Κάντε το σταυρό σας! Αυτοί είναι οι 9 υποψήφιοι για την «καρέκλα» του Σόιμπλε

Κοινοποίηση:
4

Πραγματικός «αγώνας δρόμου» έχει ξεκινήσει στη Γερμανία μετά την «αποστρατεία» Σόιμπλε, από το τιμόνι της Γερμανικής οικονομίας και τον πρώτο λόγο στις οικονομικές εξελίξεις σε όλη την Ευρώπη.

Οι βασικοί υποψήφιοι για την θέση που θα επηρεάσει και τα ελληνικά πράγματα είναι:

Κρίστιαν Λίντνερ, 38 ετών

Είναι ο άνθρωπος που πέτυχε την πολιτική «ανάσταση» του κόμματος μετά την αποτυχία του να εκπροσωπηθεί στη γερμανική βουλή το 2013.

Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι, 65 ετών

Αν ο Λίντνερ ήταν το μυαλό της «ανάστασης» του FDP, ο Κουμπίτσι ήταν οι μύες.

Βόλκερ Βίσινγκ, 47 ετών

Το πρώην μέλος της Επιτροπής Οικονομικών, προερχόμενο από την αμπελουργική περιοχή του Παλατινάτου κατέχει πτυχίο νομικής και είναι μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του κόμματος.

Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, 50 ετών

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Λάμπσντορφ κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Georgetown.

Βέρνερ Χόγιερ, 66 ετών

Πρόκειται για αουτσάιντερ υποψήφιο

Ούρσουλα βαν ντερ Λόϊεν, 58 ετών

Η αριστοκράτισσα υπουργός Άμυνας της Γερμανίας πέρασε την παιδική της ηλικία στις Βρυξέλλες και, όπως και ο Σόιμπλε, μιλάει γαλλικά και αγγλικά.

Πίτερ Αλτμάγιερ, 59 ετών

Ο σταθερά φιλοευρωπαίος επικεφαλής του προσωπικού και διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Μέρκελ έχει επιρροή στο εσωτερικό του κόμματος.

Μάρκους Σέντερ, 50 ετών

Ο υπουργός Οικονομικών στο ελεγχόμενο από το CSU κράτος της Βαυαρίας από το 2011 έχει καταγραφεί ως δυνητικός υποψήφιος.

Τζεμ Οζντεμίρ, 51 ετών

Είναι περισσότερο γνωστός για τις δηλώσεις του περί εξωτερικής πολιτικής. Συχνά αναφέρεται ως πιθανός υπουργός εξωτερικών

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Aν αναλάβει ο προφανώς Τούρκος Cem Özdemir, την κάτσαμε. Όχι ότι οι άλλοι είναι φιλέλληνες, αλλά αυτός ένα λόγο παραπάνω…

Comments are closed.