Μηταφίδης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν έχω πρόβλημα με το «Μακεδονία του Ίλιντεν», δεν κρύβει αλυτρωτισμό – Ρε άντε στα τσακίδια πια!

Κοινοποίηση:
mitafidis-new-syriza

Και εμείς έχουμε μερικούς παλαβούς δικούς μας που λένε ότι το ελληνικό κράτος πρέπει να φτάνει μέχρι τον Ινδό ποταμό
Κανένα πρόβλημα με τη λύση «Μακεδονία του Ίλιντεν» για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δεν έχει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

«Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε την εθνική ταυτότητα σε έναν γείτονα. Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Η εξέγερση του Ίλιντεν εξάλλου έχει και στοιχεία εξέγερσης κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Μηταφίδης.

Στην παρατήρηση ότι το όνομα αυτό κρύβει στοιχεία αλυτρωτισμού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «και εμείς έχουμε μερικούς παλαβούς δικούς μας που λένε ότι το ελληνικό κράτος πρέπει να φτάνει μέχρι τον Ινδό ποταμό».

Το όνομα που θα συμφωνήσουμε και θα δημιουργεί σχέσεις erga omnes και να μην επανέρχεται αυτό, όταν βρεθεί αυτή η λύση εδώ είμαστε, πρόσθεσε ο κ. Μηταφίδης.

«Το Ίλιντεν δεν εμπεριέχει στοιχεία αλυτρωτισμού. Η εξέγερση του Ίλιντεν δημιουργεί ζητήματα διεκδικήσεων σε βάρος της χώρας; Από πού και ως πού;» κατέληξε ο κ. Μηταφίδης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.ΑΚΡΑΙΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ.ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ.ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ,ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΤΟΥΣ….

  2. ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΣΤΙΣ 12/07/1935

    ΤΟ 1932 ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ 4Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ (6/3/1932) ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΑΡΙΖΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΥΣ.

    ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ.

    ΣΚΟΠΟΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ.
    ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

  3. για αλλη μια φορα η αριστερα αποδεικνυει γιατι ειναι σουπερ επικινδυνη στα εθνικα θεματα….
    η απαντηση ειναι απλη!
    μα γιατι βαζει τις ταξικες διαφορες πανω απο την πατριδα!
    μιλανε για εξεγερσεις εναντιον των Οθωμανων οσον αφορα το Ιλιντεν! δεν τους ενδιαφερει η φυλη μας και το εθνος μας αλλα η επανασταση των κολλιγων εναντιον της αυτοκρατοριας! και ας χανοταν η Μακεδονια! αν δεν υπηρχε ο Δραγουμης, η Θεσσαλονικη θα ηταν ξενη επικρατεια!
    τοσο μισος για καθε τι ελληνικο, πρωτη φορα βλεπω! ουτε οι εξωτερικοι εχθροι μας….

Comments are closed.