Οι Σκοπιανοί γιόρτασαν την…Εθνική Ημέρα των Βλάχων!

Κοινοποίηση:
vlavoi-skopiwn

«Εμείς οι Βλάχοι των Σκοπίων ήμασταν πάντα και θα είμαστε ένας παράγοντας σταθερότητας, όχι μόνο σήμερα, αλλά εδώ και 2.000 χρόνια που βρισκόμαστε στην περιοχή και έχουμε διασκορπιστεί σε όλες της χώρες των Βαλκανίων», δήλωσε οΜίτε Κοστόφ Παπούλι, από το Κόμμα των Βλάχων του νοτιοσλαβικού κράτους κατά την ομιλία του στην εκδήλωση που έγινε στην Ακαδημία των Σκοπίων με την ευκαιρία της 23ης Μαΐου, της Εθνικής Ημέρας των Βλάχων, γράφει η σλαβική “Ούτρινσκι”.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση προωθεί τη βλάχικη παράδοση, τα έθιμα και την ταυτότητα, όπως προβλέπει το σύνταγμα της χώρας.

Εξ ονόματος του Κοινοβουλίου των Σκοπίων συνεχάρη τους Βλάχους η Σιλβάνα Μπόνεβα.

«Είμαι ευτυχής που η χώρα μας από το 1991 και μετά ενέταξε τους Βλάχους ως αναπόσπαστο μέρος του κράτους, όπως προβλέπει το σύνταγμα της χώρας. Παρά το ότι οι Βλάχοι σε μεγάλο βαθμό είναι διασκορπισμένοι σε άλλες βαλκανικές χώρες, καμία άλλη χώρα δεν τους αναγνωρίζει ως εθνότητα», είπε η Μπόνεβα.

Σύμφωνα με το echedoros-a.gr το 2007 με ψήφισμα καθιερώθηκε η Ημέρα των Βλάχων να εορτάζεται την 23η Μαΐου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΑΛΙΟΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΑΠΟΥΛΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΛΑΧΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ ΕΠΣ ΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΝΤΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΔΟΥΛΑ ΠΑΛΙΟΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ

  2. Γιόρτασαν και οι δικοί μας οι σκατόβλαχοι άραγε που ψηφίζουν δαγκωτό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σαν γνήσια καθάρματα που είναι;!

Comments are closed.