Καταγγελίες για υγειονομική «βόμβα» στα LIDL: «Θα μας ταΐσετε αρνιά με αφθώδη πυρετό»; Πληροφορίες για εμπλοκή στελέχους της ΝΔ

Κοινοποίηση:
arni-lidl

Πρώτη ανάρτηση: 12 Απριλίου 2014, 14:16

3.500 αμνιερίφια στην ελκυστική τιμή των 3.99 ευρώ που προσφέρει το LIDL θα καταλήξουν στο πασχαλινό τραπέζι των Ελλήνων. Θα απαντήσουν οι Γερμανοί ιδιοκτήτες του αν θα μας ταΐσουν τα ζώα που έχουν πληγεί από αφθώδη πυρετό και από την ευλογιά στην Κομοτηνή και βρίσκονται σε παράνομο σφαγείο στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας; Και βέβαια το ΜΑΚΕΛΕΙΟ επειδή θεωρεί μείζονος σημασίας το θέμα δεν αναφέρεται σε καμία περίπτωση σε νόμιμες και γνωστές επιχειρήσεις που λειτουργούν επί πολλά χρόνια στην περιοχή αλλά σε παράνομους εκδοροσφαγείς που δημιουργούν προβλήματα  σε επαγγελματίες που κάνουν αυτή τη δουλειά.

Επειδή το θέμα έχει δημιουργήσει ανησυχία στους κατοίκους,

Θέτουμε σοβαρά ερωτήματα στους Γερμανούς του LIDL το οποίο παρανομεί αφού πουλάει νωπό και κατεψυγμένο κρέας χωρίς να διαθέτει καν άδεια κρεοπωλείου: Έμπορος από την Κομοτηνή που μετέφερε τα άρρωστα ζώα μήπως έχει σχέσεις με κομματικό στέλεχος της Κορινθίας; Σύμφωνα με καταγγελίες, τα 3.500 αμνοερίφια βρίσκονται σε συγκεκριμένο χώρο στην περιοχή . Μάλιστα κατά τις ίδιες πληροφορίες το παράνομο σφαγείο  στο πρόσφατο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα υγειονομικής φύσης. Κατά τις ίδιες καταγγελίες, μεσάζοντες και διεκπεραιωτές στην σφαγή και πώληση των πασχαλινών φθηνών αρνιών φέρονται κομματικά στελέχη της ΝΔ αλλά και το κομματικό στέλεχος της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας. 

Αυτά κατηγγέλθησαν στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ και σε τέτοιες καταγγελίες δεν μπορούμε να μάνουμε απαθείς. Ειδικά όταν αφορούν το αγαθό της δημόσιας υγείας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι φαινόμενα παρανομιών που θέτουν σε κίνδυνο της ζωή μας δεν παρατηρούνται μόνον στην Πελοπόννησο αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ας προσέξουν λοιπόν αυτή την περίοδο οι αρμόδιες αρχές κι ας επαγρυπνούν.

Μετά την διάχυση ανάλογων πληροφοριών στην κοινή γνώμη και καταγγελιών που έχουν φθάσει από νωρίς το πρωί στα αυτιά μας, θα πρέπει να υπάρξει ευθύτατη εισαγγελική παρέμβαση. Εκτός κι αν οι εισαγγελείς έχουν φόρτο εργασίας αυτές τις μέρες και δεν τους νοιάζει τι τρώμε.

Για το θέμα της ευλογιάς στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης είχε κάνει ερώττηση στο Κοινοβούλιο, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Η ευλογιά στα αιγοπρόβατα της Θράκης, εξακολουθεί να θερίζει κοπάδια ολόκληρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Συντονιστικής Ξάνθης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που είναι σε συνεχή επαφή με κτηνοτρόφους της περιοχής τους, η νόσος κινδυνεύει να εξελιχθεί σε πανδημία, απειλώντας με αφανισμό ολόκληρες κτηνοτροφικές μονάδες της και τους ιδιοκτήτες κτηνοτρόφους με εξαθλίωση.

Τις σχετικές καταγγελίες περιλαμβάνει σε κατεπείγουσα Ερώτηση του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος πριν λίγες μέρες είχε επισκεφθεί την Ξάνθη και είχε προσωπική συνάντηση με απελπισμένους κτηνοτρόφους.

