Μοσκοβισί: Απαιτητική αλλά ισορροπημένη η συμφωνία!

Κοινοποίηση:
mosko

“Η συμφωνία είναι απαιτητική αλλά ισορροπημένη”, υπογράμμισε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου νωρίτερα σήμερα,Δευτέρα, κατόπιν της ολοκλήρωσης του Eurogroup. Και σημείωσε ότι ¨απηχεί τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης”.

“Η σημερινή συμφωνία με την Ελλάδα επιτρέπει από τη μια να κρατηθεί η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, και από την άλλη να προχωρήσουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Αυτός ήταν ο στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε”, σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ της “υπευθυνότητας” και της “αλληλεγγύης”.

Αναφορικά με το εκτιμώμενο πακέτο στήριξης, διευκρίνισε ότι τα 82-86 δισ. που θα χρειαστεί η Ελλάδα, δεν θα προέλθουν εξολοκλήρου από τον ESM. Σε αυτά θα συνδράμει και το ΔΝΤ, μόλις αποπληρωθούν προς αυτό οι δόσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα αλλά και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Εξέφρασε τέλος την άποψη, πως αν εφαρμοσθούν οι μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα μπορεί να ξαναβγεί στις αγορές πριν το τέλος του προγράμματος.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ισορροπημένη χαρακτηρίζει την συμφωνία ο εκπρόσωπος των ανισόρροπων…
    ΤΙ δεν κατλαβαίνεις

Comments are closed.