Καταργεί τα θρησκευτικά στα σχολεία ο Άθεος Λουέρντι! – Bρωμερός και τρισάθλιος πολιτικά ο Λοβέρδος

Κοινοποίηση:
loverdos

Τουλάχιστον προκλητική και σίγουρα αντιδεοντολογική κρίνεται η ενέργεια του υπουργείου Παιδείας να εκδώσει εγκύκλιο που αφορά ζήτημα πολιτικής κατεύθυνσης, λίγες ώρες πριν παραδώσει η απερχόμενη ηγεσία.

Με νέα εγκύκλιο που εκδόθηκε σήμερα(!) και απεστάλη σε σε όλες τις αρμόδιες Διευθύνσεις, ορίσθηκαν οι προϋποθέσεις απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών χορηγείται ύστερα από Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986, του ίδιου του μαθητή (αν είναι ενήλικος) ή και των δύο γονέων του (αν είναι ανήλικος), στην οποία θα αναφέρεται ότι ο μαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και εξ αυτού επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης, χωρίς να είναι υποχρεωτική η αναφορά του θρησκεύματος στο οποίο ανήκει, εκτός αν το επιθυμεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Οι προϋποθέσεις αυτές ισχύουν χρόνια τώρα παρ’ ότι η υποχρεωτική δήλωση αν είναι ή όχι ο μαθητής χριστιανός ορθόδοξος είχε κριθεί παράνομη από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ασφαλώς και ο κάθε μαθητής έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την συμμετοχή του σε “μαθήματα” που η επιστήμη διαφωνεί με το περιεχόμενο τους όπως ότι …”η γη έχει ηλικία 6.500 χρόνια, είναι το ακίνητο κέντρο του σύμπαντος, κατασκευάστηκε πριν από τον ήλιο και τους γαλαξίες, τα άστρα έχουν το μέγεθος …άγουρων σύκων που είναι στερεωμένα σε έναν θόλο που περιβάλλει την γη και ότι τέλος πάντων ο άγιος σκότωσε τον …δράκο και έσωσε την βασιλοπούλα…” Και ο κάθε γονιός έχει όχι μόνο το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να προφυλάξει το παιδί του από τέτοιες πρωτόγονες αντιεπιστημονικές ηλιθιότητες.

  2. Mr. Λοβέρδος simply says that a student (or his/her parents)have the right to choose

  3. ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ

    1. ΤΙ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
      ΕΧΕΙ ΑΡΧΟΜΑΝΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΤΑ
      ΤΑ ΠΙΑΝΟΥΝ. ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ !

  4. Επειδή έχω τελικά πολυυύ βρώμικο μυαλό…
    Μπορεί και να είχε συμφωνηθεί ο καθόλου μα***ας (όπως τον αποκαλεί ο ΠΛαστήρας) να ‘προλάβει’ να στείλει την εγκύκλιο, γιατί Πολιτκός Ορκος και αμέσως μετά τέτοια εγκύκλιος με συνεταίρο στην κυβέρνηση θρησκευόμενο, θα έκανε κακή εντύπωση σε όλους μας για αρχή

  5. Κίνηση κουτοπονηριάς για να έχουν και άλλο λόγο να ρίχνουν λάσπη στην κυβέρνηση. Έχουν μάθει τόσα χρόνια να κυβερνάνε οι ίδιοι και οι ίδιοι που ξέχασαν ότι πλέον δεν είναι αυτοί στο τιμόνι.

  6. Aυτό μάλλον πάει για τους μετανάστες που δεν είναι Χριστιανοί, λογικό! Εκτός αν έχει εναν απότερο σκοπό!

Comments are closed.