Οι Τούρκοι στις κάλπες – Σε κλίμα πόλωσης το δημοψήφισμα

Κοινοποίηση:
erdogan dhmopshfisma

Πάνω από 55 εκατομμύρια Τούρκοι καλούνται σήμερα να ψηφίσουν για το αν εγκρίνουν ή απορρίπτουν την αναθεώρηση του Συντάγματος με την οποία ενισχύονται σημαντικά οι εξουσίες του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Περίπου 55,3 εκατομμύρια Τούρκοι καλούνται να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της αναθεώρησης του Συντάγματος, η οποία μεταξύ άλλων καταργεί τον θώκο του πρωθυπουργού και μεταφέρει τις σημαντικότερες εξουσίες στα χέρια του προέδρου.

Τα πρώτα από τα συνολικά 167.140 εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 7 ώρα Ελλάδος στο ανατολικό τμήμα της χώρας και θα κλείσουν στις 17:00. Οι Τούρκοι της διασποράς έχουν ήδη ψηφίσει.

Η αντιπολίτευση και μη κυβερνητικές οργανώσεις επέκριναν τις τελευταίες εβδομάδας μια εντελώς άνιση προεκλογική εκστρατεία, στην οποία το κυβερνητικό μήνυμα κυριάρχησε στους δρόμους και στα ΜΜΕ. Η Τουρκία εξάλλου βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Περίπου 47.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 100.000 έχουν καθαιρεθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα εξαιτίας των φερόμενων σχέσεών τους με τους πραξικοπηματίες του Ιουλίου.

Ενώ το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), το οποίο εκφράζει την κουρδική μειονότητα, αναγκάστηκε να κάνει εκστρατεία με τους δύο συμπροέδρους του στη φυλακή, καθώς κατηγορούνται ότι συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), την ένοπλη κουρδική αυτονομιστική οργάνωση που η Άγκυρα και οι δυτικοί σύμμαχοί της χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. TO OXI” THA NIKISI, DEN THA NIKISI TO NE,AN POUNE OTI NIKISE TO NE, THA INE NOTHEUMENO DIMOPSIFISMA …!!!, INE TIFLOS KE LISASMENOS,ZI STO SKOTOS …,TOSO MEGALO MISOS,KANENAS ANTHROPOS DEN KATEHI …!!!,INE EPIKINDINOS !!!,TIN LEKSI THEOS/AGAPI DEN TIN GNORISE POTES,OUTE SAN LEKSI ,OUTE TIN ENIA …, INE TIFLOS /NEKROS…
    ENA INE SIGOURO,THA PROKALESI MEGALO EPIKINDINO , KSESIKOMOS/ANASTATOSI …!!!

Comments are closed.