Ο ανιστόριτος τουρκόφιλος Φίλης απαντά για την «πριγκίπισσα και το βασιλόπουλο»: “Εγώ αποκαλώ την κόρη μου «φως μου»!!!”

Κοινοποίηση:
filis

Μετά το σάλο που ξέσπασε από το πόρισμα Λιάκου, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αισθάνθηκε την ανάγκη να μοιραστεί μαζί μας τον τρόπο με τον οποίο προσφωνεί την κόρη του. Αποκαλύπτει λοιπόν ότι αποφεύγει το «πριγκίπισσα μου» και την αποκαλεί με το τρυφερό «φως μου».

Σε δελτίο τύπου του υπουργείου τονίζεται: «Αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχεται ο υπουργός Παιδείας για τη δήθεν απαγόρευση χρήσης των προσφωνήσεων «πριγκίπισσα» και «βασιλόπουλο» από τους γονείς προς τα παιδιά τους, ο Νίκος Φίλης, δήλωσε, ότι, έχει κάποια βάση ο σχετικός θόρυβος και αναγνωρίζει ότι ο ίδιος έχει ευθύνη, επειδή αποφεύγει τους τίτλους ευγενείας και πολλές φορές προσφωνεί τη δεκάχρονη κόρη του «φως μου» ή -ακόμη χειρότερα- «Μαριάνα».

Ο νέος οδηγός συμπεριφοράς που επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας υπό τον τίτλο «Παιδαγωγικός Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού» προβλέπει μεταξύ άλλων διάφορες καινοτόμες ιδέες, όπως τη θέσπιση ενός «Συμβολαίου Τιμής» που θα πρέπει να υπογράφουν τα παιδιά στο σχολείο, τη διαφώτιση γονέων και μαθητών από μαιευτήρες, μαίες, παιδιάτρους και λοιπούς «διαμορφωτές γνώμης», ένα «Μικρό Σχολείο» για παιδιά μεταναστών, καθώς και ιδιαίτερη έμφαση στην επισημότητα εκ μέρους των πολιτειακών αρχόντων. Για την επιτυχή εφαρμογή του «Παιδαγωγικού Κώδικα Δημοκρατικού Ανθρωπισμού», κατά τον συντάκτη του, απαιτούνται τακτικά διαγγέλματα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του υπουργού Παιδείας κα. Επίσης, ένας νέος φορέας, το Εθνικό Συμβούλιο για τη Σχολική Ψυχολογία (ΕΣΣΨ), θα αναλάβει την ευθύνη υλοποίησης της όλης πρωτοβουλίας.

Το κείμενο του Κώδικα φαίνεται να εμφορείται από πνεύμα ενθουσιασμού για μια εκ βάθρων ανατροπή στην Παιδεία, καθώς στοχεύει στην ουσία και το περιεχόμενο της αγωγής που θα λαμβάνουν στο εξής οι ελληνόπαιδες. Καθόλου τυχαία, προφανώς, από τον Κώδικα απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε εθνική και θρησκευτική ταυτότητα, κάτι που συνάδει με την κατάργηση προσευχών, παρελάσεων και άλλων στοιχείων της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως αυτή ήταν γνωστή έως σήμερα. Επίσης, στον Κώδικα υπογραμμίζεται σαφώς ότι οι γονείς θα πρέπει να πάψουν να θεωρούν -και βεβαίως να προσφωνούν αναλόγως- τα παιδιά τους ως «πριγκίπισσες» ή «βασιλόπουλα».

Ο «Παιδαγωγικός Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού» είναι ένα τμήμα από το πόρισμα του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, το οποίο παρέδωσε την Παρασκευή στον υπουργό Νίκο Φίλη ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, Αντώνης Λιάκος. Μεταξύ των προτάσεων άμεσης εφαρμογής τις οποίες ο Αντώνης Λιάκος εισηγείται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, καταδικάζεται «η κουλτούρα του καταναλωτικού ναρκισσισμού και η μετάλλαξη του σχολικού χώρου σε πασαρέλα ναρκισσισμού», ενώ γίνεται λόγος περί μιας -αθέατης δια γυμνού οφθαλμού- μάχης «για το Φαντασιακό της Παιδείας». Το τι σημαίνει αυτός ο ομιχλώδης όρος επεξηγείται ως εξής: «Η Πολιτεία μπορεί να επέμβει στη διαμόρφωση του παιδικού και σχολικού Φαντασιακού με πολλούς τρόπους: Ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας την κοινωνία, επιβάλλοντας εύλογους περιορισμούς στις διαφημίσεις και γενικά στα μηνύματα των ΜΜΕ που απευθύνονται στα παιδιά ή στους γονείς» κλπ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. ΦΑΤΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ-ΣΤΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ Μ@ΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΔΙΠΟΔΑ.

  2. Θέλουν να μας βάλουν στο τρυπάκι της αφομοίωσης των λαθρομεταναστών. Το χανούμισα μου και το πασά μου θα επιτρέπονται μάλλον. Μπλέξαμε με γιουσουφάκια ανθέλληνες.

  3. Ε τώρα που ήρθε ο Βασιλιάς για να κυβερνήσει “δημοκρατικά” πρέπει να καταργηθούν και αυτά… πως άλλωστε θα “ελευθερωθούμε” ξανά..

  4. ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ. ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ. ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΛΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟΥΣΟΥΦ,ΤΗΝ ΕΜΙΝΕ,ΤΗΝ ΑΙΣΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΩΝΤΑΣ…ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ..

  5. Κι εγώ σέ αποκαλώ προδότη,αμόρφωτο,τούβλο,λαμόγιο καί ξεφτίλα.Αντε πιά αριστερέ μαλάκα.

  6. ΕΣΥ ΤΗΝ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΦΩΣ ΜΟΥ ΑΥΤΗΝ ΠΩΣ ΣΕ ΦΩΝΑΖΕΙ ΒΟΔΙ ΜΟΥ Η ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ?

Comments are closed.