Νέα πρόκληση: “Η Ελλάδα δε σέβεται τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης!”

Κοινοποίηση:
tzami-mousoulanoi-komotini

Άλλο ένα κείμενο ξεπροβάλλει εναντίον της Ελλάδας και δή της Θράκης, από την  ευρωπαϊκή οργάνωση μειονοτικών δικαιωμάτων, που ζητά ελευθερία για τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης».

Η οργάνωση  FUEN, δηλαδή η «Federal Union of European Nationalities» («Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων»)  όπως διαβάζουμε στο τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (24/1/2014), δημοσίευσε δελτίο τύπου «με το οποίο ζητά από την Ελλάδα που ανέλαβε στις 1 Ιανουαρίου την προσωρινή προεδρία της Ε.Ε. , να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Η FUEN που κατά τα έτη 2012 και 2013 επισκέφτηκε τρεις φορές τη Δυτική Θράκη και συναντήθηκε εκεί με συλλόγους και με θρησκευτικούς και πολιτικούς εκπροσώπους της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, αναφέρει ότι πλέον η κατάσταση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα – που από τότε που έγινε μέλος στην Ε.Ε. αναλαμβάνει για πέμπτη φορά την προεδρία της Ε.Ε,- είναι σε ανησυχητικό επίπεδο

Η FUEN αναφέρει πως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και καλεί την Ελλάδα που αναγνωρίζει θρησκευτικά την μειονότητα κάνοντας λόγο για ¨μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη¨, να δείξει σεβασμό στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού της μειονότητας.

Η FUEN αναφέρει πως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) το 2008 έκρινε πως η ΣΗΜΑ ABTTFΕλλάδα κλείνοντας τρεις συλλόγους που έφεραν στην ονομασία τους τον όρο ¨τουρκικός¨, παραβίασε το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Η FUEN υπογραμμίζει την σημασία των αποφάσεων του ΕΔΑΔ και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτές τις αποφάσεις και να επιτρέψει την ίδρυση συλλόγων που θα φέρουν εθνική ονομασία ή και τον όρο ¨μειονοτικός¨.

Η FUEN αναφέρει πως σύμφωνα με την Λωζάννη η εκπαίδευση της μειονότητας είναι αυτόνομη και ότι αυτή η αυτόνομη δομή μέσα στα χρόνια που πέρασαν καταστράφηκε.

Η FUEN αναφέρει πως κατά την επίσκεψη της στην περιοχή εντόπισε πως ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα είναι η έλλειψη δίγλωσσων νηπιαγωγείων και προσθέτει ότι συναντήθηκε με οικογένειες 20 παιδιών που δεν μπορούσαν να γραφτούν στο μειονοτικό δημοτικό επειδή δεν είχαν πάει στο δημόσιο νηπιαγωγείο. Η FUEN ζητά από την Ελλάδα να επιτρέψει την ίδρυση νηπιαγωγείων που θα παρέχουν εκπαίδευση σε τουρκικά και ελληνικά.

Η FUEN αναφέρει πως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τους θρησκευτικούς εκπροσώπους που εξελέγησαν από την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, αλλά δια της κρατικής χείρας διόρισε άλλους».

Είναι πραγματικά απίστευτο το κείμενο, ιδίως αν ζήσει κανείς στην μακρυνή Θράκη, και βιώσει τον απόλυτο σεβασμό που τρέφουν οι Έλληνες στους Μουσουλμάνους της περιοχής. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Φτανει πια η υποκρισια με τις μοιονοτητες απο το μορφωμα της ΕΕ!Τις περισοτερες φορες αυτες οι μοιονοτητες”φτιαχνονται”για να εξυπηρετουν συμφεροντα τριτων!!!Με τον ιδιο τροπο απεσπασαν και το Κοσσοβο απο τη Γιουγκοσλαβια για να δημιουργησουν ενα ΝΑΤΟικο προτεκτερατο στα Βακανια που εξαγει οπλα,ναρκοτικα και ζωτικα οργανα για μεταμοσχευσεις!Αλοιμονο εαν στη Βαλκανικη ανοιξει μαζικα θεμα μοιονοτητων που αφεισε πισω η πτωση της Οθομανικης αυτοκρατοριας!Τοτε τα συνορα στη Βαλκανικη πρεπει να επαναχαρακτουν με οτι αυτο συνεπαγεται!!!

  2. ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΡΚΩΝ στη Θράκη???

    Ωραία!!!

    ΒΑΣΗ συμφώνου Ελλάδας – Τουρκίας, ΌΣΟΥΣ Έλληνες έχει η Κωνσταντινούπολη (σε αριθμό), άλλοι τόσοι Τούρκοι θα είναι και στη Θράκη.
    Απ’όσο γνωρίζω στην Κων/πολη υπάρχουν περί τους 2.000 Έλληνες.
    ΑΡΑ ΑΦΗΣΤΕ 2.000 “Τούρκους” στη Θράκη και ΟΛΟΥΣ τους ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΑΡΤΕ τους πίσω και ΑΝΤΕ μαμηθήτε να τελειώνουμε!!!

  3. Η Ελλας εχει το εξης προνομιο, οποιος αισθανεται Τουρκος στην Θρακη μας εχει το δικαιωμα να φυγει να παει στην Τουρκια, στα δερφια του για να μην νοιωθει μειονεκτικα. Ετσι κανουν οι ανθρωποι οταν δεν τους αρεσει εκει που μενουν, στο καλο και να μην μας γραφετε. Εδω να μεινουν μονο οσοι αισθανονται Ελληνες, τελος!

  4. Αν υπάρχουν τούρκοι στην Θράκη να απελαθούν ΑΜΕΣΑ.

  5. Η Ελλάδα σέβεται…. μόνον τους Ελληνες μουσουλμάνους της Θράκης!!!!
    Οσοι εσθάνονται τούρκοι…ο δρόμος ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα…..

Comments are closed.