ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ το Αιγαίο! ΔΕΙΤΕ τι συμφώνησε ο “βουλιμικός” πολιτικός στην Ανκαρα!

Κοινοποίηση:
VENIZELOS-TOURKIA

Επί τάπητος τέθηκε στην Άνκαρα η ένταση που προκαλούν στην Ανατολική Μεσόγειο οι γεωτρήσεις.

Αποφασίστηκε οι πόροι φυσικού αερίου να μοιραστούν με τρόπο που να είναι υπέρ και των Τουρκοκύπριων

Πιο συγκεκριμένα:

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε στην Άνκαρα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Δεν είναι καλοπροαίρετες οι γεωτρήσεις» είπε ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στις έρευνες φυσικού αερίου που κάνει η Ρωμαίικη Διοίκηση Νότιας Κύπρου.

Ο Βενιζέλος από την πλευρά του είπε ότι αποτελούν δικαίωμα όλου του λαού του νησιού οι φυσικοί πόροι που θα εξορυχθούν από την περιοχή.

Τσαβούσογλου και Βενιζέλος παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τους.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ο οποίος είπε ότι συζήτησαν τις έρευνες φυσικού αερίου που συνεχίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο, προειδοποίησε την ΡΔΝΚ.

«Οι εργασίες γεώτρησης που κάνει η ρωμαίικη πλευρά χωρίς να θέτει υπό οποιαδήποτε εγγύηση τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού δεν είναι μια καλοπροαίρετη ενέργεια. Αν υπάρχει καλή πρόθεση οι λύσεις είναι πολλές, αλλά αν δεν υπάρχει, αν υπάρχει μια προσέγγιση τύπου “είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεπώς μπορούμε να κάνουμε χρήση αυτού του δικαιώματος”, αυτό δεν θα έχει κανένα όφελος για τη λύση», ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Ο ΥΠΕΞ σημείωσε ότι το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά θα αποχωρήσει σε περίπτωση που οι Ρωμιοί σταματήσουν τις γεωτρήσεις, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στην περιοχή χωρίς την Τουρκία.

Ο Τσαβούσογλου ζήτησε να ξεκινήσουν ξανά οι συνομιλίες για την επίλυση των προβλημάτων στην Κύπρο.

Ο φιλοξενούμενος υπουργός υποστήριξε τον Τούρκο ομόλογο του.

«Στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας ο υποθαλάσσιος πλούτος ανήκει στο κράτος αυτό και αυτό επιφορτίζει την ευθύνη της διαχείρισης των πόρων προς όφελος των Ρωμιών και των Τούρκων πολιτών που ζουν στην Κύπρο. Αποφασίστηκε επίσης οι πόροι φυσικού αερίου να μοιραστούν με τρόπο που να είναι υπέρ και των Τουρκοκύπριων.»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ρε Βενιζέλο μπουχέσα, πρώτον δεν είσαι βουλευτής της ανεξάρτητης Κύπρου για να πετάγεσαι σαν πορδή και δεύτερον ούτε της Ελλάδας θα έπρεπε να είσαι υπουργός γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι δώσατε δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς με δέλεαρ σουβλάκια και λεφτά για να μπείτε στην Βουλή. Δεν ψοφάτε ομαδικώς στο σκατοπασόκ να ησυχάσει η ελληνική φυλή!

Comments are closed.