο που σήμερα στηρίζει τον Τσίπρα να διευκρινήσουμε ότι δεν είναι ο Γιάννης Στουρνάρας.

Γράφει η Ιόλη Πιερίδη

Απλά ο κεντρικός τραπεζίτης είναι σύμφωνα με τους οργανωτές του σχεδίου ο μόνος ικανός να κερδίσει τον Τσίπρα στον προεκλογικό στίβο. Οι διοργανωτές της εκτροπής είναι βαθιά απογοητευμένοι από τις επιδόσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος κουβαλάει και ένα εκ “γενετής” πρόβλημα θα λέγαμε: Δεν είναι συμπαθής στην Μέρκελ και όσο η Μέρκελ παραμένει ισχυρή στη Γερμανία πολύ δύσκολα θα δει πρωθυπουργία ο Κυριάκος.

Ενα πρόσωπο από το βαθύ νεανικό παρελθόν της Μέρκελ που ελέγχει ισχυρό κομμάτι της ελληνικής διαπλοκής και βλέπει τους ανθρώπους και τα συμφέροντά του στην Ελλάδα να βλάπτονται είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση ανατροπής της ελληνικής κυβέρνησης.

Πάμε μερικές δεκαετίες πίσω:

Σε εκπομπή του κρατικού καναλιού Αrd η γερμανίδα καγκελάριος είχε αποκαλύψει ότι κάποιοι χαφιέδες την είχαν πλησιάσει για να της προτείνουν να συνεργασθεί με την Στάζι. Να γίνει δηλαδή και αυτή μία από τους δεκάδες χιλιάδες πράκτορες-καταδότες που εργάζονταν για τη μυστική αστυνομία σε τακτική βάση ή συνεργάζονταν περιστασιακά.

Ηταν η εποχή που, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της, προσπαθούσε να θέσει τις βάσεις μιας επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο πανεπιστήμιο. «Επέλεξα την επιστήμη επειδή δεν θα ήμουν υποχρεωμένη να κάνω πολλούς συμβιβασμούς» είπε. Προφανώς ο υπαρκτός σοσιαλισμός δεν την ενέπνεε και γι΄ αυτό άλλωστε σπούδασε Φυσική «επειδή στη Φυσική είναι πολύ δύσκολο να παραχαραχθεί η αλήθεια».

Περί τα τέλη της δεκαετίας του 1970, υπέβαλε αίτηση προκειμένου να εργασθεί ως φυσικός στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Ιλμενάου. Μετά την καθιερωμένη συνέντευξη, την οδήγησαν σε ένα γραφείο όπου νόμιζε ότι θα κατέθετε τα χαρτιά της. Προς μεγάλη της έκπληξη όμως είδε να την περιμένει εκεί ένας «στρατολόγος» της Στάζι, ο οποίος της μίλησε ανοιχτά, προτείνοντάς της συνεργασία με τη μυστική αστυνομία.

Παρά το νεαρόν της ηλικίας της, η Ανγκελα είχε από καιρό προετοιμασθεί ψυχολογικά για μια τέτοια συνάντηση. Και είχε έτοιμη την απάντηση. « Χωρίς τον παραμικρό δισταγμό τού είπα ότι είμαι ακατάλληλη για μια τόσο εμπιστευτική θέση, επειδή ξεχνιέμαι και πολύ δύσκολα κρατάω μυστικά». Μετά το ατράνταχτο αυτό επιχείρημα, η Στάζι την άφησε ήσυχη και, φυσικά, δεν πήρε ούτε τη θέση στο πανεπιστήμιο.

Μπορεί η σημερινή Γερμανίδα καγκελάριος να μην στρατολογήθηκε, δεν συνέβη όμως με πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός της τα οποία μαγεύτηκαν από τις ζωές των άλλων. Η ζωή της κόρης του Πάστορα από νεαρή ηλικία θα βρισκόταν σε μια γυάλα χωρίς η ίδια να το αντιλαμβάνεται. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως παρά εκείνη την άρνησή της να στρατολογηθεί χάρη στη Στάζι και σε όσους κινούσαν τα νήματα στη πλάτη της είδε την πολιτική καριέρα στα έγκατα του CDU να εκτοξεύται.

