ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ-Έκοψαν το ρεύμα σε ηλικιωμένο που ζει με μηχανική υποστήριξη!

Κοινοποίηση:
logariasmos

Παίζουν με τις ζωές αθώων ανθρώπων

«Έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι των γονιών μου. Ο πατέρας μου είναι άρρωστος και ζει με μηχανική υποστήριξη, ντροπή, ντροπή και αίσχος το να κόβουν έτσι το ρεύμα, είναι σα να παίζουν με ζωές ανθρώπων που παλεύουν να ζήσουν», λέει στον Στρατή Λημνιό ο 50χρονος Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Με το φόβο ζωγραφισμένο στα μάτια του και την αγωνία για τη ζωή του μηχανικά υποστηριζόμενου πατέρα του, ο κ. Χρήστος πήγε στη ΔΕΗ προκειμένου να βρεθεί λύση για τον απλήρωτο λογαριασμό των συνταξιούχων γονιών του. Εκείνοι, όπως λέει αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην πληρωμή του ιδιαίτερα υψηλού λογαριασμού ρεύματος, που ξεπερνά τα 2.000 ευρώ, καθώς ο πατέρας του βρίσκεται στο σπίτι υπό μηχανική υποστήριξη.

«Δεν τους φτάνουν για τα φάρμακα, που να βρουν με την πετσοκομμένη σύνταξη χρήματα για το λογαριασμό του ρεύματος. Δε μπορώ να τους βοηθήσω είμαι θύμα της κρίσης. Είμαι πρώην μελισσουργός που θα ξενιτευτώ για να πάω για δουλειά, γιατί έχω γυναίκα και παιδί να στηρίξω. Δεν παίζουν με αυτά, το ρεύμα για ευπαθείς ομάδες είναι απαραίτητο και λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει», λέει ο κ. Χρήστος

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Απόσπασμα επιστολής της ΔΕΗ προς τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Κάθε φορά η διοίκηση της επιχείρησης ,παρανομώντας,εφευρίσκει μια ρύθμιση για να μην πληρώσουν οι θαμώνες των πολυτελών κτιρίων της Συγγρού.

    Όπως έχετε ήδη διαπιστώσει,παρά την αποδοχή του α΄σχετικού αιτήματός σας, για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σας σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις,καθώς και τις συνεχείς διευκολύνσεις που επανειλημμένα σας παρείχαμε,λαμβάνοντας υπόψη τον ιδιαίτερο χαρακτήρα ενός κοινοβουλευτικού κόμματος,δεν έχουν τηρηθεί απο πλευράς σας τα συμφωνηθέντα και δεν καταβάλλονται ούτε τα ποσά των δόσεων της ρύθμισης,ούτε τα ποσά των μηνιαίων καταναλώσεων, με αποτέλεσμα
    τη διαρκή συσσώρευση των οφειλών σας.

    ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΑΣ, ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥΣ,ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΒΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΣ.

  2. Για να αντιμετωπιστεί τελεσίδικα η αυθαιρεσία της ΔΕΗ ο Συνήγορος του Καταναλωτή ζητά να τεθεί σε ισχύ το υπάρχον νομικό πλαίσιο. Ειδικότερα, ο Συνήγορος του Καταναλωτή ζητά την εφαρμογή του νόμου που αφορά στην ενεργειακή πενία και εφαρμόζεται σε ευάλωτους κοινωνικά πελάτες, απολαμβάνοντας μειωμένα τιμολόγια και απαγόρευση διακοπής ρεύματος. «Το πρόβλημα είναι τεράστιο και βασικό παράδειγμα είναι τα άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης», λέει ο κ. Μάρκου και εξηγεί πως το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) προϋποθέτει 1.600 κιλοβατώρες το τετράμηνο. Μόνο το μηχάνημα που τον κρατά στη ζωή καταναλώνει 300 κιλοβατώρες το μήνα και του απομένουν 400 κιλοβατώρες για να επιβιώσει. «Το ΚΟΤ πρέπει να διευρυνθεί», σημειώνει.

    «Πρέπει να γίνει καταγγελία της σύμβασης με τον πελάτη, πριν στείλει η ΔΕΗ τα συνεργεία για να κόψει το ρεύμα», υποστήριξε ο κ. Μάρκου, επικαλούμενος τις διατάξεις της παρ. 11 του άρθρου 13 του Κώδικα Προμήθειας σε Πελάτες (ΦΕΚ Β 270/2001).

Comments are closed.