Η αδιαφορία, τα ημίμετρα, η μη κρατική επιτήρηση της εφαρμογή τους, έστω κι αν είναι μέτρα λειψά, η έλλειψη κρατικού μηχανισμού πρόληψης, ενημέρωσης και καταπολέμησης ενός τόσο σημαντικού φαινομένου, η μη εκμετάλλευση σημαντικών κονδυλίων Ε.Ε. σε θέματα βιοασφάλειας, η έλλειψη κτηνιάτρων στην περιοχή, η μη στελέχωση με ειδικό προσωπικό ΥΠΑΡΚΤΩΝ και ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ εξειδικευμένων κέντρων, όπως το «Διαβαλκανικό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων» Ορεστιάδας, μόνο τραγικές διαπιστώσεις είναι.

«Σχεδιάζετε μια σοβαρή αποζημίωση προς τους πληγέντες κτηνοτρόφους, ώστε να μπορέσουν να επανέλθουν δυναμικά στην παραγωγή;

Γιατί, ενώ είχατε υποσχεθεί 72 νέους κτηνιάτρους,50 εκ των οποίων θα προσλαμβάνατε στις 15 Νοεμβρίου, δεν το κάνατε;

Γιατί, ενώ επενδύθηκαν κονδύλια σε κτίριο, εξοπλισμό («Διαβαλκανικό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων») από το 2005, δεν λειτουργεί;

Γνωρίζετε για τον Αφθώδη Πυρετό που προβλέπεται ότι θα ακολουθήσει σύντομα, προερχόμενος από κοπάδια που ήδη έχουν νοσήσει στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου κτηνοτρόφων Θράκης, Χρήστου Παρασχούδη (συνέντευξη στον Status Radio 94.2,στις 14/12/2013) ; Αν ναι, γιατί δεν λαμβάνετε άμεσα μέτρα;

Τι άλλα μέτρα πρόληψης, καταπολέμησης της μάστιγας σχεδιάζετε ΑΜΕΣΑ;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ, πολύ ανήσυχος για την μάστιγα που απειλεί την ευρύτερη ελληνική επικράτεια.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΣΑΥΤΑΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ – ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ – ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΦΘΩΔΟΥΣ ΠΥΡΕΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ

Χωρίς περαιτέρω εισαγωγές, τοποθετούμαι επί του λίαν επικίνδυνου θέματος της εξάπλωσης της νόσου της ευλογιάς στα αιγοπρόβατα ΚΑΙ του Ν. Ξάνθης.

Σας έχουν ήδη, εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, καταθέσει Ερωτήσεις ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Γιοβανόπουλος και ο Βουλευτής Έβρου Μαρίνος Ουζουνίδης, αλλά οι απαντήσεις σας θυμίζουν την σιωπή των αμνών.

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες της Συντονιστικής Ξάνθης, η νόσος κινδυνεύει να εξελιχθεί σε πανδημία, απειλώντας με αφανισμό τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής και τους ιδιοκτήτες κτηνοτρόφους με εξαθλίωση.

Ακολουθούν στοιχεία-καταπέλτες από την επιστολή της Συντονιστικής Ξάνθης που μου παραδόθηκε στην τελευταία επίσκεψή μου στη περιοχή, έχοντας πολύ σημαντική συνάντηση με τους απελπισμένους κτηνοτρόφους:

«Ο φόβος και η απόγνωση έχουν γίνει το πέπλο των κτηνοτρόφων της περιφέρειάς μας, λόγω των συνεχιζόμενων κρουσμάτων ευλογιάς στους νομούς της Θράκης, αλλά και της αδιαφορίας του υπουργείου για την τύχη του ζωικού τους κεφαλαίου στην περιοχή μας.

Ο αντιπρόεδρος κτηνοτρόφων Ξάνθης κ. Λουκμακίας Αθανάσιος μαζί με τους συλλόγους των άλλων νομών της Θράκης καταγγέλλουν πολλά κενά και ελλείψεις στα μέτρα πρόληψης, για τη μετάδοση της νόσου αλλά και την απαράδεκτα αργή αντίδραση του ΥΠΑΑΤ στο πρόβλημα που προέκυψε από τον Αύγουστο και ζητούν ακόμη και τώρα να αποτραπεί η ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή των κτηνοτρόφων.