Η Γερμανία τώρα από την εποχή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου είχε συμφέροντα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα ήταν ένα οικείο έδαφος για τους Γερμανούς. Παρά τα δεινά που προκάλεσαν στη χώρα υπήρχαν πάντα Ελληνες πρόθυμοι να βοηθήσουν τους Γερμανούς κατακτητές. Ετσι όταν παραδόθηκε η Γερμανία ένα τμήμα του γερμανικού στρατού βρέθηκε εγκλωβισμένο στην Ελλάδα. Τους Γερμανούς στρατιώτες εφοδίασε κρυφά με καύσιμα μέλος της οικογένειας πολιτικού που σήμερα βρίσκεται στα κυβερνητικά έδρανα.

Μια και ήλθαμε στο σήμερα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάζουμε το ρεπορτάζ για την κατάθεση της Αικατερίνης Τσακάλου που αφορά των πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Την αποκάλυψη ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντούσε τον Μιχάλη Χριστοφοράκο την περίοδο υλοποίησης της σύμβασης που υπέγραψε η Siemens με τον ΟΤΕ έκανε, καταθέτοντας στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση, η Αικατερίνη Τσακάλου, άλλοτε γραμματέας του ισχυρού άνδρα της γερμανικής εταιρείας και βασικού κατηγορούμενου.

Η μάρτυρας δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για όλες τις καταγραφές των ημερολογίων που τηρούσε ως γραμματέας του κ. Χριστοφοράκου την περίοδο 1997-1998. Σύμφωνα με την κ. Τσακάλου ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάδος συναντήθηκε με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας τουλάχιστον έξι φορές κατά το έτος 1997, οπότε και υπεγράφη η επίμαχη σύμβαση κατά τη σύναψη της οποίας διακινήθηκαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παράνομα τεράστια χρηματικά ποσά. Το 1998 οι συναντήσεις ήταν τουλάχιστον οκτώ.

Στις επίμαχες ατζέντες δεν καταγράφεται το όνομα του Κώστα Σημίτη αλλά της γραμματέως του η οποία , σύμφωνα με τη μάρτυρα, ήταν το δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού. Οι περισσότερες, μάλιστα, από τις συναντήσεις, είπε η κ. Τσακάλου, ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Μιχ. Χριστοφοράκος έβλεπε και την γραμματέα του κ. Σημίτη.

«Ο Χριστοφροάκος είχε συναντηθεί μια φορά με την κυρία Κωστοπούλου γραμματέα του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου», υποστήριξε η κ. Τσακάλου και πρόσθεσε: «Υποθέτω ότι συναντούσε την κυρία Κωστοπούλου για να μεταφέρει κάποιο θέμα του στον πρωθυπουργό. Δεν γνώριζα τι ακριβώς την ήθελα. Έχω πάει και εγώ πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκα με την κυρία Κωστοπούλου, σε μεταγενέστερο χρόνο από την πρώτη συνάντηση του κ. Χριστοφαράκου μαζί της».

Εισαγγελέας: Γιατί πήγατε;

Α. Τσακάλου: Ήταν στο πλαίσιο των καθηκόντων μου. Πήγαινα σε εργάσιμες ώρες καθ’ υπόδειξη Χριστοφοράκου. Ήταν στο πλαίσιο της δημιουργίας καλών σχέσεων.(…) Δεν μπορώ να γνωρίζω τι συζητούσε μαζί της (σ.σ. ο Χριστοφοράκος). Αυτό που ξέρω να πω είναι ότι μετέφερε θέματα που αφορούσαν project της εταιρείας με το Δημόσιο.

Εισαγγελέας: Σας είχε πει ποτέ ο κ. Χριστοφοράκος για τις επαφές του με τον πρωθυπουργό;

Α. Τσακάλου: Όχι.

Εισαγγελέας: Σας είχε πει μήπως η κυρία Κωστοπούλου;

Α. Τσακάλου: Στις συναντήσεις μου μαζί της δεν θίχτηκε ποτέ το τι συζητούσε ο Χριστοφοράκος με τον πρωθυπουργό. Ήμασταν και οι δυο επαγγελματίες. Διατηρούσα μαζί της μια φιλικό – επαγγελματική σχέση με την κ. Κωστοπούλου και δεν θα μπορούσαμε να συζητάμε τέτοια θέματα.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι το επίμαχο διάστημα το πρώην αφεντικό της είχε συναντήσεις με τον τότε υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσο Μαντέλη αλλά και τον αποκαλούμενο «στρατηγό» του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Τσουκάτο με τον οποίο φαίνεται να είχε συναντηθεί τουλάχιστον 11 φορές το 1997 ενώ τα ραντεβού συνεχίστηκαν το 1998 αλλά και το 1999.

Στις περίφημες ατζέντες αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα ονόματα του Γιάννου Παπαντωνίου, του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και στελεχών δημοσίων οργανισμών.

Εισαγγελέας: Στις 7/10/1998 έχετε σημειώσει μια λίστα με ονόματα που περιλαμβάνει τα ονόματα Κόκκαλης, Σαραντόπουλος, Τσουκάτος, Π. Τζανετάκης, Παπαντωνίου, Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος, Χρυσολούρης. Δίπλα σε αυτή τη λίστα υπάρχει η ένδειξη «CL10». Τι είναι το CL10;

Α. Τσακάλου: Ήταν οδηγία του κ. Χριστοφοράκου να τους στείλω αυτό το κινητό.

Εισαγγελέας: Τι ήταν αυτό το κινητό;

Α. Τσακάλου: Το συνήθιζε ο κ. Χριστοφοράκος μέσα στο πλαίσιο των καλών σχέσεων να κάνει δώρο τα νέα μοντέλα της εταιρείας.

Διακοπή λόγω… κρύου

Η δίκη διεκόπη για τις 17 Ιανουαρίου μετά από διαμαρτυρίες των συνηγόρων για τις… πολικές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην δικαστική αίθουσα καθώς δεν υπήρχε θέρμανση. Ο διάλογος που ακολουθεί είναι ενδεικτικός…

Συνήγορος: «Κύριε πρόεδρε πως έχετε βγάλει το παλτό σας; Είστε ο μόνος πάνω εδώ μέσα που δε φοράτε παλτό…».

Πρόεδρος: Θα διακόψουμε σε λίγο να πάμε να πιούμε κανένα τσάι, ή κανένα… σαλέπι για να ζεσταθούμε. Όχι κονιάκ.

Συνήγορος: Δεν είναι εικόνα αυτή. Εσείς έχετε αερόθερμο κάτω από την έδρα και εμείς είμαστε εδώ κουκουλωμένοι με παλτό και γάντια. Σε αυτές τις συνθήκες ψύχους δεν μπορούμε να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας, θα αποχωρήσουμε.

Άλλος συνήγορος: Γιατί δεν μας βγάζετε έξω να δικάσουμε θα είναι πιο οικονομικό για το κράτος.

Οι τελευταίοι παράγραφοι του ρεπορτάζ χαρακτηρίζουν το διεφθαρμένο, ξιπασμένο, χρεοκοπημένο κράτος που δεν αλλάζει με τίποτε. Είναι μάλιστα αποκαλυπτικές του τρόπου που αντιμετωπίζει τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Ο μόνος ρόλος που επιτρέπεται να έχουν οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης είναι να αποτελούν όργανα συγκάλυψης των σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται το πολιτικό προσωπικό της χώρας και οι διεφθαρμένοι ολιγάρχες-πολλοί από τους οποίους είναι αχυράνθρωποι πασίγνωστων ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Δύο-τρεις από δαύτους δείχνουν να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την “άγνοια κινδύνου” που δείχνουν οι Τσίπρας-Καμμένος και οι οποίοι όπως εξομολογούνται κάποιοι από τους ολιγάρχες:

-Δεν πιάνονται φίλοι…

Είναι ακριβώς αυτή η απρόβλεπτη “επικινδυνότητα” του διδύμου Τσίπρα-Καμμένου που ανησυχεί εγχώριους ολιγάρχες οι οποίοι στέλνουν τις εμπιστευτικές αναφορές τους στα αφεντικά που βρίσκονται σε Γερμανία και ΗΠΑ.

