Κατάργηση του “νόμου Παρασκευόπουλου” ζητά ο… Παρασκευόπουλος

Κοινοποίηση:
690_8234f05a-7af9-442c-94c4-6b66876b20e9

Έκπληξη και αίσθηση προκάλεσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος ζητώντας την κατάργηση του νόμου που εμπνεύστηκε για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης μιλωντας στην πρωινή εκπομπή του Καναλιού της Βουλής ανέφερε πως έχει δίκιο ο πρόεδρος της ΝΔ σε όσα λέει και πως ο νόμος είχε έκτακτο χαρακτήρα και δεν έχει συνεχή λόγο ύπαρξης.

«Θα σας φανεί περίεργο αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο. Ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος -κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου για να στιγματίζουν εμένα- αλλά ένας έκτακτος νόμος ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως» είπε και σημείωσε πως αυτό που χρειάζεται είναι ένα λογικό σύστημα ποινών και ένας λογικός πληθυσμός στη φυλακή.

«Το σωστό είναι να έχουμε λογικούς χρόνους διάρκειας της ποινής πάγια, να είναι αυτοί που ταιριάζουν αναλογικά στο βάρος του εγκλήματος που τελέστηκε και βέβαια να έχουν κι ένα περιθώριο εφόσον δεν έχουμε να κάνουμε με ισόβια επανένταξης. Αυτό πρέπει να ρυθμιστεί παγίως και θα ρυθμιστεί μέσω του Ποινικού Κώδικα και του Σωφρονιστικού Κώδικα», επεσήμανε. Υπενθυμίζεται πάντως, πως πριν από λίγους μήνες ο νόμος πήρε έναν χρόνο παράταση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. αχ μη καλοί μου άνθρωποι εγώ δεν είμαι γάτος
    εγώ είμαι ένας άνθρωπος με αισθήματα γεμάτος

Comments are closed.