Όπως μας είπε ο κ. Λουκμακίας «Θα ήθελε να ενημερώσουμε τον αναπληρωτή υπουργό κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, σχετικά με τη δήλωσή του, οι κτηνοτρόφοι στη Βόρειο Ελλάδα, λόγω των καιρικών συνθηκών, έτσι κι αλλιώς, σταβλίζουν τα ζώα τους ότι στην περιφέρειά μας, όλα τα ζώα βγαίνουν καθημερινά στη βοσκή, εκτός από αυτά για τα οποία υπάρχει απαγόρευση της κτηνιατρικής υπηρεσίας. Μέχρι σήμερα οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας είναι καλές και μάλλον η πληροφόρησή του ήταν για άλλη χώρα, που ίσως οι κτηνοτρόφοι έχουν τη δυνατότητα να κρατούν τα ζώα τους σταβλισμένα και να τα ταΐζουν.

Ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Χαρακόπουλος ανακοίνωσε ότι δίνονται 250 ευρώ αποζημίωση στα ζώα που θανατώνονται. Αυτό όμως δεν είναι όλη η αλήθεια, αφού αυτά τα χρήματα δίνονται για τα ζώα που έχουν πιστοποιητικό γνησιότητας φυλής. Στα υπόλοιπα οι αποζημιώσεις κυμαίνονται από 60 μέχρι 100 ευρώ. Εμείς ζητούμε αντικατάσταση όλων των ζώων άμεσα για να μπορέσει ο κτηνοτρόφος να λειτουργήσει την μονάδα του και όχι να περιμένουν στα μέσα του 2014 να πάρουν κάποια χρήματα.

Το ΥΠΑΑΤ, σε μια ζώνη των 3 χιλιομέτρων από την περιοχή που εμφανίσθηκε ο ιός, δίνει ενίσχυση 10 ευρώ ανά ζώο για 21 ημέρες για το σιτηρέσιο, ώστε να «κλείσει» το κοπάδι του ο κτηνοτρόφος στο στάβλο. Όμως αυτό το ποσό δεν είναι αρκετό. Εμείς ζητούμε να μπει ολόκληρη η περιοχή σε καραντίνα σε απόσταση 10 χιλιομέτρων και να δοθούν 50 λεπτά ημερήσια ανά ζώο ώστε να μπορεί ο κτηνοτρόφος να καλύψει τα έξοδα συντήρησης του κοπαδιού του, όσο καιρό είναι σταβλισμένα».

Η ευλογιά έρχεται πάντα από την Τουρκία. Εκεί τα πρόβατα είναι φορείς της ασθένειας αλλά η κυβέρνηση θεωρεί ότι το νόσημα δεν δημιουργεί προβλήματα στην παραγωγή και δεν την αντιμετωπίζει ριζικά. Η οικονομική κρίση οδήγησε σε μείωση του προσωπικού των κτηνιάτρων του δημοσίου και έφερε την εξάπλωση της ασθένειας.

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν μόνο 20 κτηνίατροι του δημοσίου σε όλη την Θράκη γιατί μόνο ένα εκατομμύριο είναι τα πρόβατα (!) Ο Υπουργός είχε υποσχεθεί 72 κτηνιάτρους και τους 50 θα τους έκαναν πρόσληψη στις 15 Νοεμβρίου, υπόσχεση που δεν υλοποιήθηκε. Είναι παράλογο να ζητούν από 20 κτηνιάτρους να σταματήσουν αυτό που ήρθε και αυτό που έρχεται, όσο και να προσπαθούν πραγματικά δεν μπορούν μόνοι τους!

Την ίδια στιγμή λίγα μέτρα μέσα από τα σύνορα με την Τουρκία «καιροφυλακτεί» ο αφθώδης πυρετός και ο αφθώδης πυρετός δεν ξεχωρίζει ζώα.

Ζητούμε ΤΩΡΑ την λειτουργία του Διαβαλκανικό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων Ζώων στην Ορεστιάδα. Δαπανήθηκαν πολλά χρήματα γι αυτό το διασυνοριακό κέντρο γιατί ο βασικός σκοπός λειτουργίας του ήταν η Παρακολούθηση και Μελέτη εμφάνισης και εξάπλωσης των Εξωτικών Νοσημάτων, όπως ο Αφθώδης Πυρετός, η Ευλογιά κλπ. Τα κτίρια και ο εξοπλισμός υπάρχουν από το 2005 αλλά δεν έχει προσωπικό. (ΓΙΑΤΙ;) Αν λειτουργούσε δεν θα φτάναμε σε αυτά τα αποτελέσματα. Θα πρέπει τουλάχιστον τώρα να στελεχωθεί με προσωπικό και να γίνονται προληπτικές εξετάσεις στα ζώα.

