Μάχη στη Γαλλία: Ισοψηφία στο πρώτο γύρο Μακρόν και Λεπέν!

Κοινοποίηση:
makronlepen

Μάχη στήθος με στήθος φαίνεται πως θα δώσουν Μακρόν και Λεπέν στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος και ηγέτης του κινήματος ” En Marche” (Eμπρός) και η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς ισοψηφούν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των BVA/SalesForce για λογαριασμό της εταιρείας Οrange. H δημοσκόπηση δείχνει επίσης πως τα ποσοστά των δύο έχουν αποδυναμωθεί.

Αντιθέτως, ο ηγέτης της γαλλικής Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν βλέπουν τα ποσοστά τους να ενισχύονται.

Με τον πρώτο γύρο των εκλογών να πλησιάζει, οι δημοσκοπήσεις αντανακλούν μία αβέβαιη κατάσταση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”.
Μακρόν και Λεπέν αποσπούν το ίδιο ποσοστό – 23% . Το ίδιο ισχύει και για τους Φιγιόν και Μελανσόν (19%). Ακολουθεί ο προεδρικός υποψήφιος των Σοσιαλιστών, Μπενουά Αμόν, με ποσοστό μόλις 8,5% .

Όπως σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ, τις τελευταίες ημέρες, είναι αξιοσημείωτο ότι γεγονός ότι κλείνει η ψαλίδα μεταξύ Μακρόν και Φιγιόν. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αν και ο ανεξάρτητος υποψήφιος και πρώην υπουργός Οικονομίας θεωρείται φαβορί για την προεδρία – καθώς στον δεύτερο γύρο θα νικήσει τη Λεπέν – τα γαλλικά δημοσιεύματα υπογραμμίζουν πως, η διαφορά των δύο πολιτών ανδρών έχει μειωθεί καθώς πλησιάζει η ημέρα της κάλπης (πρώτος γύρος στις 23 Απριλίου).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: