Και … όμως! Οι 11 αληθινές ιστορίες που αποδεικνύουν ότι οι βαθμοί στο σχολείο δεν παίζουν κανέναν ρόλο στην ενήλικη ζωή!

Κοινοποίηση:
μαθητης

Πόσο συχνά έχουμε ακούσει στο σχολείο ότι αν δεν μελετήσουμε σκληρά, θα καταστρέψουμε τη ζωή μας; Λοιπόν, αποδεικνύεται αυτό είναι εντελώς εσφαλμένο.

Συγκεντρώσαμε 11 ιστορίες για όσους ήταν κάποτε κακοί μαθητές. Αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η επιτυχία στη ζωή δεν εξαρτάται από τους βαθμούς που παίρνει κάποιος στο σχολείο.

Ποτέ δεν ήμουν καλός στο σχολείο, αλλά τώρα δουλεύω με σημαντικούς πελάτες της Google. Ήμουν ίσως μία από τους χειρότερες τρεις μαθητές στην τάξη μου, και στο τέλος έπρεπε να αλλάξω σχολείο. Και οι άλλοι δύο τα πάνε επίσης καλά στη ζωή τους, από όσο γνωρίζω – είναι δημιουργικοί και επιτυχημένοι. Ο χειρότερος μαθητής σε μια από τις άλλες τάξεις, με τον οποίο περνούσαμε αρκετό χρόνο στις τουαλέτες (και συχνά μας πετούσαν έξω από την τάξη και κρυβόμασταν εκεί) είναι σήμερα ένας διάσημος ποδοσφαιριστής.

Ο χειρότερος μαθητής στην τάξη μου έγινε ναυτικός μεγάλων αποστάσεων. Το τελευταίο έτος έχει ταξιδέψει στην Λατινική Αμερική δύο φορές, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, ενώ πρόσφατα απέκτησε το πρώτο του παιδί. Να θυμάστε πάντα: οι βαθμοί δεν σημαίνουν τίποτα.

Ήμουν από τους χειρότερους μαθητές σε ένα συνηθισμένο λύκειο. Έμενα πίσω από όλους τους άλλους σε κάθε μάθημα, εκτός από τη μουσική και την τέχνη. Τώρα δουλεύω για μια μεγάλη εταιρεία που εδρεύει στη Μαδρίτη. Έχω μια ασυνήθιστη δουλειά: Είμαι ένας μεσίτης traffic (αγοραστής media). Έχω επίσης μια σπάνια εξειδίκευση. Θα με εξέπληττε αν θα μπορούσατε να βρείτε ακόμη και εκατό τέτοια άτομα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Διδάσκω ψηφιακό μάρκετινγκ σε ένα ισπανικό γυμνάσιο με κύρος. Τώρα θυμάμαι το παρελθόν και σκέφτομαι τον φιλόλογο, ο οποίος μου έλεγε πάντα ότι θα κατέληγα σε κάποια αδιέξοδη δουλειά. Και γελάω!

Ο χειρότερος μαθητής μας εργάζεται ως νευροχειρουργός. Είχε πολύ κακές επιδόσεις στις σπουδές του. Ήταν μεγάλος οπαδός της heavy metal. Στην Γ” Γυμνασίου, βοηθούσε τη μητέρα του στη δουλειά της ως συντάκτρια σε ένα περιοδικό lifestyle. Αφού τελείωσε το σχολείο, πήγε σε μια ιατρική σχολή, εργάστηκε ως γιατρός ασθενοφόρου, και στη συνέχεια πήγε σε μια ιατρική ακαδημία. Αποφοίτησε, και τώρα είναι ένας αξιοσέβαστος γιατρός. Ακόμα ακούει heavy metal, και παίζει και σε ένα συγκρότημα.

Είμαι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της δικής μου εταιρείας. Έχω αλλάξει σχολείο επτά φορές και πάντα έπαιρνα βαθμούς κοντά στη βάση. Ποτέ δεν ήθελα να ασχοληθώ με μαθήματα που θεωρούσα βαρετά, και αυτό περιλάμβανε τις περισσότερες από τις επιστήμες. Στην Β” Λυκείου, απλά σταμάτησα να παρακολουθώ ορισμένα μαθήματα. Τώρα, όλοι οι παιδικοί μου φίλοι έχουν συνηθισμένες δουλειές: προϊστάμενοι, οδηγοί, πωλητές. Τίποτα δεν τους ξεχωρίζει. Είναι ακριβώς το ίδιο όσοι έπαιρναν Άριστα.