Να σκεφτείτε κ. Υπουργέ, ότι μετά την ανακοίνωση από το ΥΠΑΑΤ των «μέτρων» αντιμετώπισης της ευλογιάς, οι Τούρκοι έβγαλαν δική τους ανακοίνωση στην οποία υποστήριζαν ότι «η ασθένεια πήγε στη χώρα τους από την Ελλάδα»!

Ζητούμε να ξυπνήσει το κρατικός μηχανισμός πριν φτάσει ο ιός μέχρι την Θεσσαλία!

Συντονιστική Ξάνθης

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Σχεδιάζετε μια σοβαρή αποζημίωση, σε πραγματικές τιμές για το κάθε αιγοπρόβατο του ζωικού τους κεφαλαίου, προς τους πληγέντες κτηνοτρόφους, ώστε να μπορέσουν να επανέλθουν δυναμικά στην παραγωγή;

2. Γιατί, ενώ είχατε υποσχεθεί 72 νέους κτηνιάτρους,50 εκ των οποίων θα προσλαμβάνατε στις 15 Νοεμβρίου, δεν το κάνατε;

3. Γιατί, ενώ επενδύθηκαν κονδύλια σε κτίριο, εξοπλισμό («Διαβαλκανικό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων») από το 2005, δεν λειτουργεί;

4. Γνωρίζετε για τον Αφθώδη Πυρετό που προβλέπεται ότι θα ακολουθήσει σύντομα, προερχόμενος από κοπάδια που ήδη έχουν νοσήσει στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου κτηνοτρόφων Θράκης, Χρήστου Παρασχούδη (συνέντευξη στον Status Radio 94.2,στις 14/12/2013); Αν ναι, γιατί δεν λαμβάνετε άμεσα μέτρα;

5. Τι άλλα μέτρα πρόληψης, καταπολέμησης της μάστιγας σχεδιάζετε ΑΜΕΣΑ, αφού αυτά που σχεδιάσαμε στο πόδι και πολλά δεν εφαρμόζονται, έχουν πλήρη αναποτελεσματικότητα;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

23 Σχόλια

 1. Πρόκειται στο σύνολό τους για άρρωστα ζώα απο φάρμες της Θράκης που έχουν χτυπηθεί απο ανεμοβλογιά η οποία δεν επηρεάζει την όψη του κρέατος αλλά μπορείς να την δεις στα ζώντα ζώα. Οι του lidl αγοράζουν προς 10 ευρώ το κάθε ζωντανό αρνι. Η πληρωμή γίνεται μετά την σφαγή σε πολλά παράνομα σφαγεία και τμηματικά για την αποφυγή ελέγχου αλλά και κατάσχεσης μεγάλου όγκου κρεάτων, με την σιωπηρή ανοχή της πολιτείας. Το μέσο καθαρό κέρδος για τα lidl είναι περίπου 1,5 ευρώ στο κιλό. Υπάρχει προσυνενόηση σε υψηλό επίπεδο με το δίλημα της εξόντωσης του συνόλου των κοπαδιών των περιοχών σε καραντίνα (Α.Μακεδονία & Θράκη)ή της “προώθησης”
  μέσω συγκεκριμένων καναλιών “Βλ.LIDL”.Ετσι και οι εκτροφείς γλιτώνουν τον αφανισμό και κάτι βγάζουν αλλά και η πλέμπα θα λιγδώσει το αντερό της. Οσο για το κέρδος του lidl είναι αδιαπραγμάτευτο. Εμπόριο κάνουν δεν είναι μαλάκες, αλλά Γερμανοί.Φθηνά αγοράζουν ακριβότερα πουλάνε. Η πολιτεία όμως τι κάνει???????????????

 2. ΦΑΤΕ ΜΕ ΕΙΜΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟ.
  ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΛΕΤΕ ΦΑΤΕ ΤΑ ΑΡ-ΧΙΔΙΑ ΜΟΥ
  ΖΗΤΩ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΙΧ. ΜΠΕΕΕΕΕ

 3. Σε ερωτηση μας προς τα lidl για το θεμα πηραμε την παρακατω απαντηση

  Aφερεγγυo,δήθεν «δημοσιογραφικo» site μας χαρακτήρισανε απο το lidl διότι αναδημοσιευσαμε το θέμα με τα αρνιά και τον αφθώδη πυρετό

  http://reportazpress.gr/lidl-%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%86%CE%B8%CF%8E%CE%B4%CE%B7-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%84%CF%8C/

 4. Να μην τα πάρει κανένας Έλληνας!

  Ας τα φάνε οι Αλβανοί που ψωνίζουν στα LIDL….

