Μητσοτάκης: Αυτοί είναι οι 4.000 που θα απολυθούν έως το τέλος του χρόνου!

Κοινοποίηση:
kiriakos

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  εξέφρασε την οργή του για την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πολυτεχνείο, και τόνισε ότι όσοι διοικητικοί δεν απογράφησαν θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι για όσους διοικητικούς απογράφησαν η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.

Ανακοίνωσε την επέκταση της αξιολόγησης σε μεγάλα, μεσαία και μικρά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου από την οποία θα προκύψει ένα ποσοστό του αριθμού απολύσεων στο Δημόσιο.Η διαδικασία θα αφορά όλες τις ΔΕΚΟ για να εντοπιστεί το πλεονάζον προσωπικό. Στην αξιολόγηση θα ενταχθούν ακόμη και οι ΔΕΚΟ που έχουν συγχωνευθεί όπως οι συγκοινωνιακοί φορείς.

«Ολοι οι υπουργοί γνωρίζουν ποια νομικά πρόσωπα ανήκουν στο υπουργείο τους και θα πρέπει να κινήσουν τη σχετική διαδικασία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η μνημονιακή δέσμευση κάνει λόγο για 4.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι υπολογίζονται 2.000 απολύσεις από το κλείσιμο της ΕΡΤ και πως όσοι επαναπροσληφθούν ως μόνιμοι στο νέο φορέα θα αφαιρεθούν από τον αριθμό αυτό.Επίσης, θα προσμετρηθούν οι απολύσεις 300 – 320 επίορκων υπαλλήλων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η μεταρρύθμιση του κράτους δεν είναι μόνο κινητικότητα, μόνο απολύσεις, είναι η ουσία της δουλειάς μας.

Είπε ακόμα ότι πρόβλημα δεν είναι πλέον το μέγεθος του δημοσίου, καθώς η ουσιαστική μείωση έχει επιτευχθεί σε πολύ σημαντικό βαθμό από το ποσοστό 5 αποχωρήσεις μία πρόσληψη και από τις μειώσεις των αποδοχών. Πρόβλημα είναι κυρίως η αποτελεσματικότητα του.

Ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας – το επόμενο διάστημα – θα θέσουν το θέμα της επανεξέτασης των συνδικαλιστικών αδειών που ισχύει απο το 1982. «Το κράτος υπήρξε αρκετά γενναιόδωρο» σε αυτό τον τομέα είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΠΡΩΤΟΣ ΔΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο “ΚΛΩΝΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΚΗ” ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΛΑΟΣ………….

    ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΠΛΑΚΩΣΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
    Ο Λ Ο Ι ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ………
    ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ……….

Comments are closed.