«Καίει» τον Πιστόριους η πρώτη μάρτυρας – “Άκουσα κραυγές και τέσσερις πυροβολισμούς…”

Κοινοποίηση:
pistorius2_530_355

Παρουσία της μητέρας της άτυχης Ρίβα Στίνκαμπ, Τζουν ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία, η οποία αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες.

Βέβαια  θεωρείται σχεδόν απίθανο να ολοκληρωθεί σε αυτό το διάστημα, αφού θα κληθούν να καταθέσουν περισσότερα από 100 άτομα.

Ο Πιστόριους  άκουσε την πρώτη μάρτυρα να αναφέρεται στα γεγονότα της μοιραίας βραδιάς της 14ης Φεβρουαρίου, περιγράφοντας ένα σκηνικό τρόμου.

Η λέκτορας πανεπιστημίου Μισέλ Βέργκερ, η οποία κατοικεί με τον σύζυγό της στο γειτονικό συγκρότημα κατοικιών, 170 μέτρα από το σπίτι που ζούσε το ζευγάρι, είπε ότι ξύπνησε γύρω στις 3 το πρωί ακούγοντας κραυγές και κάποιον να καλεί σε βοήθεια.

Τι είπε η μάρτυρας:

«Ήταν πολύ τραυματικό για μένα. Δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Η αγωνία στη φωνή της και ο φόβος. Σε αφήνει παγωμένο. Ούρλιαζε και φώναζε για βοήθεια. Εξακολουθούσα να βρίσκομαι στο κρεβάτι, νομίζοντας ότι πρόκειται για κάποιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Στη συνέχεια άκουσα και κάποιον άνδρα να καλεί σε βοήθεια. Υπέθεσα ότι γίνεται ληστεία και καλέσαμε την ιδιωτική εταιρία φύλαξης. Λίγα δευτερόλεπτα μετά άκουσα πάλι τις κραυγές και μετά τέσσερις πυροβολισμούς. Από τις φωνές της κατάλαβα ότι κάτι κακό συνέβαινε σε εκείνο το σπίτι. Φωνάζεις έτσι μόνο όταν απειλείται πραγματικά η ζωή σου», ήταν τα πρώτα λόγια της γυναίκας.

 Και πρόσθεσε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κύριος Πιστόριους δεν άκουσε τις φωνές της. Αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει να τεθεί και να απαντηθεί από τον ίδιο». Η κατάθεση της Μπέργκερ, έπειτα από αίτημά της δεν μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση. Η δίκη θα συνεχιστεί το πρωί της Τρίτης, στις 9.30 το πρωί τοπική ώρα.

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΟΤΑΝΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑΡΑ ΤΟΥ ΣΑΚΑΤΗ, ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ!
    ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΑΚΑΤΗΔΕΣ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ …ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ!

Comments are closed.