ΝΤΡΟΠΗ: ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ – ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΘΛΙΒΕΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ – ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ – ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΕΞΑΡΧΟ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
makeleio236

«Για «ακέφαλο Πατριαρχείο» με τις ανώτατες εντολές του Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεοφίλου Γ’, να αμφισβητούνται και να αγνοούνται πλήρως ακόμα και από τους κατώτερούς του στην ιεραρχία»… κάνουν λόγο πιστοί που βρέθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά σε ένα απίστευτο όπως καταγγέλλουν περιστατικό με «πρωταγωνιστές» έναν Πατέρα από τα Ιεροσόλυμα, τον Γέροντα Δοσίθεο και τον έξαρχο στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, τον Αρχιμανδρίτη Δαμιανό.

makeleio238

Σύμφωνα με καταγγελίες αλλά και βίντεο που εξασφάλισε αποκλειστικά το makeleio.gr, όλα ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή όταν ο Γέροντας Δοσίθεος ερχόμενος στην Αθήνα όπως μας είπε, με σκοπό να φοιτήσει για τα επόμενα 4 χρόνια στην Θεολογική Σχολή Αθηνών, εκδιώχθηκε «κλοτσηδόν» από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου που βρίσκεται στην Πλάκα, στο οποίο υποτίθεται ότι θα λάμβανε ένα δωμάτιο,  με εντολή της Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μέχρι να ολοκληρωθούν οι σπουδές του.

Από την περασμένη Κυριακή ωστόσο, ο Γέροντας Δοσίθεος ο οποίος ζει εδώ και 15 χρόνια στα Ιεροσόλυμα, αντί να μένει στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου όπως θα έπρεπε, διανυκτερεύει από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο, πληρώνοντας φυσικά και όλα τα έξοδα διαμονής του. Και αυτό γιατί όταν έφτασε την περασμένη Κυριακή από τα Ιεροσόλυμα, «ο έξαρχος του απαγόρευσε την είσοδο», όπως μας είπε ο ίδιος ο Γέροντας,  «αψηφώντας παντελώς όλες τις εντολές του Πατριάρχη Ιεροσολύμων».

makeleio237

Το makeleio.gr τον συνάντησε έξω από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου με τις βαλίτσες του στο χέρι σε μια δεύτερη προσπάθειά του να διαμείνει εκεί. Στο πλευρό του αυτή τη φορά βρέθηκαν και κάποιοι πιστοί οι οποίοι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια  να εξελίσσονται στον Οίκο του Θεού στιγμές απείρου κάλους. Όπως κατήγγειλαν οι πιστοί στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ, όταν ο Γέροντας Δοσίθεος ζήτησε να μπει στο Μετόχι, «δύο φουσκωτοί του έξαρχου Αρχιμανδρίτη Δομίνικου πέταξαν τον ίδιο αλλά και τους πιστούς που είχαν μαζευτεί εκεί, έξω από αυτό με τον χειρότερο τρόπο»!

makeleio235

Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ εξασφάλισε ένα ερασιτεχνικό βίντεο από την στιγμή που οι πιστοί έρχονται σε αντιπαράθεση με τους «φουσκωτούς». Ακολουθεί η συνέντευξη του Γέροντα Δοσίθεου ο οποίος αδυνατεί να καταλάβει τους λόγους που η πόρτα παραμένει κλειστή, καθώς και της κυρίας Έλενας Γεωργούλη (πιστής) που βρέθηκε το πρωί στο Μετόχι με σκοπό να πάρει την ευχή του Γέροντα.

makeleio231 makeleio232 makeleio234

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων – Μετόχι Παναγίου Τάφου – Η ιστορία

Οι Άγιοι Ανάργυροι είναι μεσαιωνική εκκλησία στην Αττική. Η ονομασία Κολοκυνθοί σχετίζεται με τον Δημήτριο Κολοκύνθη, Αθηναίο ιερέα του 17ου αιώνα που έκτισε μοναστήρι. Βρίσκεται στους πρόποδες της Ακρόπολης. Σήμερα υπάγεται στο Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ και είναι μετόχι του Παναγίου Τάφου. Κτίστηκε γύρω στα 1600. Πρόκειται για μονόκλιτο κτίριο βασιλικού ρυθμού με κυλινδρικό τρούλο που διαμορφώθηκε αποκλειστικά στην Αθήνα κατά την διάρκεια της Οθωμανικής κατοχής, επηρεασμένη από τα Οθωμανικά δημόσια κτίρια. Είναι κτισμένος πάνω στους τάφους της οικογένειας Παλαιολόγου. Στον ναό αυτό φτάνει πρώτο στην Ελλάδα το Άγιο Φως της Ανάστασης από την Ιερουσαλήμ. Μια μέρα πριν γίνεται μεγαλοπρεπής επιτάφιος στους δρόμους της περιοχής.

Ρεπορτάζ Μ.Κ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

21 Σχόλια

  1. ΡΕ ΧΙΟ ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΨΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΟΥΣΚΩΤΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΜΑΦΙΑ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ????!?!?!?!?!?

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ Η Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ?

    ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΩ ΤΑ ΖΩΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ?

    ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ

  2. Την Εξαρχια ας την βεβηλωσουν. Τα Εξαρχεια να αφησουν ησυχα.

