Μήνυμα της Bundesbank στη κυβέρνηση: «ΝΑΙ σε μεγάλα πλεονάσματα, ΟΧΙ σε ελάφρυνση χρέους»

Κοινοποίηση:
BUNDESBANK

Γιατί ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ δεν μπορεί να διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;”. Αυτό διερωτάται στο μηνιαίο δελτίο της η Bundesbank που ουσιαστικά τάσσεται υπερ του ESM και εναντίον του ΔΝΤ σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας.

Η γερμανική κεντρική τράπεζα υποστηρίζει ότι μετά την επιτυχή εφαρμογή μιας ευρείας διαδικασίας μεταρρυθμίσεων η διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στα επίπεδα του 3,5% θα μπορούσε να επιτευχθεί. Στο παρελθόν, ορισμένες χώρες (Βέλγιο, Φινλανδία και Ιταλία) το πέτυχαν για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, αναφέρει.

Με αυτό τον τρόπο η Bundesbank στηρίζει το έγγραφο του ESM που διέρρευσε πριν από λίγες ημέρες και υποστηρίζει ότι εάν η Ελλάδα κατορθώσει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 3% του ΑΕΠ για τα επόμενα 20 χρόνια, τότε οι πιστωτές της δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας.

Η Bundesbank υποστηρίζει πως η άποψη ότι οι δημοσιονομικές απαιτήσεις του προγράμματος θα μειωθούν, πρέπει να αποφευχθεί και πως η ελάφρυνση του χρέους θα αποδυναμώσει την αξιοπιστία των προγραμμάτων προσαρμογής, την ιδιοκτησία του προγράμματος και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ερχεται αναπτυξη , ανακαμψη υπερπαραγωγη και υπερπλεονασματα, ειμαστε πρωτοι σε ολα,
    καταργουνται τα χρηματα σε πλαστικο χρημα, το πλαστικο χρημα γινεται και κουπονι σουπερμαρκετ, ειναι μια αναπτυξη, εξελιχθηκαμε , εχουμε καλυτερη κοινωνια,
    ασχολουνται οι ευρωπαιοι με το χρεος της ελλαδας και απο πισω οι τζιχαντιστες κανουν τον εργο τους στα ευρωπαικα κρατη,
    εσεις που ασχοληστε με την ελλαδα προβληματα δεν εχετε στη χωρα σας?
    οχι σε πλεονασματα,
    ναι σε ολα,
    ναι στους τρομοφακελους, ρε παιδια ο παπαδημος ειναι λιγο κριμα να χτυπηθει, τον σημιτης , παπανδρεου θα ητανε ποιο ωραια φαση!! ΛΥΤΡΩΣΗ!!

  2. Μυνημα στην Πουστεμπανκ
    ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ
    ΝΑΙ σε βομβαρδισο της Γερμανιας

    Το ειχε και πει και ο Τσωρτσιλ μην απορειτε…

Comments are closed.