 5. πρέπει να καταλάβουμε ότι μέσα στην ΕΕ θα τρώμε μεταλλαγμένα σκουπίδια, θέλουμε δεν θέλουμε. Αυτό είναι το μέλλον. Δεν είναι θέμα ενός σουπερμάρκετ αλλά τρόπος ζωής που εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε με την ψήφο μας. Άλογο στα αλλαντικά δεν φάγαμε στα φτηνιάρικα του Lidl αλλά στις ακριβοπληρωμένες Ελληνικές μάρκες.
  Το κεφάλαιο δεν έχει ηθικούς φραγμούς ούτε εθνικότητα.
  Όσα ευρώ και αν έχει η τσέπη μας δεν πρόκειται να ξαναβρούμε τις αγνές παραδοσιακές γεύσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε οι παλιότεροι. Είναι το αντίτιμο που πληρώνουμε για να έχουμε εισαγόμενα τεχνολογικά προιόντα σε προσιτές τιμές που με εθνικό νόμισμα θα ήταν όνειρα και κόποι ολόκληρης ζωής.

 6. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΛΗΘΕΥΗ ΑΥΤΟ , ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΣΑΣ , ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΔΕΝ ΒΓΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ,ΑΣ ΤΑ ΦΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

 7. ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟΜΑΓΑΖΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ…ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

 8. αρνια σημερα εχουν 6,20 συν φπα καπου 7 ευρο αγορα..αρα να μην πουλησουμε 9 ευρο??? εμεις οι κρεοπωλες κλεφτεσ θα γινουμε???
  να παρει κ ελληνασ κτηνοτροφοσ να βγαλουμε κ εμεις ενα μεροκαματο(γιατι δεν μενει παραπανω..) κ τα λεφτα να μεινουν στην ελλαδα…πηγαιντε παρτε απο τα λινλ που θα σασ που οτι ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ…κ αυτοι στελνουν τα λεφτα εξω…. οτι πληρωσει κανεις παιρνει η τιμη ειναι σχετικη…

 9. Κατάρχην τα αρνια αυτα σιγουρα κατι εχουν….

  αλλα ακομα και αυτοι που ειναι γατες και θελουν να πανε να φανε φθηνα και νοστιμα απο οτι διαβαζω δεν θα προλαβουν ουτε να τα δουν τα αρνια … εχει πεσει μεγαλη κοροιδια και ειναι πολυ λιγα και για αυτους που θελουν απλα να βαλουν κατι στο τραπεζι τους να κανουν Πασχα,… ΘΕΜΙΤΟ απολυτα…

  την ωρα αυτη που μιλαμε τα αρνια εχουν ηδη τελειωσει και το Λιδλ εκανε μια χαρα τον καλο Σαμαρείτη της φτωχης Ελληνικης οικογενειας….

  εξ αλλου απο οτι λενε καποιοι τα λεφτα που περνουμε εδω στην Ελλαδα ειναι μια χαρα αφου το αρνι εχει 3,99 … αυτοι που φταινε τελικα στο τοπο ειναι οι εμποροι και τα καρτελ …. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ>>>>

  ετσι οσο γινομαστε φθηνοι σαν λαος θα ειναι ολα πιο ευκολα ….. ΓΑΤΕΣ …. (ζωακια)

  ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ…

 10. Δεν τρωω κρεας και ετσι δεν εχω προβλημα. Γνωριζω ομως πως πολλες βρωμιες γινονται με τα κρεατα.
  Αν παρεις αρνι Βουλγαριας ειναι ποιο φτηνο απο το Ελληνικο. δεν καταλαβαινω γιατι. Αλλα ξερω ανθρωπους που πανε στην Βουλγαρια δυο τρεις βδομαδες, η ενα μηνα πριν το Πασχα και φερνουν αρνια ( 2,000.00) κομματια και πανω. Τα σφαζουν στην Ελλαδα και τα πουλανε για Ελληνικα. Τα εχουν παρει 1 ευρο το κιλο ζωντανα και τα πουλανε 9 ευρο το κρεας.
  Εγω θα ελεγα οτι πρεπει να υπαρχουν γιατροι και ελεγχομενα σφαγεια. Αν καποιος βρεθει παρανομος να τουκοβουνε τον κωλο επιτοπου, γιατι η παρανομια στην Ελλαδα εχει παραγινει. Εχει γινει τροπος ζωης.
  Και γιατι οχι να μην υπαρξει και μια πρπαγανδα να μην αγορασει κανεις αρνι το Πασχα.!!!!!! Να δεις πως αλλαζουν τα πανω κατω αμεσως.

