Με χημικά στο ψαχνό χτύπησαν τα ΜΑΤ δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ! Ακόμη μια φορά προστάτεψαν ως security ιδιωτικές υποθέσεις! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
travmatias_02

Εντολή να φοβίσουν με κάθε τρόπο τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ, έτσι ώστε να μην δημοσιεύεται η κατάπτυστη στάση των ΜΑΤ, φαίνεται πως είχαν και σήμερα, οι αστυνομικοί, που υπερασπιζόμενοι για μια ακόμη φορά την ιδιωτική υπόθεση των πλειστηριασμών, χτύπησαν με χημικά στο πρόσωπο δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό στο αριστερό μάτι του καλού συναδέλφου του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, Δημήτρη Λάππα.

Ο καλός συνάδελφος , όπως πάντα στην πρώτη γραμμή του ρεπορτάζ, όταν τα ΜΑΤ κινήθηκαν απειλητικά προς τους συγκεντρωμένους, υπερασπίστηκε το τηλεοπτικό του συνεργείο με αποτέλεσμα να του ρίξουν χημικά απ’ ευθείας στο πρόσωπο.

«Ο πόνος που ένοιωσα όταν μπήκαν οι σταγόνες των χημικών στο μάτι, είναι απερίγραπτος δήλωσε» στο ραδιόφωνο.

Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να συγκεντρωθεί και κατευθύνθηκε σε μια κλινική ακριβώς δίπλα από το σημείο των επεισοδίων στην οδό Σκουφά 77,όπου βρίσκεται το συμβολαιογραφείο της κας Ανδριανοπούλου και όπου έβγαινε σε πλειστηριασμό ημιυπόγεια πρώτη κατοικία 52 τ.μ.

Όταν του έκλεισαν το μάτι με γάζες, αφού το περιποιήθηκαν οι γιατροί, ο Δημήτρης Λάππας, απευθύνθηκε κατ’ ευθείαν προς τους άνδρες των ΜΑΤ όπου  ζήτησε το λόγο από τον επικεφαλής αξιωματικό. Εκείνοι ακολούθησαν την πάγια τακτική της ειρωνίας και τον αντιμετώπισαν σαν επρόκειτο για εχθρικό διαδηλωτή.

Ο καλός συνάδελφος φέρονταν έτοιμος να πάει να καταθέσει μήνυση σε βάρος των υπευθύνων, ενώ ενημερώθηκε και η ΕΣΗΕΑ η οποία έβγαλε σχετική ανακοίνωση – καταγγελία στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι : Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας τραυματίστηκε την ώρα που κάλυπτε τους πλειστηριασμούς ακινήτων από αστυνομικούς, όταν δέχτηκε χημικά τα οποία εκτόξευαν κατά πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την ενέργεια της αστυνομίας και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνάδελφο.Οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στους χώρους που εκτυλίσσονται τα γεγονότα και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να μην τους εμποδίζει στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά αντίθετα να τους προστατεύει.»

Nίκος Τσιαμτσίκας

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΙΔΕΟΣ,ΑΧΡΗΣΤΟΣ,ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ,ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΤΟΣΚΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛ.ΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΝΤΟΛΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ.

Comments are closed.