Οι ΗΠΑ απειλούν να «απομονώσουν την Κίνα» από το δολάριο αν υποστηρίξει την Β. Κορέα

Κοινοποίηση:
ipa-apiloun-na-kopsoun-tin-kina-makria-apo-dolario

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις στην Κίνα αν δεν εφαρμόσει το νέο καθεστώς κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ. Ο Steven Mnuchin ανέφερε ότι οι περιορισμοί θα μπορούσαν να συνεπάγονται την περικοπή της πρόσβασης του Πεκίνου στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
«Οι οικονομικοί πόλεμοι της Βόρειας Κορέας λειτουργούν», δήλωσε ο Μνούχιν την Τρίτη στο Συνέδριο «Delivering Alpha» στη Νέα Υόρκη. «Στείλαμε ένα μήνυμα ότι οποιοσδήποτε θέλει να εμπορεύεται με τη Βόρεια Κορέα – αντί διαπραγματεύονται μαζί μας».

Ο Μνούχιν πρόσθεσε ότι «αν η Κίνα δεν ακολουθήσει αυτές τις κυρώσεις, θα τους επιβάλλουμε πρόσθετες κυρώσεις να τους αποτρέψουμε από την πρόσβαση στο αμερικανικό και διεθνές σύστημα δολαρίων. «

Η Ουάσινγκτον έχει μέχρι στιγμής επιφυλαχτεί να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην Κίνα για ανησυχίες σχετικά με ενδεχόμενα μέτρα αντιποίνων από το Πεκίνο και τις ενδεχομένως καταστροφικές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

Η Ουάσιγκτον έχει ετήσιο εμπορικό έλλειμμα 350 δισ. Δολ. Η Κίνα κατέχει επίσης 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στο χρέος των ΗΠΑ, ποσό που αντιπροσωπεύει το 28% των αμερικανικών κρατικών χρεογράφων, χαρτονομισμάτων και ομολόγων που κατέχει ξένη κυβέρνηση.

Ωστόσο, οι νομοθέτες των ΗΠΑ φαίνεται να είναι πρόθυμοι να ασκήσουν πιέσεις στο Πεκίνο και σε άλλες χώρες που χτυπάνε τις διαπραγματεύσεις με την Πιονγιάνγκ, καθώς απαιτούν μια «υπερπληρωμένη» απάντηση στις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής κυρώσεων σε εταιρείες από την Κίνα και οποιαδήποτε άλλη χώρα που δραστηριοποιείται Βόρεια Κορέα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Χα,χα…καλό…τί να απομονώσετε ρε φουκαραδάκια με ημερομηνία λήξης,που θα σας λήξουν οι Κιτρινοκαύκαλοι όποτε γουστάρουν,αν ρευστοποιήσουν τα ομόλογα των ουκ ολίγων τρις δολαρίων που έχουν…και θα ξυπνήσετε την άλλη μέρα με κίτρινη μούρη όλοι σας…ρε ουούστ…κλασοπανιέρες τζώνηδες…

Comments are closed.