 11. καλα οι γερμανοι και οι αλλοι ευρωπαιοι που ψωνιζουν απο τα λιντλ ειναι ΜΑΛΑΚΕΣ και εμεις οι ελληνες οι ξερολες ειμαστε μαγκες?????δηλαδη ολοι που τρωνε απο μεγαλα πολυκαταστηματα σε ολη την ευρωπη τρωνε χαλια????μονο εδω τα καρτελ που θιγονται σκουζουν κοροιδα πληρωστε το αρνι 8-9 ευρω να κονομανε οι ξυπνοι αφου προβατα εισαστε χρονια τωρα. γιατι οχι εισαγωμενα που ετσι καιαλλιως ειναι αφου τα ελληνικα κρεατα δεν επαρκουν ταξιδεψτε ρουμανια βουλγαρια να δειτε με 3-4 ευρω τι τεραστιες μεριδες και πεντανοστημο κρεας σερβιρουν και εχουν απειρα λιδαδια ειδικα οι ρουμανοι .αντε με ταλαμογια να τελειωνουμε

  1. Ναι ρε μεγάλε σαβούρα τρώνε, δεν έχεις πάει έξω να δεις, τζάμπα μιλούν όλοι για το ποιοτικό φαγητό της Ελλάδας, για τράβα έξω να πάρεις γιαούρτι ή γάλα και μετά έλα να πουλήσεις πνεύμα. Άντε βλάκα Γερμανέ που επειδή μιλάς Ελληνικά θα σε περάσουμε και για Έλληνα

  2. ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΣ. ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ. ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ. ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΡΕΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΖΥΓΙ. ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ Ο ΚΟΠΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΒΑΘΗΣΤΟΧΑΣΤΑ.

  3. H ελίτ της Γερμανίας (κι όλης της Ευρώπης) δεν ψωνίζει και δεν τρώει από τα Lidl. Προτιμούν βιολογικά κλπ και τα φτηνιάρικα τρόφιμα τα έχουν, για να τρώνε οι φτωχοί και να ψοφάνε μια ώρα νωρίτερα…

 12. Να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι γιατί πολύς κόσμος εν μέσω φτώχειας θα κοιτάξει να πάρει ότι είναι φθηνό. Όταν ο συνταξιούχος και όχι μόνο, θα πληρωθεί τη σύνταξη στο τέλος του μήνα λογικό είναι να στραφεί στο φθηνό. Κάντε ρεπορτάζ και ξεμπροστιάστε τους αν αυτό ισχύει.

 13. o κρεοπωλησ αγοραζει ελληνικα αρνια 6 ευρο συν φπα κ το λιντλ πουλαει 3,99….????
  ενα ευρο το κιλο ειναι μονο το κοστοσ σφαγης….να δειτε λεει στο διαφημηστηκο εντυπο”αρνι απο ελλαδα…”κ ΟΧΙ ”ελληνικο” δηλαδη ειναι αρνια απο χωρεσ ευρωπαικησ ενωσης απλα κ ΜΟΝΟ γινεταΙ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ….
  ΣΚΟΠΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΖΩΑ Κ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΛΗΚΙΑς…
  πρεπει να επεμβει αμεσα εισαγγελεας τα καταστηματα δεν διαθετουν αδεια κρεοπωλειου κ ΠΑΡΑΝΟΜΑ κ με ανοχη των αρχων παρανομουν συστηματικα…

  Ξ.Γ
  ΚΡΕΟΠΩΛΗΣ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟς

  1. σιγα ρε παπαρα που αγοραζεις 6 ευρω + φπα…και κοβεις και ολο το ποσο εεε?
   πεστα πουθενα αλλου αυτα γιατι τα κρεωπολεια της γειτονιας εχουν κατασφαξει το κοσμο…

 14. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΑΚΟΑΜΑ ΑΠΟ LIDL;;;;;
  Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΦΤΗΝΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!! ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ………….

 15. Για μενα,ο,ποιος εξακολουθει και ψωνιζει απο τα εν λογω σουπερ μαρκετ,ειναι αξιος της μοιρας του και της τυχης του…
  Ειπαμε,να ψωνοζουμε οικονομικα,το κατα δυναμη βεβαια,αλλα οχι και να τρωμε ο,τι βρωμια και σιχαμαρα μας πασαρουν,επειδη ειναι φτηνα…

Comments are closed.