Κατηγορεί τις αρχές ο σύζυγος της Ισπανίδας νοσοκόμας με Έμπολα- Σκληρές δηλώσεις για την περιπέτειά τους

Κοινοποίηση:
EBOLA

Δριμύ κατηγορώ κατά των ισπανικών αρχών για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την περίπτωση της συζύγου του Τερέζας Ρομέρο εξαπέλυσε μέσα από συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε την Δευτέρα ο Χαβιέ Λιμόν.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε βγει από την καραντίνα, στην οποία είχε βρεθεί εξαιτίας της προσβολής της συζύγου του από Έμπολα.

Όπως σημειώνει το ελληνικό euronews, η τελευταία απαλλάχθηκε από τον ιό την περασμένη εβδομάδα αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύεται για πιθανές επιδράσεις, που μπορεί να υπάρχουν στην υγεία της μετά από αυτήν την περιπέτεια. «Είναι τώρα η ώρα να αναλάβουν την ευθύνη και να καθαρίσουν την εικόνα της Τερέζας.

Η Τερέζα δεν ήταν ποτέ υπεύθυνη για ό,τι έγινε, το μόνο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί ήταν η αγάπη της για το επάγγελμά της και για τους άλλους ανθρώπους. Η Τερέζα προσφέρθηκε να βοηθήσει εθελοντικά, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια της την ζωή», είπε ο Χαβιέ Λιμόν.

Ο Χαβιέ Λιμόν διαμαρτυρήθηκε επίσης για την απόφαση να θανατωθεί ο σκύλος του, χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα να επιχειρηματολογήσει υπέρ της διατήρησής του στην ζωή. Η ευθανασία που έγινε στο κατοικίδιο προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα πολλές αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις.

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης του, οι ισπανικές αρχές έχασαν μια μοναδική ευκαιρία να μελετήσουν αν ο Έμπολα μπορεί να εξαπλωθεί από τα ζώα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: