Ο Ερντογάν θέλει να έρθει στην Ελλάδα!

Κοινοποίηση:
erdogan-2-630x400

Την Ελλάδα θέλει να επισκεφθεί μέσα στο 2017 ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αποκάλυψε μπροστά στις κάμερες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ στον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν θέλει να επισκεφθεί την Ελλάδα εντός του τρέχοντος έτους», είπε χαρακτηριστικά ο Μπιναλί Γιλντιρίμ για να λάβει την απάντηση από τον Έλληνα Πρόεδρο: «Είναι και δική μου επιθυμία η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα. Να την προετοιμάσουμε ώστε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο».

Ο κ. Παυλόπουλος είπε ακόμα ότι: «Εμείς οι Έλληνες επιθυμούσαμε πάντα και επιθυμούμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την Τουρκία. Ελλάδα και Τουρκία, μας ενώνουν περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Ό,τι μας χωρίζει μπορούμε να το λύνουμε ειρηνικά, με βάση τους διεθνείς κανόνες».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε: «Συμφωνώ με όσα είπατε. Σκεφτόμαστε διαφορετικά για πολλά, αλλά μας ενώνουν πολυάριθμα πράγματα. Πιστεύω ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πολλά με αμοιβαίο σεβασμό. Έχουμε ένα κοινό μέλλον να μοιραστούμε. Έχουμε πλήρη συνείδηση της συμβολής της Ελλάδας στις συζητήσεις για το ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας. Η ΕΕ να θέσει με σαφήνεια το σχέδιο για μια Ευρώπη του μέλλοντος και να αποφασίσει τη θέση της Τουρκίας σε αυτό. Η Τουρκία αποτελεί ένα είδος αναχώματος ώστε να μην υπάρχουν προσφυγικές ροές από τη Μ.Ανατολή στην Ευρώπη. Περιμένουμε μια αναγνώριση του ρόλου της Τουρκίας στο προσφυγικό και την ασφάλεια στην περιοχή. Στις διμερείς μας σχέσεις δεν επωφελούμαστε επαρκώς. Εχουμε πολλά να κάνουμε σε τομείς όπως ο τουρισμός».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Παυλοπουλος «Είναι και δική μου επιθυμία η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα. Να την προετοιμάσουμε ώστε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο»…… Μεταφραση ….οσο και να μας τον βαζετε εμεις θα θελουμε και αλλο εχουμε γινει τα τελεια γιουσουφακια και μας αρεσει στα τεσσερα ……συνεχιστε τις παραβιασεις,τις αμφισβητησεις,τις προκλησεις,την κατοχη στην κυπρο , τις βολτες των πολεμικων σας και των υποβρυχιων σας μεχρι το σουνιο και αν θελετε και κανενα κοματι γη δικο μας οπως και τα πετρελαια ,ε δεν τρεχει και τιποτα σημασια για μας ειναι η φιλια και να μην σας κανουμε να θυμωσετε…………ΟΥΣΤ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΣΥ ΠΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ …..ΓΥΦΤΙΚΟ ΣΚΕΠΑΡΝΙ.

  2. Εύχομαι στη διαδρομή για Αθήνα, να τον έχουν “καθαρίσει” …

  3. Δεν θα προλάβει. Στέλνω Πούτιν. Μη γελάτε ρε

Comments are closed.