Ο Λαφαζάνης ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ τον Τσίπρα: Η κυβέρνηση συνυπέγραψε αποικιακή κηδεμονία

Κοινοποίηση:
Lafazanis

Η κυβέρνηση έδωσε εξετάσεις «καλού μαθητή» και έλαβε «άριστα» από την… ευρωπαϊκή αντίδραση και 23 δισ. «προκαταβολή» για τις «τσέπες» πιστωτών και τραπεζιτών, τονίζει ο ιστότοπος Iskra, που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

Η ιστοσελίδα κάνει λόγο για εντυπωσιακή δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχολιάζοντας πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «αλλάζει ριζικά τη μέχρι τώρα ρητορική του σε σχέση με την Ελλάδα, εκφράζοντας την εκτίμηση του στην πλήρη μεταστροφή της Αθήνας και στο γεγονός ότι η κυβέρνηση συνυπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο και την αποικιακή κηδεμονία της χώρας για τα προσεχή τρία χρόνια».

Όπως τονίζει ο συντάκτης, «ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο (15/8) στην Deutsche Welle, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα του Eurogroup, το οποίο ενέκρινε την πολιτική συμφωνία με την Ελλάδα, μετά από τροποποιήσεις που την κατέστησαν χειρότερη για τη χώρα μας, εξέφρασε για πρώτη φορά την εκτίμηση του για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και την πρόθεση του να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα».

Η ιστοσελίδα χαρακτηρίζει «εντυπωσιακό» το ότι ο κ. Σόϊμπλε, στην ίδια συνέντευξη επεσήμανε πως ο Αλέξης Τσίπρας «προφανώς συνειδητοποίησε ότι αν θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ θα πρέπει να καταβάλει αυτές τις προσπάθειες».

«Οι θετικές, σχεδόν ενθουσιώδεις, αυτές τοποθετήσεις του Β. Σόϊμπλε απέναντι στην κυβέρνηση για την υιοθέτηση του τρίτου μνημονίου, καταρρίπτουν πλήρως τη σκόπιμη κυβερνητική κινδυνολογία, η οποία όλες τις προηγούμενες μέρες επιχειρούσε να εμφανίσει τον κ. Σόϊμπλε έτοιμο να υπονομεύσει στο Eurogroup τη συμφωνία για τρίτο μνημόνιο και περίπου σύμμαχο της “Αριστερής Πλατφόρμα” σε κοινή υπόγεια “συνομωσία” τους για ένα Grexit» σημειώνεται στο άρθρο, με τον συντάκτη να χαρακτηρίζει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών «ισχυρό στήριγμα» για την κυβέρνηση και της στροφής της 180ο, με την οποία «ανακάλυψε την “γοητεία” των μνημονίων ως “αναγκαίων κακών” για τη διάσωση της χώρας από την “κόλαση της εξόδου από την Ευρωζώνη».

Η ιστοσελίδα εκτιμά ότι ο κ. Σόιμπλε θα είναι ισχυρός σύμμαχος της κυβέρνησης, αλλά και αυστηρός ελεγκτής, στην περαιτέρω πορεία για την πλήρη και κατά γράμμα εφαρμογή του «νεοαποικιακού μνημονιακού εκτρώματος».

Όπως συμπεραίνει ο συντάκτης, «η κυβέρνηση Τσίπρα είναι η τρίτη κατά σειρά, μετά τις κυβερνήσεις Γ. Παπανδρέου και Αντ Σαμαρά, που καταπίνεται από τα μνημόνια, κάτι που θα αλλάξει ριζικά και βαθιά συντηρητικά τον προσανατολισμό της, ενώ θα οδηγήσει σε ριζική αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με κυβερνητική πρωτοβουλία θα επιχειρηθεί να μετασχηματιστεί σε βάθος, ενάντια στην θέληση των μελών και των στελεχών του, σε μια συστημική πολιτική δύναμη που θα απολέσει τον παλιό ριζοσπαστισμό της και θα αρκείται να στηρίζει “κριτικά” ως απαραίτητο συμπλήρωμα το “αναγκαίο κακό” των μνημονιακών κατεδαφίσεων».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Κολπάκια για αμερικανάκια
    πόσες φορές θα παίξουν το ίδιο και απαραλλακτο θέατρο για να οδηγηθούμε στην σταλινκή παγκοσμιοποίση , αργά σταθερά χωρίς την μεσολάβηση της τυρανικής απάνθρωπης δολοφονικής δικτατορίας των πληβείων , στην ουσία την δικταορία των σιωνιστοτραπεζιτων που ίδρυσαν τα κομμουνιστικα αντι εθνικα αντι Χριστιανικα αντι δημοκρατικα απανθρωπα δολοφονικά κόμματα υπεύθυνα για δεκαδες εκατομμύρια αδικοχαμένους συνανθρώπους μας απο ολα τα έθνη.

  2. ΧΙΟ ΜΗΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΝ ΖΩΗ Κ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ? ΑΥΤOI ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Κ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ Κ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ Η ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤE ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙA Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ K NA ENVUOYN ME TSIPRA ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΣ??? ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ Κ ΔΕΝ ΕΞΕΔΟΘΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ?? ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ Κ ΣΙΑ ΜΑΘΕ

Comments are closed.