Καταθέτει σήμερα το βράδυ πρόταση εξεταστικής για το Μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ – Παπανδρέου, Παπαδήμο, Βενιζέλο, Σαμαρά στοχεύει η εξεταστική!

Κοινοποίηση:
tsipras-exetastiki-mnimonia-708

Θα διερευνηθούν οι περίοδοι της 1ης και 2ης δανειακής σύμβασης, του PSI και της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου

Την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνιο καταθέτει σήμερα η κυβέρνηση.

Στο στόχαστρο της εξεταστικής είναι οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που είχε διατελέσει αντιπρόεδρος των παραπάνω κυβερνήσεων και συμμετείχε στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η Εξεταστική Επιτροπή θα διερευνήσει τέσσερις διαφορετικές περιόδους. Αυτές των δύο πρώτων δανειακών συμβάσεων, του PSI και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα θα εξεταστούν οι χρονικές περίοδοι:

Μνημόνιο 1ο Απρίλιος 2009 – Μάιος 2010

Μνημόνιο 2ο Μάιος 2010 – Νοέμβριος 2011

PSI Νοέμβριος 2011 – Μάιος 2012

Συγκυβέρνηση Νοέμβριο 2012 έως τις εκλογές του 2015

Για το θέμα συνεδρίασε εκτάκτως το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο διευθυντής της ΚΟ Χρήστος Αθανασίου και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, Θανάσης Πετράκος και Όλγα Γεροβασίλη,

Η δήλωση του γραμματέα της ΚΟ Χρήστου Μαντά

«Θα διερευνήσει υπαγωγή στο καθεστώς μνημονίων κ κάθε άλλο ζήτημα εφαρμογής του υλοποιούμε δέσμευση χωρίς διάθεση ρεβανσισμού κ ποινικοποίηση πολιτικής ζωής για να αναζητηθούν αιτίες και ευθύνες μιας πρωτοφανούς κρίσης που ισοπέδωσε την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων»

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αν καταφέρεις και τους χώσεις μέσα για τα καλά Τσίπρα σε βλέπω για πολλά χρόνια πρωθυπουργό. Εύχομαι να είσαι σοβαρός και όχι να ρίξεις απλώς στάχτη στα μάτια του κόσμου όπως κάναν οι προηγούμενοι με τον Τσοχατζόπουλο. Ο χρόνος θα δείξει και θα σας ξεσκεπάσει όλους.

  2. Τσίπρα χώσε στο κορυδαλλό το παρεάκι των τρωκτικών της νέας πασοκρατίας, για να έχεις μαζί σου όχι μόνο τους αριστερούς αλλά και τους δεξιούς ψηφοφόρους!!!!!!

Comments are closed.