Ο θείος μου ήταν πολύ κακός μαθητής, ιδιαίτερα στη χημεία. Ο καθηγητής του δεν τον άντεχε και προέβλεψε ότι θα ζήσει μια αποτυχημένη ζωή και θα εργαζόταν ως καθαριστής. Χρόνια αργότερα, ο θείος μου έμαθε ότι η χημεία είναι στην πραγματικότητα το πιο συναρπαστικό μάθημα απ “όλα. Άρχισε να αισθάνεται ότι ήταν το κάλεσμά του στη ζωή. Έτσι αποφοίτησε από σχολή Χημείας με επιτυχία και πρόσφατα δέχτηκε πρόσκληση να παρουσιάσει μια εργασία του σε συνέδριο. Την ώρα που μιλούσε, ο θείος μου παρατήρησε ότι υπήρχε κάποια φασαρία στις πίσω σειρές της αίθουσας. Σύντομα έμαθε ότι ήταν ο παλιός του καθηγητής, που λιποθύμησε από το σοκ όταν τον αναγνώρισε.

Πάντα είχα τους χειρότερους βαθμούς στην τάξη μου. Όταν όμως τελείωσα το σχολείο, κατέληξα να πάρω ένα πτυχίο, και στη συνέχεια, ένα δεύτερο πτυχίο. Εργάστηκα για δυόμισι χρόνια σε μια μεγάλη εταιρεία, και στη συνέχεια διαχειρίστηκα τη δική μου επιχείρηση για τρία χρόνια. Τώρα σκέφτομαι πώς μπορώ να κάνω τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Μιλώ ρωσικά και ιαπωνικά άπταιστα, μαθαίνω να παίζω βιολί, κάνω γιόγκα, και προσπαθώ να μαθαίνω συνεχώς περισσότερα. Όλα αυτά μου έχουν δείξει ότι οι βαθμοί δεν σημαίνουν τίποτα.

Πολλοί από τους συμμαθητές μου που έπαιρναν πολύ χαμηλούς βαθμούς στο πανεπιστήμιο τώρα έχουν τα δικά τους αυτοκίνητα, και ζουν σε δικά τους σπίτια. Έχουν αποκτήσει παιδιά και οικογένειες. Πήρα πτυχίο πανεπιστημίου με άριστο βαθμό. Δουλεύω όλη την ώρα, αλλά έχω αρκετά χρήματα για να πληρώνω το ενοίκιο – ποτέ τίποτα για διασκέδαση. Κάτι πήγε στραβά εδώ. Κάτι δεν πήγε σωστό.

Παρατηρώ κάθε αλλαγή στο μακιγιάζ, τα ρούχα και τις συνήθειες των φίλων και των γνωστών μου. Μπορώ να προσδιορίσω την ακριβή απόσταση αντικειμένων από 600 μέτρα μακριά, με ακρίβεια 3 μέτρων. Μπορώ να καθορίσω την απόσταση ενός κινούμενου στόχου από 300 μέτρα. Όλα αυτά χάρη στα επτά χρόνια που εκπαιδεύτηκα ως αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών. Και πήρα απολυτήριο λυκείου με βαθμό κοντά στη βάση.

Υπήρχαν τρεις κακοί μαθητές στην τάξη μου στο σχολείο. Ένας κατέληξε να ιδρύσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα και τώρα προσφέρει πραγματική βοήθεια σε εκατοντάδες ανθρώπους. Ο δεύτερος εργάζεται ως συντάκτης για μια μεγάλη εφημερίδα. Ο τρίτος είναι εγώ, μια πλήρους απασχόλησης συγγραφέας για ένα μεγάλο περιοδικό, αλλά και αθλητικογράφος.

Μέχρι και την Β” Λυκείου έπαιρνα πάντα βαθμούς κοντά στη βάση και έδωσα πολλές φορές εξετάσεις. Έχουν περάσει 7 χρόνια από τότε που πήρα πτυχίο. Χθες, προσέλαβα κάποιον που ήταν συμμαθήτριά μου. Πάντα ήταν άριστη μαθήτρια και είχε πάρει διακρίσεις.

tonwtiko.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: