Μπλόκο στα ναυπηγεία της Ελευσίνας – Εργαζόμενοι απαιτούν τα δεδουλευμένα 9 μηνών (βίντεο)

Κοινοποίηση:
nagpigeia-elefsina

Σε αποκλεισμό των ναυπηγείων Ελευσίνας έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι για τη μη… καταβολή των δεδουλευμένων τους. Όπως καταγγέλλει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων σε τηλεοπτικό σταθμό , η διοίκηση τους οφείλει δεδουλευμένα 9 μηνών που αγγίζουν τα 7.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Δείτε το βίντεο

eleusina1 eleusina2

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει καταβάλει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας το σύνολο του τιμήματος που αφορά στις πυραυλακάτους. Αυτό το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι που θα έχουν προκαθορισμένη συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του Πολεμικού Ναυτικού αύριο, Τρίτη 21 Οκτωβρίου.

Με αυτά γίνεται σαφές ότι η οικονομική ομηρία των εργαζομένων οφείλεται αποκλειστικά στην εργοδοσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Παρ’ όλα αυτά, κατά το χρονικό διάστημα του τρέχοντος έτους με συστηματικές προσπάθειες του Πολεμικού Ναυτικού και των υπηρεσιακών παραγόντων, στην προοπτική ολοκλήρωσης του απαιτούμενου κατασκευαστικού έργου των πλοίων για την ένταξή τους στο Στόλο και τη διασφάλιση της εργασιακής προοπτικής του προσωπικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επεξεργάζεται και προωθεί σχέδια και προτάσεις.

Η λύση που προτείνει το Πολεμικό Ναυτικό είναι ρεαλιστική, νόμιμη και μ’ αυτήν συμφωνούν οι εργαζόμενοι ενώ διαφωνεί η διοίκηση των Ναυπηγείων χωρίς να έχει επιτύχει μέχρι στιγμής η ίδια, τη συμφωνία που οφείλει να έχει με τους υποκατασκευαστές για την κατασκευή των πυραυλακάτων, με εξαίρεση την ΤΠΚ «Ρίτσος» που είναι έτοιμη να καθελκυστεί.

Διαρκής μέριμνα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η συμβολή στην προοπτική της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και των εργαζομένων της.

Είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν χρωστά ούτε ευρώ για την ολοκλήρωση ναυπήγησης των πυραυλακάτων και περίεργως καταγγέλλεται πως δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Επιπροσθέτως γίνεται σαφές ότι με αίσθημα ευθύνης το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προωθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ο νοών νοείτω και αλίμονο στους ανόητους και σ’ όσους εθελοτυφλούν εσκεμμένα προς προάσπιση των ιδίων συμφερόντων!Είναι γλυκιά.. η καρέκλα όσο πατάει στη γή.’Οταν όμως γυρίσει ανάποδα και μπεί βαθιά τότε θα νιώσουν τι σημαίνει ΠΙΚΡΑ!

  2. Να μην ανησυχει η εργοδοσια. Θα παει η Χ.Α. να καυθαρισει για παρτι της.

Comments are closed.