Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δημιουργείτε νέο πελατειακό κράτος με ευρωπαϊκούς πόρους»

Κοινοποίηση:
13CFE1BBEB763C3873816F778F1DB3F9

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την υγεία έχει ως μόνο στόχο τη δημιουργία ενός νέου πελατειακού κράτους που δεν έχει κοστολογηθεί για ακόμη μία φορά σωστά.

Αναλυτικά ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Το σημερινό νομοθέτημα δεν πατάει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει κατά το παρελθόν στον τομέα της υγείας για ευνόητους λόγους.
Για άλλη μία φορά ενεργείται χωρίς καμία απολύτως αίσθηση δημοσιονομικής ευθύνης χωρίς καμία κοστολόγηση. Προσθέτετε βάρη τα οποία σήμερα η χώρα μας δεν μπορεί να σηκώσει με μοναδική σκοπιμότητα να δημιουργήστε πολιτικές πελατείες. Πολλές νέες προσλήψεις σε αχρείαστες δομές. Ο διχασμός δεν αποτελεί λύση και οι πελατειακές λογικές έχουν πεθάνει. Έχουμε όλοι κοινό συμφέρον να βγούμε από την κρίση. Η λογική του νομοσχεδίου είναι εντελώς ξεπερασμένη.

Δημιουργείτε χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο νέες δομές στην υγεία που πολύ αμφιβάλλω ότι θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες στους πολίτες υπηρεσίες. 239 νέες δομές σε 65 αστικά κέντρα τα οποία όμως καλύπτουν μόλις το 65% του πληθυσμού της χώρας και χωρίς καμία έρευνα για τις πραγματικές ανάγκες. Μιλάτε σήμερα για 3000 προσλήψεις αλλά δεν μιλάτε για ακόμη 4000 τουλάχιστον προσλήψεις οι οποίες θα πρέπει να γίνουν στα κέντρα υγείας που θα δημιουργήσετε.

Τα χρήματα λέτε θα βρεθούν από ευρωπαϊκούς πόρους … έχετε βρει την μαγική λύση. Ευρωπαϊκοί πόροι για ακόμη μία φορά εξαντλούνται για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων. Σημειώστε επίσης πως οι ευρωπαϊκοί πόροι έχουν ημερομηνία λήξης και έχουν αναπτυξιακό στόχο και όχι την οικοδόμηση ενός νέου πελατειακού κράτους.

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα συνεχίζει να ασχημονεί και να προσβάλλει την ελληνική κοινωνία. Τίποτα δεν μάθατε. Δεν πάτε τη χώρα μόνο πίσω την πάτε στο πουθενά εκεί που δεν υπάρχουν κίνητρα για να γίνει κανείς καλύτερος».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ζήτημα κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου εγείρουν οι Τούρκοι!
    Πέμπτη, 03 Αύγουστος 2017 18:56
    Ζήτημα κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου εγείρουν οι Τούρκοι!
    Οι προκλητικές δηλώσεις Γιλντιρίμ

    Ζήτημα συνόρων στο Αιγαίο φαίνεται να έθεσε για ακόμα μια φορά η επίσημη τουρκική κυβέρνηση, με την “σκυτάλη” των δηλώσεων να παίρνει ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γλιντιρίμ.

    Ο Τούρκος Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του την Τετάρτη, πριν την σύγκλιση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβούλιου, στο οποίο “αποκεφαλίστηκαν” οι επικεφαλής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ανέφερε ότι οι εσωτερικές και εξωτερικές απειλές, τις οποίες αντιμετωπίζει η Τουρκία, δεν έχουν τελειώσει ακόμα αλλά συνεχίζονται, ενώ ορισμένα από τα προβλήματα που θα συνεχίσουν να την απασχολούν στο εγγύς μέλλον είναι: το ζήτημα των νησιών στο Αιγαίο με την Ελλάδα, το Κυπριακό ζήτημα, η σκέψη για το δημοψήφισμα στο Βόρειο Ιράκ, δηλαδή για την ανακήρυξη ανεξαρτησίας στο ιρακινό Κουρδιστάν, και το μέλλον της Συρίας.

    Φαίνεται δηλαδή πως η τουρκική ηγεσία επαναλαμβάνει και αναπαράγει τη ρητορική εθνικιστικών και περιθωριακών κύκλων περί κατάληψης “18 τουρκικών νησιών” από την Ελλάδα την περίοδο 2004-2014. Η ρητορική αυτή αν και ξεκίνησε ως συνωμοσιολογία περιθωριακών όπως αναφέρθηκε κύκλων, υιοθετήθηκε πριν ένα χρόνο περίπου και από τον ηγέτη της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος αναζητούσε να ασκήσει εθνική αντιπολίτευση απέναντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Μέχρι πρότινος όμως η ισλαμιστική κυβέρνηση Ερντογάν τηρούσε αποστάσεις από το ζήτημα, κάτι το οποίο φάνηκε στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κίνα, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι σέβεται τη Συνθήκη της Λωζάνης.

    Από ό,τι φαίνεται, η Τουρκία άλλαξε γνώμη για το τι «σέβεται», ή πώς ερμηνεύει τη Συνθήκη της Λωζάνης και δια στόματος του Πρωθυπουργού της ευθέως αμφισβήτησε τα σύνορα στο Αιγαίο και την ελληνική κυριαρχία

Comments are closed.