Μια φορά πράκτορας, μια ζωή πράκτορας. Ειδικά αν το πρακτοριλίκι σε έχει κάνει πλούσιο και σε βοήθησε να μεταπηδάς από την μία μυστική υπηρεσία στην άλλη και να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου κερδίζοντας συμβόλαια για τις υπόλοιπες μπίζνες σου. Το δίδυμο λοιπόν Τσίπρα-Καμμένου είναι απρόβλεπτο ακόμη και για τους πιο ψαγμένους πράκτορες-ολιγάρχες.

Ειδικά ο Τσίπρας έχει μια γιγάντια προσωπική φιλοδοξία να μείνει με bold  γράμματα στην παγκόσμια ιστορία γι΄αυτό και οι κινήσεις του είναι απρόσμενες και αχαρτογράφητες από τους πράκτορες πασών των υπηρεσιών.

ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – Online Opinion Magazine

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Υποτιμούν εντελώς τη νουμοσύνη μας. “Η Μέρκελ θέλει να ανατρέψει τους Συριζανέλ”; Όχι βέβαια. Σαφώς αυτή και τα ΜΜΕ θα το παρουσιάσουν δήθεν ότι είναι έτσι. Απλά επείδη ήδη αυτές οι μαριονέτες (Συριζανέλ) αναλώθηκαν και εκτέλεσαν το έργο τους υπέρ του Soros και των νεοταξιτών, τώρα θα αντικατασταθούν από νέες μαριονέτες. Και αυτές οι νέες μαριονέτες με τη σειρά τους θα παραμυθιάσουν τον κόσμο για ορισμένα χρόνια, έπειτα από καιρό θα το πάρι πάλι χαμπάρι ο κόσμος, θα αντικατασταθούν και πάλι και πάει λέγοντας… Στα επόμενα χρόνια βέβαια (και όσο θα έχουν λάβει αρκετό χρόνο-λευκή-επιταγή από τον κόσμο οι νεοταξίτες), στις εκλογές οι Έλληνες θα είναι συντριπτική μειοψηφία. Επομένως τότε το μέλημά τους θα είναι πως θα παραμυθιάσουν τους Μουσουλμάνους που θα είναι μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας. Κάτι το οποίο βέβαια θα είναι πολύ πιο εύκολο, μιας και το μορφωτικό τους επίπεδο (και IQ τους), είναι πολύ χαμηλότερο (από το ήδη εξαιρετικά χαμηλό) του μέσου όρου των Ελλήνων ψηφοφόρων.
    Κάθε φορλα που ο λοβοτομημένος Έλληνας θα αρχίζει να παίρνει χαμπάρι (και αυτό φαίνεται και δημοσκοπικά) τι γίνεται, τότε οι νεοταξίτες (Soros-Μέρκελ-κλπ), θα “πλασάρουν” νέο αίμα. Διδαχθείτε από το παρελθόν. Όλοι όσοι (δήθεν αντίπαλοι) υπηρέτησαν τους νεοταξίτες ως κυβέρνηση (Γιωργάκης, Καραμανλής, Τραπεζίτες, κλπ) στο παρελθόν και δεν είναι πλέον χρήσιμοι στο σύστημα, όλοι τους έχουν τακτοποιηθεί-αποσυρθεί και λαμβάνουν σταθερό εισόδημα, ξένοιαστη ζωή στο απυρόβλητο και ησηχία. Έτσι θα γίνει και με αυτούς εδώ τώρα.

Comments are closed.