ΞΗΛΩΘΕΙΤΕ…ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ! Τα 9 χαράτσια του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να πληρώσουμε μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου!!

Κοινοποίηση:
1

Πάνω από 6 εκατ. φορολογούμενοι θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2018, την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ Νοεμβρίου ή ακόμη και τη μηνιαία δόση ρύθμισης οφειλών.

Τις τελευταίες εργάσιμες ημέρες οι φορολογούμενοι θα πρέπει να σπεύσουν να τακτοποιήσουν τις ακόλουθες φορολογικές υποχρεώσεις:

Τέλη κυκλοφορίας: Περισσότεροι από 4,5 εκατ. κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για να μη βρεθούν από την Πρωτοχρονιά αντιμέτωποι με τα τσουχτερά πρόστιμα, που ανέρχονται στο διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο όχημά τους.

Τέταρτη δόση ΕΝΦΙΑ: Μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να εξοφλήσουν την τέταρτη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ για να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμο 0,73%.

Δόση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών: Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο πρέπει να εξοφλήσουν μία ακόμη μηνιαία δόση των ρυθμίσεών τους.

Γονικές παροχές ή δωρεές χρηματικών ποσών: Φορολογούμενοι που κινδυνεύουν με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2018 να πιαστούν στην παγίδα των τεκμηρίων διαβίωσης μπορούν να γλιτώσουν από την επιβολή έξτρα φόρου. Αρκεί να χρησιμοποιήσουν για τη κάλυψη των τεκμηρίων δωρεές ή γονικές παροχές χρηματικών ποσών που θα πρέπει όμως να γίνουν μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

Φορολογική δήλωση από κληρονόμους: Μέχρι το τέλος του μήνα οι κληρονόμοι θα πρέπει να καταθέσουν χειρόγραφα στην Εφορία τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογουμένου που απεβίωσε το 2016.

Δήλωση αναδρομικών αποδοχών οι οποίες εισπράχθηκαν μέσα το 2016: Με τροποποιητικές δηλώσεις οι οποίες θα παραλαμβάνονται χωρίς κυρώσεις μέχρι το τέλος του φορολογικού έτους στο οποίο εκδόθηκαν, κατά περίπτωση, οι βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων.

Τελευταία δόση φόρου εισοδήματος: Τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρώσουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος της τάξεως των 600 εκατ.

Πληρωμή ΦΠΑ: Οι επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικό σύστημα θα πρέπει στο τέλος του μήνα να καταβάλουν τον ΦΠΑ Νοεμβρίου.

Μερίσματα. Τα νομικά πρόσωπα έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν και να πληρώσουν, την παρακράτηση του 15% στα μερίσματα που διένειμαν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΑΛΑΚΑ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΗΣΑΙ.
    ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΨΗΦΗΖΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΑΘΗΚΙΑ.

Comments are closed.