Μητροπολίτης Αργολίδας: Καλά έκανε ο Τσίπρας και δεν ορκίστηκε!

Κοινοποίηση:
20088890_ev_argos_mhtropoliths_nektarios_23112014_16.limghandler

«Εγώ είμαι κατά της θρησκευτικής ορκωμοσίας όχι μόνο στην Βουλή, όχι μόνο στις υπηρεσίες, αλλά και στα δικαστήρια. Είναι απαράδεκτο να ορκιζόμαστε στο Ευαγγέλιο» δήλωσε ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος.

Οπως εξήγησε, «το Ευαγγέλιο είναι κατά του όρκου» και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό και πολύ καλά έκανε ο κ. πρωθυπουργός που δεν ορκίστηκε και μακάρι να ‘ρθει η ώρα να σταματήσει ο όρκος. Ας βρεθεί κάτι άλλο».

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος (το κοσμικό του όνομα είναι Αντωνόπουλος) χειροτονήθηκε τις 20 Οκτωβρίου 2013 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου Αθηνών. Γεννήθηκε το 1952 στο Μαρούσι. Κατάγεται εκ πατρός από το Μάνεσι Καλαβρύτων. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Ιερατικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο 63χρονος μητροπολίτης έχει προκαλέσει αίσθηση με τις κινήσεις του και άλλη φορά. Πρόσφατα, αφού τέλεσε τον αγιασμό στα εγκαίνια του Κέντρου Νεότητας της Ιερά Μητρόπολης Άργους, συνομίλησε με τα παιδιά και δεν δίστασε να βγάλει το καλυμαύκι του και να παίξει… πινγκ πονγκ παίζοντας για λίγο μαζί τους.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μήν χρησιμοποιης τό όνομα τού ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ σου επί ματαίω.Βέβαια οι αγωνιστές τής ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,ορκίστηκαν καί αγωνίστησαν διά τού ΧΡΙΣΤΟΥ τήν πίστιν τήν αγίαν καί τής πατρίδος τήν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ.Χωρίς νά είμαι συριζαίος ο τσίπρας εζήτησε καί πήρε τήν ευχή τού Ειρηναίου καί τού Ιερωνύμου.Ο ΘΕΟΣ μας νά προστατεύει καί νά ευλογεί τήν ΠΑΤΡΙΔΑ μας καί τό ΕΘΝΟΣ μας.

Comments are closed.