Ο «Σατανάς»! Η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τα spot του Αλέξη Τσίπρα

Κοινοποίηση:
i-gunaika-pou-brisketai-pisw-apo-ta-spot-tou-aleksi-tsipra.w_l

Αποφεύγει συστηματικά τα φώτα της δημοσιότητας, παρά το γεγονός ότι η δουλειά της έχει να κάνει πρωτίστως και κυρίως με την επικοινωνία. Κομψή, λάτρης του καλού καφέ και των μικρών τετράποδων, βρίσκεται δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα από πολύ παλιά. Από το 2006, τότε που πριν ακόμη αναλάβει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και διατυπώσει τους πύρινους λόγους εναντίον των μνημονίων και της λιτότητας, βρέθηκε στην κούρσα για την ηγεσία του Δήμου Αθηναίων.

Ο λόγος για την επικοινωνιολόγο Ζωή Χαλιδιά, άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Πρόκειται επίσης για τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τα περίφημα και για κάποιους αμφιλεγόμενα σποτάκια που κυκλοφορεί εσχάτως ο ΣΥΡΙΖΑ, με τελευταίο εκείνο που αφορά τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Τα σποτάκια και το αγγλοσαξονικό ρητό

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή τη Δευτέρα, να εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση για τα… πούρα που βρίσκονταν στο γραφείο του πρωθυπουργού στο βιντεάκι που κυκλοφόρησε για το κοινωνικό μέρισμα, ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θεώρησαν ότι τα αντιπολιτευτικά βέλη βρήκαν στόχο. Και, υπό μία έννοια, μπορεί και να έχουν δίκιο.

Παρά το αμφιλεγόμενο περιεχόμενο τους και την κριτική που τους ασκείται, τα εν λόγω βιντεάκια έχουν πλέον συγκεντρώσει έναν σημαντικό αριθμό προβολών και κατάφεραν να γίνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο talk of the town. Να κουβεντιάζονται, δηλαδή, είτε θετικά, είτε αρνητικά. «Τhere is no thing such as bad publicity» λέει ένα παλιό αγγλοσαξονικό ρητό.

Επιπρόσθετα, τα σποτάκια θεωρήθηκαν καλογυρισμένα, ενώ σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η κ. Χαλιδιά ήταν εκείνη που επέλεξε να γίνουν με μια απλή κάμερα φωτογραφικής μηχανής, χωρίς επαγγελματίες ηθοποιούς και συνήθως στον δρόμο, ακριβώς γιατί επιδιώκεται να είναι ρεαλιστικά.

 

Δίπλα στον Τσίπρα από τον δήμο μέχρι το Μαξίμου

Με θητεία σε διαφημιστικές εταιρίες και βαθιά γνώση του χώρου της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων, η κ. Χαλιδιά βρέθηκε από πολύ νωρίς κοντά στον σημερινό πρωθυπουργό. Το ημερολόγιο έγραφε 2006, όταν ο Αλέξης Τσίπρας κατέβηκε ως υποψήφιος του ΣΥΝ για το δήμο Αθηναίων. Η επικοινωνιολόγος έγινε από τότε το δεξί χέρι του για τα επικοινωνιακά -και όχι μόνο- θέματα, διατηρώντας μια ιδιαίτερα στενή προσωπική σχέση μαζί του. Η κ. Χαλιδιά είχε τον πρώτο λόγο στη δημόσια εικόνα του κ. Τσίπρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν εκείνη που του παρείχε σημαντικές συμβουλές για θέματα επικοινωνίας και εικόνας, θέματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων την κινησιολογία στις δημόσιες δηλώσεις αλλά και το περιβάλλον στις οποίες αυτές γίνονταν.

Οι προσεκτικοί αναγνώστες των εφημερίδων ίσως μάλιστα να θυμούνται την περίφημη ντουντούκα… διαδηλώσεων που είχε ο Αλέξης Τσίπρας στα γραφείο του στη Βουλή ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα… αντιμνημονιακά χρόνια. Η εν λόγω ντουντούκα ανήκε στη Ζωή Χαλιδιά. Μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Χαλιδιά ακολούθησε για λίγο τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο μετά από κάποιο διάστημα αποστασιοποιήθηκε επιμελώς. Η απόλυτη εμπιστοσύνη που της έχει ο Αλέξης Τσίπρας την οδήγησαν ωστόσο προσφάτως να αναλάβει την ευθύνη των επικοινωνιακών σποτ για το έργο της κυβέρνησης.

 

Η γάτα των Ιμαλαΐων που ήταν… κεραμιδόγατος

Ενδεικτικό της απολύτου αυτής εμπιστοσύνης είναι και το γεγονός ότι στο σπίτι της κ. Χαλιδιά φέρεται να πραγματοποιήθηκε και η περίφημη συνάντηση του… πολιτικού ηγέτη με τον γνωστό πρώην εκδότη, πριν τις εκλογές του 2015, παρουσία της πασίγνωστης πλέον… γάτας Ιμαλαΐων. Μόνο που η γάτα της κ. Χαλιδιά, μοναδικός μάρτυρας των μυστικών συναντήσεων του τότε «ανερχόμενου πολιτικού ηγέτη» και του «ιστορικού εκδότη», παρότι πανέμορφη και αξιαγάπητη, δεν είναι Ιμαλαΐων αλλά… κεραμιδόγατος. Κάτι που ουδόλως μειώνει τη γοητεία της…

«Ο μοναδικός μάρτυρας της συνομιλίας ήταν αυτή η γάτα των Ιμαλαΐων, η οποία μάλιστα μετέδιδε μια αίσθηση “κυριότητος του χώρου”», ανέφερε για τη συγκεκριμένη γάτα το άρθρο του Βήματος που τότε είχε κάνει αίσθηση.

Τις φωτογραφίες τις… «αλιεύσαμε» από το Instagram της κ. Χαλιδιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Γυναικα που μοστραρεται σε ολες τις φωτο με ενα τσιγαρο στο χερι, μου θυμιζει δεκαετια 1950. Τετοια θα ειναι και τα μυαλα της.

  2. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΙΟΥΔΑ , ΕΦΙΑΛΤΗ, ΠΗ΄ΛΙΟ ΓΟΥΣΗ . ΑΝ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΦΡΟΥΡΟΥΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ , ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ , ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΟΙ , ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .
    ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΚΥΛΑ ,ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ.

  3. Συγχαρητήρια Στέφανε Χίο που βγάζεις πρόσωπα και καταστάσεις για να ξέρουμε ποιος είναι ποιος, για να ξέρουμε ποιος σκάβει τον λάκκο της Ελλάδας. Ο εκτελεστής του Τσίπρα ΕΙΝΑΗ Η ΖΩΗ ΧΑΙΔΙΑ.

  4. ΟΤΑΝ Ο ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΘΑ ΒΡΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΙΡΗΝΑΚΗ ΩΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΩΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ.

Comments are closed.