Μπρους Λι: Η μοναδική πραγματική μάχη που καταγράφηκε σε κάμερα

Κοινοποίηση:
li-696x422

Ο Μπρους Λι ήταν ο πλέον διάσημος μαχητής πολεμικών τεχνών.

Οι ικανότητές του έχουν μείνει στην ιστορία όμως για πρώτη φορά βρέθηκε ένα βίντεο που τον δείχνει σε μάχη εκτός σινεμά.

Δημιούργησε τη δική του πολεμική τέχνη, το δικό του στιλ μάχης, το τζιτ κουν ντο, αλλιώς «Ο δρόμος της γροθιάς που διακόπτει» (‘the Way of the Intercepting Fist’).

Βασίστηκε πάνω στην απίστευτη ταχύτητα και στη δυνατότητα να είναι αποτελεσματική τόσο πάνω σε ένα ρινγκ όσο και στον δρόμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αναμφίβολα ο Lee έφερε την “επανάσταση” στην κινηματογραφική βιομηχανία σχετικά με την νέα αντίληψη των σκηνών μάχης ξεφεύγοντας από τις “νερόβραστες” σκηνές των western ή άλλων περιπετειών, όμως η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ υπήρξε ποτέ πρωταθλητής πουθενά και σε καμία πολεμική τέχνη.
    Η συγκεκριμένη σκηνή είναι με μαθητή του ο οποίος φυσικά δεν αντιδρά παρά δίνει “αέρα” στον δάσκαλο του να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.
    Υπήρξαν (και υπάρχουν) άλλοι οι οποίοι πριν τους ανακαλύψει ο κινηματογράφος είχαν ήδη χτίσει τον δικό τους μύθο (βλέπε Chuck Norris, Jet Li).
    Σε κάθε περίπτωση όμως ο Bruce Lee ήταν ο πρωτοπόρος και αξίζει σεβασμού (μην τα ισοπεδώσουμε όλα κιόλας!!!)

  2. Σιγά τα ωά,ένας κοντός αδύνατος αμερικανοκινεζάκος που έπινε βιταμίνες με το τσουβάλι.Στο δρόμο επικρατούν τα πραγματικά παλληκάρια όπως ο Κας.

Comments are closed.