ΟΗΕ: Πιθανή η προσωρινή αναβολή των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία

Κοινοποίηση:
oie

Εξαιρετικά πιθανή θεωρεί ο ΟΗΕ την καθυστέρηση στην έναρξη διεξαγωγής των ειρηνευτικών συνομιλιών για την παύση του εμφυλίου πολέμουκαι της κρίσης στη Συρία. Όπως όλα δείχνουν, η πιθανότητα να αναβληθεί προσωρινά η συνάντηση που έχει οριστεί για τις 25 Ιανουαρίου, είναι αρκετά μεγάλη, καθώς οι δυνάμεις που στηρίζουν το γκρουπ υποστήριξης των συνομιλιών, δεν έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους.

Την ίδια στιγμή που καθημερινά πεθαίνουν άμαχοι από πείνα και σκοτώνονται εκατοντάδες από τους τζιχαντιστές στη Συρία, οι μεγάλες δυνάμεις επιμένουν να προτάσουν τα συμφέροντά τους πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών, Φαράν Χακ, σε αυτή τη φάση των συνομιλιών θα πρέπει να συμφωνήσουν οι εμπλεκόμενες δυνάμεις, τους όρους της επόμενης μέρας, αλλά και για τις ομάδες της αντιπολίτευσης που θα κληθούν να διαπραγματευθούν με την πλευρά του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι μέρες που υπολείπονται μέχρι τις 25 Ιανουαρίου δεν αρκούν, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΟΗΕ, προκειμένου ΗΠΑ, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Σαουδική Αραβία, Ιράν και οι άλλες δυνάμεις του Διεθνούς Γκρουπ Υποστήριξης της Συρίας, να συμφωνήσουν μεταξύ τους.

Σε σχετική ερώτηση προς τον Ουρουγουανό πρέσβη στα Ηνωμένα Έθνη, ο Έλμπιο Ροσέλι αρκέστηκε να πει ότι σήμερα, δεν ορίστηκε νέα ημερομηνία για τη συνάντηση, που έχει οριστεί να γίνει στη Γενεύη, στις 25 Ιανουαρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.