Ο κύβος ερρίφθη: Στο έλεος των πολυεθνικών κολοσσών πλέον τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας με απόφαση Σαμαρά, Βενιζέλου & Λοβέρδου

Κοινοποίηση:
6DEAC0DBBDF8FAF9901AA05833425CD8

Την κερκόπορτα των ΑΕΙ και ΤΕΙ άνοιξε σήμερα η κυβέρνηση στα ξένα πολυεθνικά συμφέροντα, παίρνοντας μια απόφαση την οποία φρόντισαν να ντύσουν με τον μανδύα της Οικονομικής Αυτοτέλειας, όπως ονόμασαν το νέο έγκλημα κατά της Δημόσιας Ανώτατης και Ανώτερης Παιδείας.

Στη συνάντηση που είχαν το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος, αποφάσισαν να επιτρέπουν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ να αναπτύσσουν οικονομικές σχέσεις με ιδιωτικές εταιρείες, με τη μορφή της χρηματοδότησης ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς, όπως ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε, το κράτος αδυνατεί να καλύψει πλέον το κόστος τους έχοντας φτάσει ήδη τις σχετικές περικοπές στο 30%.

Αφού δηλαδή πρώτα το ίδιο το κράτος φρόντισε να δημιουργήσει οικονομική ασφυξία στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όλης της χώρας, τώρα τα παραδίδει στα χέρια ιδιωτών, μετατρέποντάς τα σε παρελκόμενά τους, με ό,τι τραγικό μπορεί να σημαίνει αυτό, τόσο για τον Εθνικό χαρακτήρα της Παιδείας όσο και για τον νέο “ρόλο” που θα κληθεί πλέον να υπηρετήσει, αυτόν του εργοστάσιου παραγωγής εργαζομένων για τις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με τον πραγματικό ρόλο της Παιδείας, που είχαμε στη χώρα μας εδώ και δυόμισι χιλιάδες χρόνια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Σταματήστε τον Λαϊκισμό παρακαλώ. Αυτά είναι ευχάριστα νέα. Για το φαγοπότι των κρατικών χρηματοδοτήσεων που έτρωγαν οι Πανεπιστημιακοί δεν σας πείραζε.

  2. Εδώ λίγο τα παραλέτε. Σε όλο τον κόσμο τα Πανεπιστήμια είναι συνδεδεμένα με επιχειρήσεις. Οι φοιτητές κάνουν υποχρεωτική πρακτική σε επιχειρήσεις, διδάσκονται αυτά που ενδιαφέρουν τις επιχειρήσεις και όταν τελειώσουν με τις σπουδές τους προσλαμβάνονται από τις επιχειρήσεις που στο μεταξύ έχουν γνωρίσει και εκτιμήσει τον κάθε φοιτητή. Εδώ έχουμε ένα καταπληκτικό θεωρητικό υπόβαθρο και μόλις τα παιδιά πάρουν το πτυχίο πρέπει να ξαναμάθουν αυτά που χρειάζονται οι επιχειρήσεις. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις όπως η Ιατρική που εκεί δεν μπορεί να γίνει αλλιώς και οι φοιτητές από τον 3 χρόνο είναι μέσα στα νοσοκομεία.

Comments are closed.