Ξεσαλώνουν οι Τούρκοι: Ζητούν να απομακρυνθεί το άγαλμα του Έλληνα φιλοσόφου Διογένη

Κοινοποίηση:
toyrkia

Μέλη του συντηρητικού θρησκευτικού ιδρύματος Ερμπακάν πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Σινώπης, στη Μαύρη Θάλασσα, με αίτημα την απομάκρυνση του αγάλματος του αρχαίου Έλληνα κυνικού φιλοσόφου Διογένη, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

Τα μέλη του συντηρητικού αυτού ιδρύματος υποστηρίζουν ότι δεν εναντιώνονται στις τέχνες και στα αγάλματα αλλά στο γεγονός ότι μέσω των αγαλμάτων «διαχέεται» η ελληνική ιδεολογία στην πόλη τους.

«Θέλουμε το άγαλμα του Διογένη να φύγει από την είσοδο της Σινώπης και να μετακομίσει στο Μπαλατλάρ [μία τοπική βυζαντινή εκκλησία]. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για αυτό, θα αγωνιστούμε γι’ αυτό», δήλωσε ο Ισμαίλ Τετζίτς, τοπικός εκπρόσωπος της πόλης.

Γεννημένος στη Σινώπη, η οποία ήταν αποικία των Ιώνων στη Μαύρη Θάλασσα, το 412 ή το 404 π.Χ., ο Διογένης είναι γνωστός ως ένας από τους ιδρυτές της φιλοσοφίας των Κυνικών. Γνωστή είναι άλλωστε η ιστορία όπου χλεύασε δημόσια τον Μέγα Αλέξανδρο

Αφού αιχμαλωτίσθηκε από πειρατές οι οποίοι τον πούλησαν σκλάβο, ο Διογένης εγκαταστάθηκε τελικά στην Κόρινθο, όπου πέθανε το 323 π.Χ.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΔΙΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΙΟΓΕΝΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΤΟ ΒΡΩΜΟΜΕΜΕΤΙΑ

  2. Οι Τουρκοι , ειναι ενας φιλοπολεμος λαος που δεν προσέφερε   τιποτα στον παγκοσμιο πολιτισμο.Μονο αιμα βαναυσοτητα  ατιμια και. καταστροφη .Εκλεψαν οτι πολιτιστικες συνηθειες και πολιτιστικο εργο  μπορεσαν απο τους λαους που γονυπετησαν με την βια και το παρουσιαζουν ως δικη τους κληρονομιά..Ειναι ενα κρατος που αποτελειται απο πολίτες με διαφορετικες εθνοτητες .Που ασχετα εαν  ονομαζουν εαυτους Τουρκους (ας κανουν αν μπορουν διαφορετικα) κατα βαθος οι μνημες που ειναι γραμμενες στο DNA  τους και οι κραυγές που βγάζουν τα αρχαία μνημεία και τα αρχαιολογικά ευρήματα   δεν τους αφήνουν να ξεχάσουν απο που προέρχονται.

  3. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ
    ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΘΑ ΒΑΖΑΤΕ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥΡΚΟΥ?

    1. Μήπως υπάρχει και καμμία προσωπικότητα Τούρκου για να τοποθετηθεί το άγαλμα του οπουδήποτε; Ένας Κεμάλ υπάρχει όλος και όλος για τους Τούρκους και αυτόν θέλει ο Ερντογάν να τον πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων…

Comments are closed.