Οι Ρώσοι κήρυξαν πόλεμο κατά των McDonald’s και του “γρήγορου φαγητού”!

Κοινοποίηση:
mcdonalds-mosxa

Δράσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην αμερικανική αλυσίδα fast food McDonald’s έγιναν χθες σε πολλές περιφέρειες της Ρωσίας. Οι διαδηλωτές απαιτούσαν να μπει λουκέτο στα αμερικανικά ταχυφαγεία σε όλη την επικράτεια και να μην ανοίξουν νέα. Πικετοφορίες πραγματοποιήθηκαν στο Βλαντιμίρ, στο Κρασνοντάρ, στο Πετροζαβόντσκ και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας. «Κάθε γαστρεντερολόγος θα μπορεί να σας πει ότι το fast food είναι συνώνυμο της δηλητηρίασης. Πρέπει να κλείσουν όλα τα McDonald’s στη Ρωσία, για να μη δηλητηριάζουν τα παιδιά μας με αναψυκτικά και αγγουράκια τουρσί» ανέφερε στο ITAR-TASS ο Βαλερί Πουζάνοφ, ένας από τους ακτιβιστές που συμμετείχαν στην πικετοφορία στο Βλαντιμίρ, που βρίσκεται 200 χλμ. ανατολικά της Μόσχας. Για να υπογραμμίσει δε την απέχθειά του για το λεγόμενο «γρήγορο φαγητό», ο Πουζάνοφ αγόρασε από το τοπικό McDonald’s ένα γεύμα για παιδιά, το πέταξε πάνω σ’ ένα κομμάτι ύφασμα και το έλιωσε ποδοπατώντας το!
«Φύγατε από την Κριμαία – Να φύγετε και από το Μπριάνσκ», «Κάτω το αμερικανικό fast food», «Να γυρίσετε σπίτι σας»: Αυτά φώναζαν στην αντι-McDonlad’s διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν έξω από το τοπικό εμπορικό κέντρο οι ακτιβιστές του Μπριάνσκ.

Διαγωνισμός καλύτερης αντι-McDonlad’s δράσης

Στο μεταξύ στο Ιβάνοβο, ο εκπρόσωπος της τοπικής Δούμας Ρομάν Γεφρέμοφ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την καλύτερη δημόσια δράση κατά των McDonald’s, με στόχο να επιστήσει την προσοχή του κόσμου στην υγιεινή διατροφή. Όπως είπε στο ITAR-TASS ο Γεφρέμοφ, ήδη έχει ξεκινήσει η υποβολή των υποψηφιοτήτων. Ο νικητής, που θα αναδειχτεί την επόμενη εβδομάδα, θα λάβει ως έπαθλο 10 εισιτήρια για κινηματογράφο.
Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Απριλίου η εταιρία McDonald’s σταμάτησε τις δραστηριότητές της στην Κριμαία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρίας, «για λόγους που δεν σχετίζονται με την εταιρία η McDonald’s αναστέλει τις δραστηριότητές της στη Συμφερούπολη, στη Σεβαστούπολη και στη Γιάλτα» και ελπίζει το συντομότερο δυνατό να ανοίξουν ξανά τα εστιατόριά της στην Κριμαία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΟΧΙ ΟΞΩ ..ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΚΑΛΑ ΕΧΩ ΑΦΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙΤΟΥΣ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΕΞΩ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ,ΤΟ ΠΕΤΑΞΑ ΜΕ ΓΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΣΠΑΓΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΣΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΕΚΓΕΦΑΛΙΚΑ ΚΛΠ.ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΙ ΝΕΣ ΚΑΦΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΣΕΝΑ ΠΙΑΤΑΚΙ ΚΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΘΡΟΜΒΩΣΕΙΣ

  2. ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚ ΟΞΩ ΡΕ ΟΞΩ ΡΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΝΤΛ ΟΞΩ ΡΕ

Comments are closed.