  3. كم راهب ترك او ابعد عن البطريركية في عهد ثيوفيلوس. البطريرك ثيوفيلوس لا يقول “دعوا المخلصون يأتون اليّ” بل يقول ابعدوا المخلصين عني ودعوا ” الفاسدون يأتون اليّ” الراهب ذوسيثيوس هو راهب مخلص وورع وتفانى في خدمة الكنسية وهذا ما يزعج ثيوفيلوس لذا ابعده عن كفركنا ومن بعدها عن القدس واليوم اتخذ السينودس المقدس قرارا بتجريده وحرمانه

  4. Να ξεκουμπιστουν ολοι απο τα ιερα χωματα του Ισραηλ.
    Τι δουλεια εχουν εκει χριστιανοι παπαδες?

    1. ΑΒΡΑΑΜ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.ΤΑ ΕΣΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΗΒΕΑ ΚΑΙ ΩΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΗΣΤΗΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΖΑΛΗΣΑΤΑΙ.

  5. Παπαδαριο να αλληλοσπαραζεται.Καλυτερο και απο το να βλεπεις τους εθνικοφασιστες να αλληλοτρωγονται.

  6. πατερ παλουκιε ασε την εξαρχια του παναγιου τάφου κ τις αγιαστουρες,
    ελα στα εξαρχεια κ πιασε γκαζακια να ριξεις στους τροϊκανους

    1. Πρόσεξε με τα γκαζάκια, μήν κάψεις το καλτσόν σου.

  7. Οποιος μπορει να μας δωσει το τηλεφωνο του π.Δοσιθεου για να τον βοηθησουμε

  8. Γιατί δεν παρεμβαίνει εισαγγελέας για το θέμα αυτό, αφού με εντολή του Θεόφιλου πήγε ο π. Δοσίθεος στο μετόχι του Παναγίου Τάφου για διαμονή λόγω σπουδών;;;

  9. ΝΑ ΤΑ ΜΑΣ!!!!!εμ αυτο ειναι το μηνυμα που θελουν να περασουν στην τελικη,η ερωτηση στο 01:20 απο το βιντεο.οταν ακουω να βαζουν την ορθοδοξια με την βρωμιες καποιων ανθρωπων,στο ιδιο ραφι ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ!!!!!ενταξει λοιπων να γκρεμησουμε ολα και να το κλεινουμε το μαγαζει!!!!δεν ξερω τι γινεται με τα παπαδαρια εδω η στον αγιο ταφο κτλ…την ορθοδοξια να αφησουν υσιχη…

  10. Η αποκάλυψη του Ιωάννου γράφει μέσα οτι σε κάποια στιγμή θα έρθει και η συκοφάντηση του Χριστιανίσμού. Δυστυχώς οτι λέει η αποκάλυψη εκπληρώνεται , ετσι να να γνωρίζουν και τα πρόβατα οι άθεοι.

    1. Παλιάνθρωπε… όπως όλοι οι βρωμοέλληνες.

  11. Υπάρχουν ακόμη ζώα που πιστεύουν πως το Άγιο Φως βγαίνει από του πουθενά; Μπεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!

    1. ΜΗΝ ΠΟΛΥΒΕΛΑΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΦΑΞΙΜΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

    2. εσενα το ζορι δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι!εισαι εσυ αξιος να μας πεις που θα πιστευουμε;;;εσυ ουτε στην μανα που σε γεννησε δεν πιστευεις,καλο θα ειναι να το βουλωσεις δεν μας ενδιαφερει η γνωμη σου,γιατι κατι ατομα σαν εσενα τα εχουμε στην κυριολεξια χεσμενα και ουτε ριχνουμε το επιπεδο μας για να σε πουμε το γιατι εισαι αθεος κτλ.γιατι το πραγματικο νοημα της ορθοδοξιας θα πρεπει να το βρει ο καθενας μονος του οχι μονο μεσα απο τα βιβλια και απο τις πραξεις του διοτη ειναι καθαρα προσωπικο,ακομα και οι ιεραρχες που μας κηρρυτουν τα εργα και τον λογο του Χριστου θα κριθουν.

      1. Όσο πληρώνω σαν φορολογούμενος για το hobby σας, δηλαδή να προσκυνάτε ιερά πτώματα, ιερές ζωγραφιές, ιερές παντόφλες και να έχετε 11.000 κελεμπιοφόρους γενιοφόρους σκοταδιστές να σας κατευθύνουν σαν τσοπάνηδες, τόσο έχω το δικαίωμα να σας κάνω κριτική, ή απλά να γελάω με τα χάλια σας.

    3. Παρακαλώ,το άθεο δίποδο που κόπρισε στην σελίδα, να κάνει κοπροανάλυση γιατί η κοπριά του μυρίζει πολύ άσχημα.

  12. Εδώ έχουν φυλακίσει παράνομα τον πραγματικό πατριάρχη Ειρηναίο και έχουν βάλει στον σφετεριστή αΘεόφιλο

    1. Έχεις δίκιο. Πράγματι είναι φυλακισμένος ο πραγματικός πατριάρχης Ειρηναίος, τον οποίο θέλουν ν’ αφήσουν να πεθάνει και να μην βγει ζωντανός από το κελί του. Φαίνεται πως κάποιοι τον φοβούνται τον Ειρηναίο. Πρέπει λοιπόν ο λαός που τον αναγνωρίζει ως νόμιμο πατριάρχη, να τον βοηθήσει γιατί ταλαιπωρείται άδικα.

Comments are closed.